"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Ticari Gayrimenkule Yatırım Yapmadan Önce Her Zaman Sormanız Gereken 6 Temel Soru

Bir ticari gayrimenkul yatırımı bir sonrakini finanse eder ve yatırımın getirisi büyük bir hızla kartopu olur ve bir servete dönüşür. Ticari gayrimenkul en güvenilir yatırım araçlarından biri olsa da, mümkün olan en yüksek yatırım getirisini elde etmek için birçok şeyi bilmeniz gerekir.

Bir ticari gayrimenkule yatırım yapmadan önce, kapsamlı bir araştırma yaptığınızdan ve kendinize önemli sorular sorduğunuzdan emin olmalısınız. 

Herhangi bir ticari gayrimenkule yatırım yapmadan önce, bilinçli bir satın alma kararı vermek için ihtiyacınız olan tüm bilgileri emlakbroker.com farkıyla öğrenebilirsiniz. 

1. Nakit akışı mı yoksa değer mi arıyorsunuz?

Ticari gayrimenkul yatırımcılarının genellikle kâr elde etmeyi umdukları iki yol vardır. Yatırımcılar paralarını nakit akışı veya değer kazanma yoluyla geri kazanırlar. Bazı durumlarda, en yüksek YG'ye (yatırım getirisi) sahip yatırımlar hem değer kazanma hem de nakit akışı yoluyla değer yaratabilir.

Nakit akışı veya değer yoluyla güçlü bir yatırım getirisi elde etmeyi planlayıp planlamadığınızı bilmek önemlidir. Bu ayrım, seçtiğiniz özelliklerin türünü etkiler. Her yatırım türünün artıları ve eksileri vardır.

Nakit akışı yatırımı düzenli kira geliri getirir. Nakit akışı yatırımı yapmak için kredi kullanıyorsanız, aylık ödemelerinizden ve bakım maliyetlerinden daha yüksek kira getirisi sağlayan bir mülk bulmanız gerekir.

Bu, kira için yerel piyasa oranlarının araştırılmasını ve mülkünüzün içinde bulunduğu durumun tam olarak anlaşılmasını gerektirecektir. Nakit akışı yatırımları uygundur, ancak kârlı bir ticari gayrimenkul bulmak için daha fazla çalışma gerektirir. Bu araştırma, aynı zamanda yüksek aylık kira getirisine sahip düşük maliyetli bir mülk aramak anlamına gelir.

Yatırımınızın geri dönüşünü bekleyebiliyorsanız, pozitif nakit akışı elde etmek daha az gerekli olur. Biraz sabırla, mülkün değeri arttıkça paranızı geri alacaksınız. Bu yatırım stratejisi daha fazla zaman alır ve biraz daha fazla risk taşır, ancak daha fazla esneklik sağlar.

Mutual Funds Sahi Hai: Latest News & Videos, Photos about Mutual Funds Sahi  Hai | The Economic Times - Page 1

2. Yatırımlarınızda likiditeye mi ihtiyacınız var?

Gayrimenkul, en az likit yatırım türlerinden biridir. Bu, yatırdığınız parayı geri isteyeceğinizi fark ederseniz, yatırımdan çıkmanın zor olduğu anlamına gelir. Bir gayrimenkul yatırımından erken çıkmak mümkün olsa da, bu her zaman kolay değildir ve yatırımdan zarar etmek anlamına gelebilir.

Gelecek yıllarda paranızın pasif bir yatırıma bağlı kalmasından endişe ediyorsanız, ticari gayrimenkulden daha çok likit yatırımları düşünmek isteyebilirsiniz. Hisse senetlerine veya kripto paralara yatırım yapmak genellikle çok daha likit bir yatırımdır.

3. Risk toleransınız nedir?

Ticari gayrimenkul yatırımı güvenilir olsa da, bazı riskleri de vardır. Bir yatırıma girmeden önce risk toleransınızı bilmek önemlidir. Piyasa bir süreliğine dipte giderse, piyasanın toparlanmasını beklerken finansal olarak ayakta kalabilecek misiniz?

