"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Ticari Gayrimenkul Okumaları: Yeni Bir Ticari Emlak Danışmanı Olarak Altı Rakam Nasıl Yapılır?

İnsanlar, altı haneli bir gelir düzeyi oluşturmak da dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı ticari emlak komisyonculuğuna girerler. 

Aşağıdaki kavramlar sizi altı haneli (yedi diyebilir miyiz?) bir gelir düzeyine yönlendirmenize yardımcı olabilir.

Ticari gayrimenkul danışmanlığı konusunda yeniyseniz, emlakbroker.com'un "Ticari Gayrimenkul Okumaları" serisini takip etmeyi kaçırmayın. Ticari gayrimenkul kategorisine sponsor olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Birinci Yıl: Bir hedef belirleyin; sonra araştır, veri tabanı, planla ve uygula.

Her şey bir hedefle başlar. Çoğu insan bunun kolay kısım olduğunu düşünüyor. Ama en zoru çünkü “250.000 dolar kazanmak istiyorum” demek bir hedef değil, bir dilek. Hedef, ne istediğinizi (yani 250.000 $), neden istediğinizi bilmek ve sonuçlarınızı herkese açık hale getirmektir.

Bir sonraki adım, hedefinize özünü vermek için gereken titiz ve disiplinli çalışmadır. Hedeflediğiniz ürün türündeki mevcut envanteri araştırın ve bölgenizdeki ticari gayrimenkullerin her yıl el değiştirme hızını belirleyin ve inceleyin.

Bu istatistiklere sahip olduğunuzda, ortalama bir satış fiyatı hesaplayın. Bu ortalama işleme gerçekçi bir komisyon uygulayın, ardından gelir hedefinize ulaşmak için yılda kaç kapanışa ihtiyacınız olacağını hesaplayın. Ardından, hedefinize ulaşmak için hangi pazar payına ulaşmanız gerektiğini belirleyin ve pazar alanı ve ürün türünün gelir hedefinizi destekleyip desteklemediğine karar verin. Değilse, başka bir ürün türü veya bölge ile yeniden planlamaya başlayın ve mantıklı bir pazar bulana kadar çalışmalarınızı sürdürün.

Bartons Million Dollar Bar Milk Chocolate, 2 oz, 12 Count, 2 Pack

Sonraki adım, bir veritabanı oluşturun. Seçtiğiniz pazardaki her mülkü kataloglayın. Her mülkün sahibini araştırın ve iletişim bilgilerini alın. Araştırma aşamanız sırasında elde ettiğiniz tüm hesaplara bakın ve bu işlemlere dahil olan her satıcıyı, alıcıyı, avukatı, finans şirketlerini, değerlendirme şirketini vb. tanımlayın. Tüm bu bilgileri bir Excel tablosuna girebilirsiniz. Artık veritabanınızın başlangıcına sahipsiniz.

Ardından bir iş planı geliştirmeye başlayın. Hedefinize ulaşmak için kaç tane kapanışa ihtiyacınız olduğunu ve bu kadar kapanışa ulaşmak için kaç tane başka aktiviteye ihtiyacınız olduğunu (ör. listelemeler, teklifler, toplantılar, telefon görüşmeleri, e-postalar, vb.) içermelidir.

Hedefinizi herkese açık hale getirmek en zor adımdır. Bunu başkalarına duyurmak korkutucu mu geliyor? Öyle, ama bu sadece başarısızlık korkusu. Planınıza ve metodolojinize inanın. Kendinizi “kamu” adına bırakamıyorsanız, şimdi bu işten istifa edin. Bu iş senin için değil.

