"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Emlak Danışmanlarının Alıcıları İçin Piyasa Dışı Evler Bulması İçin Gizli Yollar

Satışların  düşük olduğu bir gayrimenkul piyasasında, müşterileri için piyasa dışı fırsatlar bulabilen emlak danışmanı ciddi bir rekabet avantajına sahip olur. Satıcının size gelmesini bir kenarda beklemek yerine, müşterilerinize avantaj sağlamak için piyasa dışı evleri takip eden gayrimenkul danışmanı olarak kendinize bir isim yapın.

İşte emlak danışmanlarının hareketli satıcı piyasasında alıcıları için piyasa dışı evler bulmanın beş gizli yolu. 

1. Ön Hacizleri Dikkate Alın

Ön haciz durumu, ev sahibinin birden fazla ipotek ödemesini kaçırdığını ve bundan dolayı evini bankaya kaptırma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösterir. Bu mülk sahibinin, hızlı bir şekilde gayrimenkulünü satması haciz riskinden kaçınmak için iyi bir yol olabilir. 

Ön hacizlerle çalışmak birçok fırsat sunar. İlk olarak, ev sahibinin evini korumasına yardımcı olacak çözümler sunabilirsiniz. Yeniden finansman veya ipotek müsamahası gibi seçeneklerin farkında olmayabilirler.

Eğer ki, ev sahibinin evinde kalmasına yardımcı olabilirseniz, müşterileriniz için yeni bir portföy veya piyasa dışı bir ev elinizde olmayacak. Ancak haciz sürecinde evinde kalmasına yardımcı olduğunuz ve sadakatini elde ettiğiniz gayrimenkul sahibinin, gelecekte mülkünü satmaya hazır olduğunda ilk sizi hatırlayacaktır.

Yetki belgesini garantileyeceğiniz bu danışmanlık hizmeti sürecinde mülk sahibi, evini satışa çıkardığında hızlı bir satış için alıcılarınızı harekete geçirebilirsiniz. Unutmayın, her şey satış demek değildir. Müşteri referansları sizin marka olmanızı sağlayacak yakıtınızdır.

2. Boşanmalara Dikkat Edin

Boşanma sürecindeki çiftlerin mal varlıklarını paylaşmaları gerekir. Çoğu durumda, buna aile evinin satılması da dahildir. 

Bu durumdaki aileler çok stres altındadır ve genellikle hızlı, düşük stresli bir satış isterler. Stres içindeki ailenin bu durumunu göz önünde bulundurarak aileyi zorlamadan öncesinden alıcı sağlamak ve durumlarını alıcıya açıklamak, aileyi bu zorlu durumdan uzak tutabilir.

3. İflas Dosyalarını İzleyin

İflas, varlıkları korumak için tasarlanmıştır. Ancak kendilerini iflas içinde bulan bazı ev sahipleri, evlerini satmayı ve daha yönetilebilir bir aylık ödeme ile daha küçük bir eve yerleşmeyi tercih eder. İflas başvurusunda bulunan ev sahipleriyle, taşınmayı planlayıp planlamadıklarını öğrenmek ve sorunsuz bir satış için anlaşmaya hazır bir alıcı önermek için iletişime geçebilirsiniz. İflas dosyalarını biraz araştırarak kolaylıkla bulabilirsiniz.

4. Ölüm İlanlarını Kontrol Edin

Bir ev sahibi vefat ettiğinde, ailenin genellikle evi satma konusunda hızlı kararlar vermesi gerekir. Bazı durumlarda, evde kalmayı seçecek bir aile üyesine ev vasiyet edilir. Ancak çoğu durumda, bir aile evi satmak isteyebilir. Mülk üzerinde bir ipotek varsa, aile, gerekli ipotek masrafını en aza indirmek için evi mümkün olan en kısa sürede satmak isteyebilir.

Bu, emlak danışmanları için aileye hızlı bir piyasa dışı satış sağlamak için iyi bir fırsat olabilir. Ve tabii ki, alıcılarınız, piyasa dışı listelemedeki fırsatlardan da yararlanır. 

5. Yukarıdakilerin Hepsini Tek Adımda Yapın

Ön hacizleri, boşanmaları, iflasları ve ölüm ilanlarını izlemek zaman alıcı bir süreç olabilir. Ancak doğru akıllı araçlarla, meraklı araştırmalarınızla tüm bu alanları takip edebilirsiniz.

DİĞER HABER
11 Ekim 2023