"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Yenilikçi Emlak Reklam Fikirleri

Reklam, pazarlamanın ve dolayısıyla satış dünyasının en önemli unsurlarından biridir. Emlak sektörüne baktığımızda da reklamın ne derece önemli olduğunu belirtmemize gerek yok. Reklam, tüm emlak profesyonellerinin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Satış yaparken, müşteri ararken, marka bilincimizi oluştururken, kendimizi tanıtırken ve emlak işinin daha pek çok aşamasında reklamlara başvuruyoruz ve buna devam edeceğiz.

Ancak reklam hazırlamak başlı başına strateji geliştirilmesi gereken bir konudur ve her geçen gün değişen sektör ve tüketici davranışları düşünüldüğünde, bu alanı takip etmesi biraz zorlayıcı olabilir. İşte sizin için yeni reklam fikirlerine yönelik küçük bir araştırma yaptık ve her birini özetledik.

Alaka Düzeyi

Google söz konusu olduğunda, alaka düzeyi dediğimiz kavram en önemli unsur haline gelir. Biliyoruz ki sizinle ilgili görünecek bir içerik, ancak sizin kitleniz ile alakalı olduğu zaman bir işe yarar. İlgili reklam metninin Google’daki hedef kitlenizle alaka düzeyinin iyi derecede olması, size ne gibi faydalar kazandırır?

Hepsi bu kadar olmamakla birlikte aşağıdaki faydaları görebilirsiniz:

  • Daha yüksek kalite puanları
  • Yüksek tıklama oranları
  • Düşük seviyede tıklama başına düşen maliyet

İster Google reklamları üzerinde olsun ister basılı reklamlar şeklinde olsun, hedef kitleniz ile alaka düzeyi yüksek olan reklamlar daha nitelikli satışları size getirir. Eğer reklamınız, potansiyel müşterilere işletmeniz ve hizmetiniz hakkında tam olarak doğru mesajı iletebilirse, potansiyel müşterileri yeni müşterilere dönüştürmek ve karışıklığı önlemek için çok yüksek bir şans elde edersiniz.

Konum

Dijital veya basılı herhangi bir reklam yazarken spesifik olarak bir yer belirlemek önemlidir. Bu, hizmet verdiğiniz alan olarak tanımlanabilir. Ancak şirketinizin ve hizmetinizin benimsediği sınırlara göre bu daha da geniş bir alanı kapsayabilir.

Konuma özel olarak hazırlanmış reklamlar, potansiyel müşterilere o bölgeye sizin hakim olduğunuz fikrini yansıtır. Köşeyi döndüklerinde karşılaştıkları veya spesifik bir alan içerisinde rast geldikleri reklam afişinizi gördükleri zaman, sizin onların ev bulmalarına yardımcı olabileceğinize daha fazla inanıyorlar.

Diğer bir deyiş ile reklamlarınızda ne kadar yerel özelliklere hitap ederseniz o kadar fazla ilgi görürsünüz. İtiraf etmemiz gerekirse gerek sosyal medyada gerekse basılı mecrada yayınlanan emlak reklamlarında "konum" ibaresi samanlıkta iğne aramak gibi. Reklam çalışmalarınızda dikkat etmeniz gereken ilk yer öncelikli olarak ofisin veya ilgili ilanın konumu olmalı ve konum ön plana çıkarılmalı.

Açılış Sayfaları

Dijital reklamlar söz konusu olduğunda açılış sayfaları, reklam metniniz ile eşdeğer olacak kadar önemlidir. Sitenizi ziyaret eden hedef kitlenizin işinizi ne kadar ciddiye aldığınızı gösteren ilk baktığı yer anasayfadır. Eğer açılış sayfasındaki bir reklamda Ankara’daki müstakil evler konulu bir konuşmayı verirseniz ve buradan da Ankara’daki müstakil evlerin satılık listesine yönlendiren bir link koyarsanız, bu tarz reklamlar, müşterilerin ilgili satın alma bölümlerine daha kolay geçiş yapmalarına yardımcı olur.

