"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Anahtar Sözcüklerle Müşterinizi Etkileyin

Emlak piyasasının temelini iletişim becerisi oluşturuyor. Hoşumuza gitsin ya da gitmesin, müşterileriyle iyi iletişim kuran ve onlara güven veren danışmanlar her daim rakiplerinden bir adım önde oluyor.

Başarılı danışmanların akıllarındakileri ifade ederken kullandıkları özel yöntemler var. Bu yöntemlerden bir tanesi varsayımsal söz öbekleri kullanmayı içeriyor ve bize göre bu yöntem oldukça etkili.

Varsayımsal söz öbekleri, insanların bir olayın gerçekleşmiş olduğunu hayal etmelerini sağlamak için kullanılıyor. Siz de varsayımsal kullanımlar yaparak konuşmalarınızı daha ilgi çekici hale getirebilir ve müşterinize mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi size bazı varsayımsal kullanım örnekleri vereceğiz:

  • Danışmanınız olarak… Bu kullanım, müşterinizde sorumluluğun sizde olduğu ve güvende hissedebileceği izlenimini uyandırıyor.

  • Buluşursak… Bu kullanım, müşterinize bir dahaki görüşmenizde sorularına cevap alacağı hissini veriyor.

  • Benimle çalışırsanız… Bu kullanımla birlikte müşteriniz sizinle çalışarak farklı olacağını hissediyor.

  • Sözleşmeyi tamamladıktan sonra… Bu kullanım, müşterinizle işinizin sözleşmeden sonra bitmeyeceğini ve onunla uzun süreli bir ilişki kurmak istediğinizi vurguluyor.

  • Sizinle her hafta görüşeceğimiz için… Bu kullanım ile birlikte müşteriniz onunla yakından ilgileneceğinizi anlıyor.

Müşterileriniz karşılarında kendine güvenen ve her sorunlarıyla ilgilenebilecek bir danışman görmek istiyor. Yapacağınız varsayımsal kullanımlar ile müşterinizin kafasında bir resim çizecek ve size güvenmesini sağlayacaksınız.

** İletişim kurmak için sayısız yöntem ve dikkat etmeniz gereken sayısız nokta var. Bu konularla ilgili daha önce de birçok makale yayınladık. Sizi bu makaleleri okumaya davet ediyoruz, çünkü gerçekten de iletişim becerisi emlak piyasasında çok farklı bir öneme sahip.

DİĞER HABER
27 Mart 2018