"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Bir Emlak Partisi ile Yüzlerce Müşteri Randevusu Ayarlamak: Arama Geceleri

Size emlak ekibinizdeki danışmanlarınızın sadece bir parti düzenleyerek binlerce potansiyel müşteriyi arayabileceğini ve yüzlerce randevu ayarlayabileceğini söylesek ne düşünürsünüz?

Bugüne kadar gayrimenkulde kayda değer bir deneyime sahip olduysanız, daha fazla randevu ayarlamak için potansiyel müşterilere ulaşma hızının önemini duymuşsunuzdur. Emlak profesyonelleri yeni potansiyel müşteriler üretmenin ve onlara hızlı dönüş yapmanın önemini sık sık vurgularlar ama eskiden elde ettikleri potansiyel müşterileri ihmal ederler. Oysa çalışmalar gösteriyor ki mevcut veri tabanınızın içinde yatan iş fırsatları, tipik müşteri oluşturma yönteminden çok daha fazladır.

Evet, potansiyel müşteri ancak bir satışa dönüştüğü zaman kazanılmış demektir ama bunun için öncelikle onlarla bir randevu ayarlamanız gerekir. Bunun için sizlere sıradışı bir tavsiyemiz olacak. Emlak ekibinizle birlikte üç ayda bir düzenleyeceğiniz “Arama Gecesi”, tüm danışmanlarınızın müşterilere ve randevu almaya odaklandığı bir etkinlik olacaktır. Nasıl mı? Detaylar aşağıda.

Eğlence başlasın :)

Arama Gecesi Nedir?

Arama geceleri, danışmanlarınızın sadece potansiyel müşterileri takip etmeye vakit ayırmak için düzenli olarak gerçekleştirilen bir ekip etkinliğidir. Açıkçası herkese, hem ekibinizin sıradışı yöntem sayesinde moralinin yükseleceği hem de rakamlarınızı artırabileceğiniz bu etkinliği uygulamasını tavsiye ediyoruz.

Yıl içerisinde 4 defa olacak şekilde ve iş çıkışından sonra 2-3 saatlik bir süre içerisinde bu etkinliği ekip danışmanlarınız  için düzenleyebilirsiniz. Bu gerçekten işe yarıyor. Bu gecede herkes elinde telefonlarla aramalar yapıyor ve veri tabanındaki potansiyel müşterilere ulaşarak randevu koparmaya çalışıyor.

Bu etkinliği tüm emlak ekibiniz için daha eğlenceli hale getirebilir ve onlar için inanılmaz bir deneyim yaratabilirsiniz. Bu etkinlik, sizin işletmenizin kültürünün bir parçası olsun mesela. Etkinlik boyunca biraz içecek ikramı ve pizzalar da olursa müthiş olabilir. Dostça rekabet iyi bir enerji yaratır. İyi eğlenceler ve iyi kazançlar!

Sizi ülkenin en zengin danışmanları yapıcam :)

Başarılı Bir Arama Gecesi Nasıl Düzenlenir?

Başarılı bir arama gecesine ev sahipliği yapmanın anahtarı, tüm ekibin kendisine taahhütte bulunmasını sağlamak ile olur.

Potansiyel müşterileri takip etmek ve aramak, randevu kazanmak için yapılan ilk adımdır. Fakat normal iş saatleri içerisinde başka görevler ile de uğraşan elemanlar bu konuya pek vakit ayıramazlar. Arama gecesi, bu anlamda tüm ekibe 2-3 saat boyunca diğer her şeyden arınmış şekilde sağlam bir arama yapabilme süresi sağlar.

Bu etkinliğin amacı, sadece arama yapmaktır. İlk etapta bu etkinliği düzenlemek için biraz konfor bölgenizin dışına çıkmanız gerekebilir ama ekibiniz ile birlikte bu gecelere başladığınız andan itibaren sonuç almaya başlayacaksınız.

1. Tarih ayarlama: Broker veya ekip lideri olarak etkinliğin tarihini ayarlamaktan siz sorumlusunuz. Bunu birkaç hafta önceden yapmanızı ve ekipteki tüm danışmanlara bildirmenizi tavsiye ederiz.

2. Hedef belirleme: Etkinlik gerçekleşmeden önce ofisinizin ortasına bir beyaz tahta yerleştirin ve buraya herkesin kişisel hedeflerini yazmalarını isteyin. Bu görünür bir yerde olsun. Böylece hem kendi hedeflerini belirlerler hem de ofiste dostça ve eğlenceli bir rekabet ortamı oluşur.

3. Arama Gecesi’ne hazırlanmak: Herkesi heyecanlandırmak için Arama Gecesi’nden birkaç gün önce ekibinize bir hatırlatma yapın. Gece için eğlenceli bir tema hazırlayın ve bazı yiyecek, içecek ikramları sunun. Daha da teşvik edici olmak adına gece sonunda en iyi rakamlara ulaşanlara hediye kartları veya küçük ödüller verebilirsiniz.

4. Büyük etkinlik: Arama Gecesi zamanı nihayet geldi. Şimdi potansiyel müşterileri arama zamanı! Elemanlarınızı yaptıkları aramalara dair notlar almaya teşvik edin. Unutmayın ki bu gecenin tek amacı, potansiyel müşterilerden randevu koparabilmek. Bırakın, herkes deli gibi arama yapsın ve istediğine ulaşsın.

5. Değerlendirme ve tekrarlama: Gecenin sonunda tüm danışmanların müşteriler hakkında elde ettikleri bilgileri CRM sistemine kaydetmelerini isteyin. Ardından ekibinizin elde ettiği sonuçları gözden geçirin. Yapılan aramalar, başarılı konuşmalar, alınan randevular… Ve bir sonraki arama gecesini planlamaya başlayın.

Bonus :)

 

DİĞER HABER
13 Ocak 2018