Yukarıdaki tüm öğeleri elde ettikten sonra, şimdi hareket zamanı. Formülünüz oldukça basit:

1. Ara, başarısız ol.

2. Ara, buluş, başarısız ol.

3. Ara, tanış, teklif al, başarısız ol.

4. Arayın, tanışın, teklif alın, liste alın, başarısız olun.

5. Arayın, tanışın, teklif alın, liste alın, sözleşmeli mülk alın, başarısız olun.

6. Arayın, tanışın, teklif alın, liste alın, sözleşmeli mülk alın, kapatın.

Son adımın sonuna geldiğinizde bir yıl geçmiştir. İlk yılınızda bir CRE komisyoncusu olarak altı rakam kazanabileceğinizi düşünüyorsanız, bu fikri düşüncelerinizden çıkarın. Erkenden bu hayale kapılırsanız, şansınız yaver gitmez, hedefleriniz gerçekçi olmaz. Ana hatlarıyla belirttiğimiz adımları izleyin. Bu bölüme kadar bir işin temelini attınız - bu iş şansa dayalı bir iş değil, aklınızdan çıkarmayın.

İkinci Yıl: Bir hız belirleyin ve ardından kendinizi daha fazlasını yapmaya zorlayın.

İnsanların birinci yılla ilgili sorunu, ilk kapanışı hedefleyerek onu doğrusal olarak yürütmeleri ve zamanlarının %100'ünü bu ilk kapanışta çalışarak geçirdikten sonra yeniden başlamak zorunda olmalarıdır. Aracılık GTA oyunu oynamak gibidir - Sonunda tüm bölümleri geçer ve oyunun kahramanı siz olursunuz. Nasıl mı? Yalnızca başarılı olduğunuzdan daha sık başarısız olursanız başarılı olursunuz. İlk listeyi hazırlarken, ek iş aramaya devam edin; Aksi takdirde, kendinizi büyük bir boş çekle hayali kapanış masasında bulmuş olursunuz.

Bu aşamada, yapabileceğinizi düşündüğünüzden daha fazlasını yapmaya kendinizi zorlayın. Anlaşma akışını ve araştırmayı yönetmeye yardımcı olması için bir asistan tutmayı düşünün.

Sağlıklı bir listeleme ve müşteri havuzu oluşturduğunuzda, bir şeyler her zaman doğru adımlarla kapanma yolundadır. İkinci yılınızın ikinci çeyreğinin sonunda, önceki 90 günlük üretiminizi yıllık hale getirebilmelisiniz. Gelir, hedefinize eşit olmalıdır.

Bi-Fold Wallet - 1 Million Dollar Bill - Buckle-Down

Üçüncü Yıl: İş planınızı mükemmelleştirmeye ve markanızı güçlendirmeye odaklanın.

Başarılarınızı ve başarısızlıklarınızı düşünün ve sisteminizi mükemmelleştirin. Ticari gayrimenkul dünyasında, veritabanı oluşturmak hayati önem taşır. Son iki yılda, etkileşimde bulunduğunuz her kişiyle yaptığınız her konuşmayı, e-postayı veya diğer iletişimleri günlüğe kaydetmiş olmalısınız.

Son iki yıldaki aramaların, konuşmaların, toplantıların, tekliflerin, listelerin ve kapanışların sayısını analiz edin.

  • Dönüşüm oranlarınız neydi?
  • Olması gerekenden daha fazla nerede zaman geçirdiniz?
  • Nerede olması gerekenden daha sık başarısız oldunuz ve neden?

Kendinize karşı dürüst olun ve öğrendiklerinizi birleştirmek için iş planınızı değiştirin.

Şimdi pazarlamaya odaklanmaya ve başarınızı artırmaya başlayın. Müşterilerinize ve medyaya kaç anlaşma yaptığınız, kaç rekor kırdığınız ve müşterilerinize nasıl hizmet ettiğiniz hakkında bilgi gönderin.

Bunu kendiniz yapmaktan çekiniyorsanız, emlakbroker.com'a yatırım yapın - her kuruşuna değecektir.

Sağlıklı bir altı rakam için gerçek bir hedef belirlerseniz - sadece bir dilek değil - ve bu metodolojiyi takip ederseniz, başarı şansınız fırlayacaktır.

DİĞER HABER
06 Aralık 2021