"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Emlak Pazarlamanın Nirvanası

Emlakbroker.com ekibi olarak şimdiye kadar yayınlamış olduğumuz makaleler içerisinde özellikle teknoloji, pazarlama ve girişimler kategorisinde "yüksek dozda fayda" içeren bir çok konuyu kaleme aldık. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar çerçevesinde pek çok danışmana ipuçları vermeyi başaran ekibimiz, bu yazımızda "gayrimenkul pazarlamada mükemmellik" kavramını ele alarak sizi pazarlamanın *Nirvana'sına ulaştıracak yolculuğa çıkarıyor. 

Önemli olan yapmak değil satmak, satabilmek. Bunun için blogumuzda öncelikli olarak emlak pazarlama ve teknoloji ile entegreli pazarlama konularına ağırlık veriyoruz. Karşılığını bulunca her yerin satılık olduğunu ve birbirine benzer arzın çoklaştığı bir yerde pazarlamanın zorlaştığını iyi anlamak gerekiyor.

Ülkemizde toprağın her yerinden fışkıran inşaat projelerinde geçerli olmak suretiyle, satış kararı alan satıcıların biran önce mülkünü elden çıkarmak istemesi de rekabetin nirvanasına yol açmaktadır. Satışa konu olan mülkün yanlış fiyat değerlemesi ile pazarlanması da; direksiyonda ileriye bakıp arabanın geri viteste son sürat hız kazanması ile eş değerdedir. 

İşte emlakbroker.com ekibinin sizler için derlediği pazarlama konusunda işe yarayacak birbirinden önemli ipuçları.

  • Listeleme sunumu yapın ve doğru sıralamayı yakalayın

Sunum oluştururken karşılıklı konuşmaları bir hikaye olarak düşünün ve buna göre hareket edin. Giriş bölümünü karşı tarafın motivasyonunu ve alım – satım işlemindeki isteğini baz alarak hazırlayabilirsiniz. Ardından gelişme bölümü için onlara sağlayacağınız hizmetlerden, kişiselleştirilmiş hedeflerden ve ihtiyaçlardan bahsedebilirsiniz. Sonuç kısmında ise fiyatlandırma üzerinde durabilirsiniz.

İlgili: Satışı Durdurun! Şimdi Hikaye Anlatma Zamanı

  • Pazarlama kampanyasının uzunluğu ve gücü adına açıklama yapın

Alıcı ya da satıcı kişiye kampanyanın ilk 30 gününün oldukça önemli olduğundan bahsetmeniz gerekebilir. Karşı tarafın pazarlamayı tam olarak anlamasını sağlamak ve alıcıya – satıcıya etkili bir izlenim yaratmak bir hayli önemli. Müşterilerinize yaratıcı kampanyanızın gücünden bahsedebilir, bu esnada grafik verilerinden oluşan önemli bilgilerle mesleki yeteneklerinizi konuşturabilirsiniz.

İlgili: Öldürücü Gayrimenkul Pazar Hedefi Oluşturmak İçin 5 Adımlı Planlama

  • Mülkün hangi seviyede konumlandırıldığına dikkat edin

Sunum yaptığınız tarafın mülkün satış işlemlerini tam olarak anlaması önem teşkil ediyor. Eğer yüksek bir fiyat beklenti söz konusu ise mülkün buna göre yüksek bir seviyede konumlandırılması gerekmekte. Nitekim bunu gerçekleştirmek ve karşı tarafa bilgi vermek işinizi kolaylaştırabilir. Unutmayın yaptığımız işin en önemli tarafı, listemize ekleyeceğimiz bir mülkün doğru fiyat ile pazara sunulmasını sağlamak olmalı.

İlgili: Satılık Listelerinizin Pazarlamasında 7 Aşamalı Model

  • İstatistikten faydalanmayı unutmayın

Son zamanlarda gerçekleştirdiğiniz satışlardan yola çıkarak belirli bir istatistik oluşturabilirsiniz. Bunun sonucunda hangi yoldan başarıya ulaşabileceğinize dair fikirler yürütebilir, sunum yaptığınız taraf bünyesinde olumlu bir izlenim yaratabilirsiniz. Bu noktada daha önceki başarılarınızda hangi yolu izlediğinizi ve sonucunda ne elde ettiğinizi vurgulamaktan kaçınmayın.

İlgili: Noktaları Müşteriler İçin Bir Araya Getiren Başarılı Emlakçının Tavsiyeleri

  • Değer açısından mülk sahiplerine önem verin

Satıcılar ya da ev sahipleri, sahip oldukları mülke karşı en yüksek değeri biçen kişi ile çalışmak isteyebilirler. Ayrıca satış işlemlerinden alınan komisyon miktarını da mümkün olduğunca düşük tutmayı düşünebilirler. Bu nedenle vereceğiniz hizmet kalitesi ile komisyonunuzu düşük seviyede tutmadan, mülkün değerlemesi aşamasında en hızlı pazarlama ve en iyi fiyat olgularını göz önünde bulundurun.

İlgili: Mal Sahiplerinin En Anlamsız İtirazı: ‘Komisyon Düşürme’

  • Pazarlama seçenekleri bir bütün halinde sunun

Çalışmalarınızı sergilerken hangi yolla başarıya ulaştığınızı söylemenin yanında ayrıca pazarlama seçeneklerini bir bütün olarak sunmanız da önem teşkil ediyor. Tekli seçeneklerin yanı sıra bir bütün halini alan pazarlama faktörleri, alıcı – satıcı gözündeki izlenimi daha makul bir seviyeye taşıyabilir. Çevrimiçi pazarlama, reklam, pano vb. ögelerin tek tek fiyatlandırılması karşı tarafın gözünü dahi korkutabilir. Tek bir paket halinde fiyatlandırma ise çeşitli hizmetlerin uygun bir fiyat karşılığında satın alınabileceği izlenimini yaratabilmekte.

İlgili: Pazarlamayı En Etkili Hale Getiren Şey Nedir?

  • Zaman sattığınızı unutmayın

Pazarlama faktörleri içerisinde sattığınız mülkün zaman kavramı açısından önemini vurgulamaktan da kaçınmayın. Evin ya da herhangi bir mülkün en kısa sürede satılması / kiralanması, alıcı – satıcı açısından çok daha faydalı olarak görülecektir. Bu nedenden ötürü söz konusu satışa zaman kavramı açısından yaklaşmayı ihmal etmeyin.

İlgili:  Gerçek ve Doğru Zamanlamalı Pazarlama Teknikleri

  • Haritaları kullanmayı es geçmeyin

Sattığınız ya da kiraya verdiğiniz mülklerin listelemesini yaparken adres ve konum bilgilerini göz ardı etmeyin. Hatta alıcının ya da satıcının yaşadığı konumları dahi pazarlama aşamasında göz önünde bulundurabilirsiniz. Ardından elde ettiğiniz adres bilgilerini bir araya getirerek mülkün bulunduğu bölgenin fiyat değerlemesini kapsayan detaylıbir harita elde edebilirsiniz. Elinizde bulunan haritayı alıcı - satıcı müşterilerinize sunarak çok daha etkili pazarlama koşullarına sahip olabileceğinizi unutmayın.

İlgili: Google Tour Builder ile Emlak Pazarlamasında Sınıf Atlayın

DİĞER HABER
25 Ocak 2024