"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Başarılı Emlakçı: General Electric'in Efsanevi CEO'su Jack Welch'ten Altı Altın Kural

Jack Welch'in altı temel kuralı hakkında neler biliyorsunuz? 

Jack Welch birçok kişi tarafından döneminin en büyük iş lideri olarak ilan edildi. 1981'den 2001'e kadar General Electric'in CEO'su olarak, elektrikli ev aletleri ve ampullerle tanınan bir şirketten, endüstriyel ürünlerin yanı sıra finansal hizmetler ve medyaya uzanan çok uluslu bir şirkete dönüştürdü. General Electric'i pazarda daha yüksek bir hakimiyet düzeyine taşımada etkili oldu.

Jack Welch'in kendisini başarıya ulaştıran bu altı kuralın gayrimenkul uygulamasını sizlerle paylaşıyoruz.

1. Gerçekliği olduğu gibi ya da olmasını istediğiniz gibi değil, olduğu gibi görün. Bu kuralın emlakçılar için birkaç temel bileşeni var.

  • Bugün sahip olduğunuz tek gerçeklik nedir? Bugün yeni işler yaratmak ve müşterilerinize daha yüksek hizmet seviyeleri sunmak için ne yapacaksınız? Geçen hafta, geçen ay, geçen yıl geçmişte kaldı. Başarılı bir emlakçı olmayı planlıyorsanız, geleceğe odaklanmalı ve bugün bir adım daha atmalısınız.
  • Çoğu zaman finansal gerçekliğinizin yüzüne bakmıyorsunuz. Mali gerçeklik, vergiler ödendikten sonra size net kalandır. Ne kadar brüt komisyon kazandığınız önemli değil. Kaç milyon dolarlık (net) satış yaptınız? Emlak işinde asla brüt gelir gösterisine kapılmayın.
  • Gerçeklik, işinizdeki bazı rakamlardır. Bu sayıları aylık olarak gözden geçirmeniz gerekir.

1. Brüt gelir

2. Listeleme ve satış sayısı

3. Bir saatte ne yaptığınız (Brüt gelir¸ çalışılan saat)

4. İşlem başına maliyet (Giderler¸ satılan mülkler)

5. Süresi dolan listeleme (sözleşme) sayısı

6. Alıcı taraflarının yüzdesine karşı satıcı tarafları

7. İşin nereden geldiği (yani yönlendirme, müşteri derecelendirmeleri ve pazarlama, reklamlar)

Sağlıklı kararlar vermek için her zaman işinizin gerçekliğini bilmelisiniz.

2. Herkese karşı samimi olun. Birlikte çalıştığınız tüm insanlara gerçeği söyleyin. Satıcılara fiyatların piyasa değerlerinden fazla olduğunu söyleyin. Çok fazla diretirlerse alıcılara şişirilmiş fiyat hakkında dürüst olun. Aradıkları mülkün satın alınıp alınmayacağını onlar duymadan onlara söyleyin. Fiyat abartısının zamanla daha iyi olacağını ummayın. Yanlış fiyat sorunuyla ilgilenin.

3. Yönetmeyin, önderlik edin. Liderlik kayıp bir sanattır. Herkes yönetebilir, çok az insan liderlik eder. Yöneticiler bir düzinedir. Liderler paha biçilemez bir metadır. Liderlik yeteneğinizi geliştirmek için çalışın. Potansiyel müşterilere, mevcut müşterilere, personele ve diğer emlakçılara ve pazarınıza liderlik edebilmeniz gerekir. Bugün liderlik becerileriniz üzerinde çalışın.

4. Zorunda kalmadan önce değiştirin. Değişimin sabit olduğu ekonomik bir zamanda yaşıyoruz. Tek seçeneğimiz değişmek ya da yok olmak. Son 24 ayda (pandemi kaynaklı) gayrimenkulde çok değişiklik oldu. İşte soru şu: Değişim yavaşlayacak mı yoksa hızlanacak mı? Bu soruya vereceğiniz cevap ve bu cevabınızı uygulamanız, önümüzdeki 24 ay içinde ya emlak endüstrisinin içinde olmanıza ya da emlak dışı kalmanıza neden olacaktır.

5. Rekabet avantajınız yoksa rekabet etmeyin. Yeni binyıldaki birçok emlakçı ve emlak şirketi, çok az rekabet avantajına sahip olacak. Bu gerçeği anladıklarında fiyat üzerinden rekabet etmek zorunda kalacaklar. Rekabet avantajınızı geliştirmek için çalışın. Müşterilerinize yönelik hizmet seviyenizi artırın. Şimdi rekabet avantajı sağlayabildiğiniz için gelecekte bundan keyif alacağınızı varsaymayın. İnsanlar ve şirketler rekabet avantajlarını korumak için sürekli çalışmak ve değişime uyum sağlamak zorundadır.

Emlakbroker.com'u okuyan tüm emlakçılar pazarlarında güçlü rekabet avantajına sahip. Sizi temin ederiz ki, emlakçılık mesleğinin gelişmesi üzerine çok çalışıyoruz. Emlakçıların gelirlerini, kârlarını ve yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olan sürekli olarak yeni içerikler ve fikirler yaratıyoruz.

6. Kendi kaderini kontrol et, yoksa başkası yapacak. Başarınızı şekillendirmek için emlak şirketinize, danışmanlarınıza veya personelinize güvenemezsiniz. Hepsi kendi başarınızı yaratmanız için size bakıyor. En başarılı emlakçılar, başarılarının veya başarısızlıklarının tutumlarında, günlük disiplinlerinde, gelecek için planlarında ve uygulamalarında saklı olduğunun farkındadır. Pazarın başarınız üzerinde çok az kontrolü var. Her türlü piyasa koşulunda para kazanabilirsiniz.

Kaderini başka ellere bırakırsanız, onların sizin için planladıklarını alırsınız. Çoğunun sizin için çok az planı var. Asla olmanız gerektiği gibi başarınıza odaklanmayacaklar. Hayatınız boyunca size çok yardımcı olacak akıl hocaları ve koçlar olacak, ancak başarı için planınızı uygulaması gereken kişi sizsiniz.

Hepimiz Jack Welch'in bu altı kuralı uygularsak, yaşamımızı ve gelirimizi önemli ölçüde iyileştiririz. Süreci bugün birinci adımla başlatın.

DİĞER HABER
21 Haziran 2022