"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Karmaşık Değil, Kolay: Teknolojik Araçların Bolluğu Kafanızı Karıştırmasın

Bir gayrimenkul danışmanının görev tanımı artık sadece müşterisine uygun konut bulmakla sınırlı değil, zira müşteriler internet üzerinden 7/24 araştırma yaparak bu bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyor.

Bu sebeple bir danışman olarak müşterilerinize vazgeçilmez olacak bir hizmet sunmanız gerekiyor. Hızlıca konut bulmak, kelepir fiyatlara alım yapmak ya da gelecek tahminlerinde bulunmak uzmanlık gerektiren işlere verilebilecek başlıca örnekler.

Teknoloji aslında müşterilere olduğu kadar danışmanlara da kolaylıklar sağlıyor. Bir danışman olarak verimli bir iş planı oluşturmak ve araştırma yapmak adına kullanabileceğiniz birçok araç var. Ama bu seçenekler o kadar fazla ki, işinize gerçekten değer katacak teknolojik araçları bulmak oldukça zorlu olabilir.

Bu yazımızda size teknolojik olarak domine edilmiş bir ortamda işinize yarayacak araçlara nasıl ulaşabileceğiniz ile ilgili 5 önemli noktadan bahsetmek istiyoruz:

1.Paniklemeyin

Teknolojiye adapte olmak çalışmak, her teknolojik gelişmeyi takip etmeniz ve anlamanız gerektiği anlamına gelmiyor. Sadece araçlar hakkında değerlendirme yapabilecek kadar bilgili olmalı ve işinize yarayacak şeyleri ayırt edebilmelisiniz.

Bu yüzden her teknolojiyi anlamadığınız için paniklemeyin. Bunun yerine faydacı bir yaklaşım sergileyin ve bir teknolojiyi işinize adapte etmeden önce size sağlayacağı fayda konusunda değerlendirme yapın. Faydalı olacağına inandığınız şeyi doğru kullanmayı öğrenmek için de büyük çaba sarf edin.

2.Her Şeyi Teknolojiden Beklemeyin

Birçok insan yeni bir teknoloji hakkında çok heyecanlanıyor ve hemen kullanmaya başlıyor. Ama her özelliğini öğrenmedikleri ve bir nevi bodoslama bir kullanıcı oldukları için beklediklerini bulamıyor ve hayal kırıklığına uğruyorlar.

Teknolojik araçlar gerçekten de işinize inanılmaz bir değer katabilir. Ama teknolojinin her şeyi bir anda değiştirip sizi başarıya götürecek sihirli bir asa olduğuna inanmak da doğru değil. Siz öncelikle kendi üzerinize düşen işleri yapmalısınız. Bir teknolojinin faydalı olup olmadığı konusunda yeterince araştırma yapar, kullanmayı iyice öğrenir ve pratik yaparsanız, işte ondan sonra fayda görmeye başlayabilirsiniz.

3.İnsan İlişkilerine Odaklanın

Bir teknolojiyi işinize adapte etmeye çalışırken odak noktanız teknoloji olabilir. Ama teknolojinin sadece bir araç olduğunu kendinize hatırlatmanız gerekiyor. Siz insan ilişkileri üzerinde yükselen bir iştesiniz, bu yüzden de sizin odağınız her zaman insan olmalı.

Bir teknolojik aracın işinize yarayıp yaramayacağını anlamak için kendinize şu iki soruyu soracaksınız:

  • Bu teknoloji daha fazla hizmet vermemi sağlayarak müşterilerimin yaşadığı deneyimi geliştirecek mi?

  • Bu teknoloji çalışanlarımın işlerini kolaylaştırarak daha keyifle çalışmalarını ve odaklarını daha önemli konulara kaydırmalarını sağlayacak mı?

Çalışan ve müşterilerinin isteklerini ana odağınız haline getirirseniz, bir teknolojik aracın sizin için ne kadar verimli olacağını daha iyi değerlendirebilirsiniz.

4.Ölçütler Belirleyin

Aslında teknolojik araçlar gayrimenkul danışmanları için dışsal ve içsel olarak iki kategoriye hizmet ediyor. Dışsal kategori, müşterilerinize ya da potansiyel müşterilerinize ulaşmak için kullanabileceğiniz teknolojik araçları ifade ediyor. İçsel kategori ise kendi iş düzeninizi geliştirebilecek uygulamaları içerisine alıyor.

Teknolojiden tam anlamıyla yararlanabilmek için bir teknolojik aracın hangi kategoriye girdiğini anlamalı ve bu kategoriye özgü ölçütler belirlemelisiniz.

Dışsal bir araç için şu ölçütleri kullanacaksınız:

  • Bu teknoloji müşterilerimle daha çok iletişimde kalmamı sağlayacak mı?

  • Bu teknoloji sayesinde tanımadığım insanlara ulaşabilecek miyim?

  • Bu teknolojiyi kullanarak insanlarla kişisel iletişim kurabilir miyim?

Bu ölçütlerin içsel araçlar için karşılığı ise şöyle olacak:

  • Bu teknoloji masraflarımı azaltacak mı?

  • Bu teknoloji spesifik problemlerime çözüm getirecek mi?

  • Bu teknoloji finansal risklerimin azalmasını sağlayacak mı?

Bir teknolojik gelişmenin masraflarınızı azaltması oldukça önemlidir, ama problem çözmek ve finansal riski azaltarak size gelişim kapıları açmak da bir teknolojiden beklemeniz gereken önemli özelliklerden.

5.Sürekli Öğrenin

Teknolojinin hem iyi hem kötü sayılabilecek bir özelliği var, o da sürekli gelişiyor olması. Yukarıdaki 4 noktayı iyice değerlendirerek işinize adapte edecek güzel bir teknolojik araç seçebilirsiniz. Ama ne yazık ki işiniz burada bitmiyor.

Yaptığınız her teknolojik seçimi belirli aralıklarla tekrar değerlendirmeniz gerekiyor. Kullanmaya başladığınız bir araç 1 yıl içerisinde size aynı verimi sağlamayabilir ve daha verimli bir araca geçmek durumunda kalabilirsiniz. Aynı zamanda yapılan bir güncelleme ile kullandığınız araçtan daha fazla verim almanız da mümkün olabilir.

Teknolojik inovasyonlarınızı sürekli değerlendirmeli ve gelişimlere açık olmalısınız. Sürekli araştırın ve başkalarının kullandığı örnek uygulamalara göz atmayı unutmayın.

DİĞER HABER
28 Mart 2024