"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Rekortmen Emlak Danışmanı 100 Milyon Dolarlık Evin Nasıl Satılacağına İlişkin İpuçları Paylaşıyor

Bu makalemizde, The Playboy Mansion ve Hearst Estate dahil 24 ayar altın lüks malikaneleri satan Beverly Hills lüks ajanı Gary Gold ile tanışın. Yaklaşık 30 yıldır Beverly Hills merkezli Hilton & Hyland'da emlakçılık yapan Gold, herhangi bir bölgedeki en pahalı ultra lüks mülklerin birçoğunda rekor kıran satışlarıyla tanınıyor.

Gold, "Daha önce hiç böyle bir pazar olmamıştı. 2016'da Playboy Malikanesi'nin 100 milyon doların üzerinde bir fiyata satılması her şeyi değiştirdi. Bu, son beş yılda piyasayı fiyat açısından daha da büyüttü," dedi.

Gold, Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika'dan etkileyici bir uluslararası müşteri listesine sahip. Los Angeles'ın önde gelen lüks profesyonellerinden biri olarak sektörde 40 yıl geçirdikten sonra Gold, bu yüksek profilli mülkler için alıcının kim olacağını, ister listede ister satış tarafında olsun iyi biliyor.

Gold, "Playboy Mansion için alıcının kim olacağını hemen hemen biliyordum," diye itiraf ediyor. Ultra lüks pazarında aranan bir endüstri konuşmacısı olan Gold, "Bel-Air'deki Chartwell Estate için 150 milyon dolara satılan mülk ile aynıydı" diye açıklıyor.

Bu rekor kıran fiyatların bir piyasa gerçekliği var. Gold, "Ne kadar zengin olursanız olun, kimse kendinisini kandırılmış hissetmek istemez. Ne öderseniz ödeyin, herkes iyi bir anlaşma yaptığını düşünmek ister. Premium bir fiyat almak için talep olması gerekir" diyor.

Gold için en son rekor satış, Beverly Hills'deki North Beverly Drive'daki Hearst Malikanesi oldu. Bu lüks malikane 63 milyon dolarlık bir fiyat etiketi ile, müzayedede şimdiye kadar satılan en yüksek fiyatlı ev oldu. Gold satışını gerçekleştirdiği lüks malikane için yaptığı açıklamada, "Mahkemeye giden bir iflas satışıydı. Tamamı nitelikli alıcılarla olan 40 gösterimimiz oldu. Ardından 11 veya 12 teklif aldık ve altı kişi mülkü satın almak için mahkemeye geldi" diye açıklıyor. "Bütün bu alıcılar herhangi bir şarta bağlı olmaksızın depozito ve teklifler sundu. Her alıcı çok iyi bir değerleme bilgisine sahip olarak bu mülke piyasa fiyatını ödediklerini biliyorlardı" diye ekliyor.

Emlak kariyerine 17 yaşında başlayan Gold, bu işe neden girdiği konusunda samimi açıklamalarda bulunuyor: "Arabamın çizilen yerlerini kendim boyamaya çalışırken arabamı mahvetmiştim. 21 yaşındaki ağabeyim Encino'da gayrimenkul satıyordu. Bana asistan olarak iş teklif etti ve bana bir araba alacaktı. Gold, kardeşiyle birlikte yenilikçi bir gerilla tarzı yaratarak çalıştı. "Mülkler ve işimiz için tüm bu abartılı komik şeyleri yapmaya başladım. Emlakçıları kişisel olarak markalaştırmak için henüz yapılmamış bir oyun kitabı yazdım. Kardeşim ve ben her gece yemeğe çıktık ve kardeşim o yemeklerde bana emlak hakkında bilgi önemli verirdi" diye hatırlıyor Gold. 

Gold, Hilton & Hyland'ın kurucu ortağı Jeff Hyland'ın ısrarı üzerine 30 yaşında Beverly Hills'e gitti. 1989'da Hyland ve Rick Hilton, en iyi bağımsız lüks komisyonculuğuna yeni başlangıç yapmışlardı. Geçen yıl Hilton & Hyland'ın 2020 yılı satış hacmi 3.5 milyar dolardı. Bu satış rekoru arcı kurumu Emlak Almanac listesinin en üst sıralarına yerleşmesini sağladı.

Gold, listeyi aldığında The Playboy Mansion için mükemmel alıcıyı bilse de, bu karmaşık bir satıştı. Holmby Hills'de oldukça büyük bir arsa üzerine kurulu mülk, Los Angeles'ta şimdiye kadar kaydedilen en yüksek fiyatlı satış oldu. Gold, "Bu mülkün satışıyla ilgili birkaç uyarı vardı. Alıcı, Bay Hefner'in ömrünün geri kalanında orada kalmasına izin verirken, işletme maliyetlerini üstlenecek ve tüm onarımıyla ilgilenecekti." dedi. Satış, Gold'un ilk başta düşündüğü alıcıya satılmış oldu.

2019'da Gold, Bel-Air'deki Chartwell Estate'in (televizyon hayranları tarafından The Beverly Hillbillies evi olarak da bilinir) 150 milyon dolara satışıyla 100 milyon dolarlık rekoru kırdı. Sumner Spaulding tasarımı, 1930 yılında inşa edilmiş, on dönümlük değerli bir arazide yer alan malikane 11 yatak odası ve 19 banyoya sahip. Ayrıca mülkte Wallace Neff tarafından tasarlanmış beş yatak odalı bir misafirhane, 75 metrelik havuz ve havuz evi, tenis kortu, 12.000 şişe şarap mahzeni ve 40 araçlık bir oto galerisi bulunmaktadır.

Tabii ki, bu değerli mülkler yalnızca ön yeterliliği olan alıcılara gösteriliyor. Gold genellikle listeleme komisyoncusu olarak bir Gizlilik Sözleşmesi (gizlilik sözleşmesi) imzalıyor. Gold, "Gerçekten bu mülkleri satın alacak servete sahip olan insanlar, varlıkları ve finans kanıtlarını ifşa etmekte asla bir sorun yaşamazlar" diyor. Bu satışların çoğu zaman alıcının avukatlarıyla yapılan nakit anlaşmalar olması Gold'a pek şaşırtıcı gelmiyor.

2022'ye girerken Gold, ultra lüks mülk pazarının devam etmesini bekliyor. "Bunlar, kendilerine sahip olacak varlıklara sahip kişiler için isteğe bağlı satın almalardır."

Sizde Gold'u 2022'de takip ederek hangi fiyat rekorlarını kıracağını görebilirsiniz.

DİĞER HABER
19 Kasım 2021