Gayrimenkul piyasası çok hareketli bir piyasadır ve dikkat dağıtıcı faktörler çok fazladır. Öyle ki, çok yoğun olduğunuzu düşündüğünüz anlarda aslında hiçbir şey yapmıyor olabilirsiniz.
Günde sadece 1 saatinizi daha verimli geçirdiğinizi ve o 1 saatte gerçekten iş yaptığınızı düşünün. Günde 1 saatçik haftada 5 saat, yılda ise 260 saat ediyor. Yani neredeyse 11 gün!
Bu yüzden gününüzü güzel planlamanız bu piyasada başarılı olmanız için çok önemli. Şimdi gelin başarılı gayrimenkul uzmanları günlerini planlarken nelere dikkat ediyor bakalım.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez.
Birçok insan başarıya ulaşmak için hedef koymak gerektiğini bilir, ama ne yazık ki çok az insan gerçekten hedef koyar. Bu yüzden, başarılı planlar yapmak için öncelikle kendinize bir gelir hedefi koyun. Bu hedef aylık ya da yıllık olabilir. Sonrasında ise bu hedefi daha küçük parçalara bölün.
Kendinize bu hedefe ulaşmak için kaç satış yapmanız gerektiğini sorun mesela. Ya da hedefiniz için kaç müşteri ile iletişime geçmeniz gerektiği, bunların kaçının gerçekten müşteriye dönüşeceği. Önemli olan gerçek bir hedefe sahip olmak ve bu hedefi mantıksal küçük hedeflere bölebilmek.
Bir hedef belirlediğinize göre sıradaki iş bu hedefe ulaşmak için gereken tüm adımları ayrıntılı bir şekilde listelemek. Önemli ya da önemsiz ayrımı yapmadan yapılacak tüm işleri bir listeye dökün ve sonrasında bu maddeleri mantıklı olacak şekilde günlük plan olarak dağıtın.
Artık hedefiniz için neler yapılması gerektiğini biliyorsunuz. Şimdi bu hedefe ulaşmak için tamamlanması gereken adımların ayrıntılı planlanması gerekiyor. Günlük plan içerisinde bu adımlar için ne kadar zaman harcayacağınızı kesinlikle belirleyin. Bu tarz kısıtlamalar koymak sizi psikolojik olarak o işi bitirmeniz gerektiğine inandıracaktır.
Aslında günlük planınız aşağı yukarı hazır çünkü şu ana kadar takip ettiğiniz adımlarda belirli işlere ne kadar zaman ayıracağınızı belirlediniz. Yine de, günlük planınız ne kadar ayrıntılı olursa o kadar başarılı işler.
Klasik bir 9-5 memur planı yapmanıza gerek yok, o gün yapılacak işleri listelemeniz, onlara belirli zaman aralıkları vermeniz ve termin süresi koymanız sizi oldukça ileriye götürecek.
Bitirdiğiniz işleri işaretlemeyi unutmayın.
Günlük planınızda yapılacak tonlarca iş olabilir. Ama eğer görecede önemsiz olan işler arasında boğulursanız, gerçekten önemli işlere asla gelemeyebilirsiniz. Planınızda işlerinizi önem derecesine göre sıralayın.
Bir işi yapın ya da salın ama asla ertelemeyin. Eğer bu bakış açısını kazanabilirseniz, saldığınız işlerin sayısında otomatikman azalma olacak ve önemli önemsiz ayrımını daha iyi yapabileceksiniz.
Eski anlaşmalar, eski gazeteler, eski ilanlar… Masanızdaki gereksiz her şeyden kurtulun. Gereksiz şeylerin etrafınızda olması sizi sürekli yoğun olduğunuza inandırır ve motivasyonunuzu kaybedersiniz.