Gayrimenkul üreticileri ve bu gayrimenkulleri alan müşteriler kadar buna aracılık eden emlak brokerları da aynı derecede kâr etmeli ve aynı hızla büyümelidir. Günümüzde sektörde yaşanan gelişmeleri takip ederek büyümek mümkün görünse de emin adımlarla ilerlemek ve hata yapmamak çok önemlidir.
Bu konuda size yol göstermesi için aşağıda sıralayacağımız temel birkaç başlık, gideceğiniz yolu belirlemeniz için size büyük katkı sağlayacaktır.
Risk Almaktan Korkmayın
İşinizde büyümek istiyorsanız mutlaka göze almanız gereken riskler olacaktır. Büyümek aynı zamanda değişimi getirir. Değişmek için ise bazı şeyleri riske atmalı ve sonuçlarına her ne olursa olsun katlanmalısınız. Eğer risk almaktan korkuyorsanız olduğunuz yerde beklemenin en büyük risk olduğunu aklınızdan asla çıkarmayın.
Kaplumbağaya dikkat et, ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebiliyor.
Sektör İçinde Faal Olun
Sektörünüzdeki tüm gelişmelerden haberdar olmanız, sizin için şah damarınız kadar kıymetlidir. Bağlı olduğunuz ticaret odasının faaliyet ve yayınlarından haberdar olmalı, sektörünüzle alakalı sosyal medya kanallarını takip etmeli ve sizi bilgilendirmek için çalışan web sayfalarına abone olmalısınız. Siz buralardan insanları takip edip tanırken onlar da sizi tanıyacak ve takip etmeye başlayacaklardır. Şimdi harekete geçme zamanı.
Enine boyuna düşünün, ama hareket etme zamanı geldiğinde, düşünmeyi bırakın ve içine dalın. - Napoleon
Sizinle Çalışanları Motive Edin
Tarihte her zaman önlerine büyük hedefler koyan ve beraberindekileri bu hedefe götürebilenlere lider denmiştir. Siz de birlikte çalıştığınız insanları motive etmeli ve cesaretlendirmelisiniz. Unutmayın ki eğer başarılamayacak bir iş olsaydı kimse bu sektöre para yatırmazdı.
Motivasyon, insanların onlardan yapmalarını istediğiniz şeyi, siz istediğiniz için değil, kendileri istedikleri için yaptıklarını düşünmelerini sağlamaktır.
Kendi Markanızı Yaratın
Piyasada tanınırlığınızı arttırabilmek için markanızı yaymanın yollarını denemelisiniz. Örneğin bir logo oluşturmalı, web sitesi kurmalı ve düşük bütçeli de olsa bir reklam kampanyası yürütmelisiniz. Ayrıca düşündüğünüzün aksine düşük bütçelerle sponsorluk anlaşmaları sağlayabilirsiniz.
Dev bir takımın formasına şirketinizin ismini yazdıramasanız da hizmet verdiğiniz bölgenin amatör takımının tüm futbolcularına birer forma ve şort alarak üzerine firmanızın ismini yazdırabilirsiniz. Böylelikle saygı kazanabilir ve aynı zamanda popülerliğinizi arttırabilirsiniz.
Ne ekersen onu biçersin
Müşteri İlişkilerinizi Geliştirin
Sizden hizmet almak için ofisinize gelen insanların üzerine çok fazla soruyla giderek akıllarını bulandırmayın. Sıcak bir tebessümün ardından sadece gereken soruları sorun ve sorulan soruları net şekilde cevaplayın. Aşağıda bu konu hakkında ki söz yeterince açıklayıcı olacaktır.
Müşteri ister şahsen gelsin, isterse postayla sipariş versin, bu ofisteki en önemli kişidir, müşteri bize bağımlı değildir, biz ona bağlıyız. Müşteri işimizi sekteye uğratan biri değildir, o işimizin amacıdır, biz ona hizmet ederek ona iyilik yapmıyoruz, o bize bu şansı vererek bize iyilik yapıyor. Müşteri tartışacağımız ya da hakkında şakalar yapacağımız biri değildir, şimdiye dek hiç kimse müşteriyle yaptığı tartışmayı kazanamamıştır. L. Bean
Bütçenizi Doğru Planlayın
Gelirlerinizi abartılı olmayacak şekilde listeledikten sonra yükümlülüklerinizi ve giderlerinizi de bu listeye ekleyin ve uygulanabilir bir bütçe planı ortaya çıkartın. Ofis içi eğitimler, pazarlama faaliyetleri, müşteri kazanımları için yapılacak harcamalar vb. gider kalemlerinizi mutlaka bütçenize dahil edin. Afaki yapılan hesaplamalar ve olasılıklar asla sizi başarıya götürmez.
Akan su geri gelmez.
Büyürken Ekibinizi de Büyütün
İlk günlerin aksine artık daha geniş kitlelere hitap ediyor ve daha fazla iş yapıyorsanız ekibinize mutlaka yeni kişiler katmalısınız. Bunlar, sektörünüzle bağlantılı olacak olan pazarlama uzmanı, teknoloji uzmanı vb. kişiler olabilir.
Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır. Henry Ford