İnternetin hayatın her alanında olduğu gibi gayrimenkul pazarlamada da kritik önemi mevcut. Ev alan ya da kiralayan insanların %92’si mutlaka internet üzerinden listeleme servislerini kullanarak araştırma yapıyor, fiyat karşılaştırıyor ve eldeki alternatifleri değerlendiriyor. Hal böyle iken her danışmanın kendisine sorması gereken bir soru var. Dışarıda ve internette tercih edebilecekleri bu kadar rakibiniz var iken neden sizi tercih etsinler? İnternet stratejinizi en son ne zaman ciddi biçimde gözden geçirdiniz?
Başarılı olmak için kendinizi aynı zamanda dijital pazarlama uzmanı olarak adlandırmanızı gerektirecek kadar bu alana konsantre olmanız artık bir mecburiyet. internet siteniz, ilan sitelerindeki ve sosyal medyadaki stratejinizi geliştirmeniz halinde geri dönüşlerde hayallerinizin ötesinde gelişmelerin olabileceğini yaşayarak görebilirsiniz.
Gayrimenkul dünyasında internet pazarlama stratejiniz vasıtasıyla tozu dumana katmanızı sağlayacak dört öneriyi listeliyoruz:
Sitenizi en son ne zaman güncellediniz? Kastettiğimiz şey ne zaman ilan eklediğiniz değil, sitenizde tanıtılan kişi gerçekten siz misiniz yoksa sizin yıllar öncesinden kalan nostaljik bir versiyonu mu? Hala gençliğinizin çekici fotoğrafı mı duruyor? Son blog yazınız üzerinden epey geçtiyse yenisi yazmak için ne bekliyorsunuz?
Siteniz en son ne zaman yeniden dizayn edildi? Şayet üzerinden epey zaman geçtiyse muhtemelen telefon uyumunu da beklemek zor olacaktır. Mükemmel bir ilk izlenim için sitenizi üç yılda bir modern standartlar dahilinde yeniden tasarlamanızı öneriyorum. Bu arabanızı yeni modeli ile değiştirmek gibi algılanabilir ve bu işte hurdalıktan fırlamış bir araba şöförü gibi durmak istediğinizi zannetmiyorum.
En son ne zaman hedef kitlenle sosyal medya üzerinden temasa geçtin? Hala modası geçmiş taktikler mi kullanıyor yoksa sadece ekranı aşağıya sürüklemekle mi meşgulsün? Sosyal medyada gün içinde aktif bir görünüm arz etmek, dikkat çekici paylaşımlarda bulunmak potansiyel müşterilerinizin sizi görebilmesi için markanızı merkeze oturtmanızı sağlayabilir. Paylaşımlarınız hedef kitlenize özel olmalı ve onları etkileyebilmeli. Yaptığınız şey portföyünüzün ilan linkini paylaşıp durmanın ötesine geçmek zorunda.
En son ne zaman hedef kitlenize ve müşterilerinize mail gönderdiniz? E-mail listeniz ne kadar güncel ve “spam” olarak algılanmamak için hangi önlemleri alıyorsunuz? Listenizde size faydası olmayacakları silerek kabarıklığı gidermek bu konuda yardımcı olabilir.
E-mail pazarlama stratejisi modası geçmiş bir yöntem olarak görünse de pek çok sektör için hala en etkili iş sağlayıcı araçların başında geliyor. Bu yöntemde başarının anahtarı doğru zamanda doğru insana doğru bilgiyi sunabilmektir. Gönderdikleriniz yalnızca portföyünüzün basit bir listesi ise çok büyük fırsatları teptiğinizin bilincine varmanız gerekmektedir.
E-mail pazarlama, bir internet bülteninden çok daha fazlasını ifade eder. Şayet bu konudaki çalışmalara en ufak bir ilgi duyuyorsanız “pazarlama otomasyonu” kavramını duymuş olabilirsiniz. Pazarlama otomasyonu müşterinizi sizin kapınızı kendi ayakları ile getirmek için kilit bilgiyi doğru kişiye doğru zamanda aktarmak için ortaya atılmış yenilikçi bir evrimin ürünüdür.
Video doğru kullanıldığında sihirli bir pazarlama yöntemine dönüşebilmek için ciddi bir potansiyel barındırmaktadır. Etkisiz, özgünlükten ve ilgi çekicilikten uzak videoların yerine kısa, hedef kitlenizin ihtiyaç duyduğu mesajları iletebilen özgün videoların sosyal medya platformlarında paylaşılması ciddi geri dönüşler sağlayabilir. Facebook Live, Periscope, Youtube Live gibi canlı yayın platformlarını kullanarak potansiyel alıcılar ile doğrudan temas sağlayabilirsiniz.
Yeni portföylerin peşinde koşmak, varolanların iş yükünü çekmek, potansiyel alıcılara gösterim hizmeti sunmak ve muhtemel problemler esnasında pek çok taraf arasında telefon diplomasisi yürütmenin sizi nasıl yorduğunuzu biliyoruz. Ancak bu yorgunluk online pazarlama stratejinizi gözden geçirerek etkinliğini sorgulamanıza mani olmamalı.
Görsel: İnternetin babası Tim Berners-Lee