İnternet sitenizde açılış sayfası reklamı kullanmak ile aynı derecede önemli olan diğer bir yöntem de gelişmiş arama motorlarıdır. Kitlenizin aradıkları şeyi tam olarak bulmalarını sağlamalısınız. Bunun için sitenizde bir arama çubuğunun olması çok önemlidir.

Eyleme Çağrı

İnsanların reklamınızı gördüğünde ne yapmasını istersiniz? Bunun için fazla düşünmenize gerek yok. Tabi ki hemen reklama tıklamalarını istersiniz. Ancak bir adım daha ilerisini düşünelim ve şu soruyu soralım:

İlk tıklamadan sonra ne olacak?

Dijital reklamların tıklanması elbette ki önemlidir. Bunu sağlamak için reklam içerisinde harekete geçirici bir mesaj olması gerekir. Ancak bundan daha önemlisi, bir kez tıklandıktan sonra geri dönüşün devam etmesidir. İşte bunu başarmak daha zordur.

Bunun için öncelikle şu soruların cevabını kendinize vermeniz gerekir:

  • Takipçilere hangi eylemleri gerçekleştirmek istediklerini soruyorsunuz?
  • Daha da önemlisi hangi eylemleri yapmalarını istiyorsunuz?
  • İlan detay formundan sizi aramalarını mı istiyorsunuz?
  • Daha detaylı bilgi almaları için danışmanlık hizmeti almalarını mı istiyorsunuz?
  • Telefon görüşmesi mi yapmak istiyorsunuz ya da siteye üye olmalarını mı istiyorsunuz?
  • Yoksa sadece markanız adına bir bilinç mi oluşturmaya çalışıyorsunuz?

Hedef kitlenizin sizden ne beklediğini anlamanıza ve onları size yaklaşmaya yardımcı olacak eyleme çağrı metinlerini reklam içinde kullanmak hayati öneme sahiptir.

Görselleştirme

Bazen bir resim, bin kelimeye bedeldir. Reklam görüntülerinizi hedef kitlenizle ilgili olarak özelleştirmeniz gerekir. Örneğin, reklamınızın amacı işletmeniz veya markanız hakkında bir farkındalık yaratmak ise, o zaman vesikalık fotoğraf ve logoya göz atmak lazım. Eğer amacınız müşterilere hitap edebilmek ise, o zaman evlerin fotoğraflarına yoğunlaşmanız gerekir.

Karakter Sayısı

2017 Ocak ayı itibari ile Google reklamlarında bir değişikliğe gidildi. Bu değişikliğe göre artık reklam hazırlayanlar, içeriklerinde daha fazla karakter sayısı kullanabiliyor.

Bu, ne anlama geliyor? Karakter limitinin artması, daha açıklayıcı olma yeteneğine sahip reklamların artması ve arama motoru sonuçlarında daha fazla ön plana çıkması demek oluyor.

Bu özellik, reklam verenlerin aktif olarak iletişim kurmak istedikleri hedef kitle üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarına izin verecek. Bu yüzden Google reklamlarınızı hazırlarken, firma adınıza ve diğer açıklayıcı metinlere daha fazla yer verebilirsiniz.

Mobil Düşünmek

Mobil bir dünyada hareket halindeki müşterilere ulaşmak her zamankinden daha önemli hale geldi. Mobil kullanıcıların arama motorlarından faydalanma biçimi ile evindeki masaüstü bilgisayarını kullanan kişilerin arama motorlarından faydalanma biçimi farklılık gösterir. Bu nedenle reklam mesajlarınızı bu farklılığa uyumlu şekilde üretmelisiniz.

Google, özellikle mobil cihazları hedefleyen reklamlar ile bu alanı daha kolaylaştırma amacını taşıyor. Çevrimiçi kullanıcılarınıza istedikleri şekilde ve daha sık erişebilmek için bu özellikten faydalanmalısınız.

DİĞER HABER
07 Şubat 2017