"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Emlak Hunisi İle Ölçülebilir Başarılı Satışlar Gerçekleştirin

Huni deyince aklınıza Yiğit Özgür ve karikatürleri geliyor olabilir, ama şimdi bu kelimeye yeni anlamlar kazandırmanın tam zamanı. Emlak ofisinizin pazarlama ve satış sürecinde minik bir değişiklik yaptığınızı ve satışlarınızı anında 3 katına çıkardığınızı hayal edin.

İşte emlak hunisi bunu yapmanıza yardımcı oluyor. Eğer şu ana kadar yazılanlar ilginizi çektiyse, hemen okumaya devam edin.

Gayrimenkul Satış Hunisi nedir?

Satış Hunisi, bir gayrimenkulün satış aşamasını ölçülebilir parçalara bölmenizi sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntem sadece satış için de değil, tüm gayrimenkul işlemleri için kullanılabilir.

Neden Bir Huniye İhtiyacınız var?

Huniler size şu şekilde yardımcı olur: Tüm sürecinizi ölçülebilir parçalara böldüğünüz için her ayrı parçanın performans değerlendirmesini rahatlıkla yapabilirsiniz. Böylelikle, geliştirilmesi gereken alanları değerlendirmeniz oldukça kolaylaşır ve huninizde can sıkıcı sızıntılar yaşamazsınız.

Özetle, emlak hunisi yönteminin başarıya ulaşması için gerekli aşamaları ve bu aşamalarda kullanacağınız performans değerlerini belirlemeniz çok önemli. Küçük parçalara böldüğünüz süreci sonradan değerlendirerek eksiklerinizi bulabilir ve iş veriminizde inanılmaz değişiklikler sağlayabilirsiniz.

Peki, Bu Emlak Hunisi Nasıl Oluşturuluyor?

Bunun için takip edebileceğiniz 3 kolay adım var:

1. Adım - Aşamalar

Müşterinizin yolculuğunu pazarlama ve satış faaliyetinizin kilit aşamalarına bölün

2. Adım - KPI'lar

Her aşamadaki etkinliği ölçmek için ilgili KPI'ları (kilit performans göstergeleri) ayarlayın

3. Adım - Takip edin ve rapor edin

Geliştirmek istediğiniz yeri anlamak için her aşamadaki performansı izleyin

Huni Katmanları

Klasik bir emlak hunisinin aşağıda sıralanan şekilde 5 katmanı var:

  • Farkındalık (Müşteriyi saptama)
  • İlgi (Müşteriye odaklanma)
  • Dönüşüm (Gerçek müşteri kitlesi oluşturma)
  • Kalite (Müşterinin uygunluğu)
  • Kapanış (Satış kapama)

1. Farkındalık

Herhangi bir dönüşüm hunisinin en üst kısmı potansiyel müşterileri çekmeye odaklanır. Bu da potansiyel müşterilere, satmak istediğiniz mülklerin farkındalığını kazandırmanız anlamına geliyor. Bu farkındalığı kazandırmak için tabi ki pazarlama taktikleri kullanacaksınız.

E-mailler ile gönderilen reklamlar, sosyal medya paylaşımları, gazete ilanları, gerilla pazarlama ve dedikodu gazetesi (en başarılı taktik) gibi kullanabileceğiniz birçok reklam yolu var.

2. İlgi

Bu faza geçildiğinde sizin gayrimenkullerinizle ilgilenen bir müşteri grubu edinmişsiniz demektir. Artık yapılacak iş gayrimenkulünüzün ilgi çekici noktalarını listeleyerek müşterinize şaşkınlık anı yaşatmak. Bu şaşkınlığı yaşatıp yaşatmadığınızı anlamak için tıklanma oranları, sosyal medya yorumları gibi metriklerle ilgilenebilirsiniz.

3. Dönüşüm

Evet, gayrimenkulünüzle ilgilenen müşteriler bulmuş olabilirsiniz, ama yeni adım, bu müşterilerin daha fazla bilgi edinmeyi istemesini sağlamak. Yani, potansiyel müşterilerinizi satın almak isteyen müşteriye dönüştürmeniz gerekiyor.

Bu dönüşümün başarılı olabilmesi için de 2. aşamada yarattığınız kitlenin olabildiğince büyük olması lazım. Hazırladığınız pazarlama materyallerin içeriği bu konudaki en büyük yardımcınız.

4. Kalite

Gerçek müşteri kitlesine ulaştığınızda huninizin sonlarına yaklaşmış olacaksınız. Fakat bu noktada hangi müşterinin sizin hedeflerinize daha iyi hizmet ettiğini saptamanız ve filtreleme yapmanız gerekiyor.

Zamanınızı boşa harcamak yerine size en büyük geri dönüşü sağlayacak müşterilere odaklanmanız gerekli. Potansiyel müşteri adayları ile yüzyüze görüşmeler yapmak bu elemeyi yapmanızı kolaylaştırabilir.

5. Kapanış

Huninizdeki akışın tamamen sağlanması için güzel bir kapanış yapmanız olmazsa olmaz. Bu kapanış bir mülkü satmanız ya da kiralamanız ile başarıya ulaşmıyor. Burada önemli olan, anlaşmayı kapatırken önceliklerinizin kaçından vazgeçtiğiniz.

Bu yüzden, anlaşmanın tüm aşamalarını ve yapılan değişiklikleri kayıt altında tutun ki sonradan performans değerlendirmesi yapabilesiniz.

DİĞER HABER
07 Eylül 2018