Bir piyasa düşüşü durumunda kendinizi destekleyemeyecekseniz, düşük riskli yatırımları düşünmelisiniz. Güvenilir lokasyonlardaki düşük maliyetli mülklere bakın. Ancak, biraz riskin üstesinden gelebilirseniz, ticari gayrimenkul yatırımında daha yüksek getiriler görebilirsiniz.

The Economist Print Advert By Penninghen: Best Investment, 3 | Ads of the  World™

4. Pazar eğilimleri nelerdir?

Piyasa trendlerini anlamak, başarılı bir yatırımcı olmanın en önemli parçasıdır. Küresel trendlere bakabilirken, kendi alanınızdaki trendlere de bakmak önemlidir.

Pazar araştırması ve ticari gayrimenkul pazarının nasıl hareket ettiğini iyi analiz etmelisiniz. Bunun için bolca Warren Buffet tarzı raporlar okumalısınız.

Kazançlı bir ticari gayrimenkul yatırımı için, yatırım yaptığınız alanın türünün önemli bir etkisi olacaktır. Son yatırım kararınızı vermeden önce küresel ve yerel eğilimleri araştırdığınızdan emin olun. Bilgili bir yatırımcı olmak için zaman ayırdığınızda çok daha yüksek getiri elde edeceksiniz.

İlgili: Ticari Gayrimenkul Yatırımcıları Göç Trendlerini Takip Ediyor

5. Hangi sektörlere gireceksiniz?

Ticari gayrimenkul içinde hedefleyebileceğiniz birçok sektör var. Perakende alanı, tıbbi ofisler, lojistik depolar, oteller veya karma kullanım alanına sahip olmayı mı düşünüyorsunuz? Her endüstrinin kendi ihtiyaçları ve pazar eğilimleri vardır.

Bu yıl, veri merkezleri ve depolama alanı tesisleri, geçtiğimiz yıl boyunca ticari gayrimenkul yatırımcıları için sıcak pazarlar oldu. Gayrimenkul yatırım ortaklıkları, 2020'de veri merkezleri için yüzde 20'nin üzerinde getiri elde etti. Kişisel depolama mülklerine yapılan yatırımın benzer getirileri oldu ve önümüzdeki yıllarda da muazzam bir şekilde artması bekleniyor. Yıllık büyüme oranının 2025 yılına kadar yüzde 134,79 gibi büyük bir oranda olacağı tahmin ediliyor .

Yatırım yapmak istediğiniz ticari mülk türünü seçerken yüksek getiri ve yüksek büyüme oranlarına sahip sektörlere bakın. Tüm yatırımlar eşit değildir, bu nedenle ilerlemeden önce araştırmanızı yapın.

Economist GIFs - Get the best GIF on GIPHY

6. İmar düzenlemeleri sizi nasıl etkileyecek?

Gayrimenkule yatırım yapmak, bölgenizdeki düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirir. İmar düzenlemeleri, mülkünüzü nasıl kullanabileceğinizi belirleyebileceğinden yatırımınızı etkileyebilir.

Perakende ve konut alanlarını birleştiren karma kullanımlı bir alana sahip olmayı umuyorsanız, imarın buna izin verip vermediğini bilmeniz gerekir. Yatırım yapmak istediğiniz bölgedeki imar düzenlemelerini inceledikten sonra, alanı nasıl kullanabileceğinizi ve bunun mali durumunuzu nasıl etkileyeceğini daha iyi anlayacaksınız.

Hala ilk (veya ellinci) ticari gayrimenkul yatırımınızı yapmakla ilgili endişeleriniz mi var?

Yatırım endişelerinizin aklınızı meşgul etmesi çok normal, ancak yukarıdaki altı soruyla donanmış olarak, en azından akıllı, eğitimli yatırım kararları vermenize yardımcı olacak türden araştırmalar yaptığınızı bilmenin rahatlığını yaşayabilirsiniz.

DİĞER HABER
01 Aralık 2021