"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Gayrimenkul Sektöründe Bir Adım Öne Çıkmak İçin Yerel SEO Taktikleri

Arama motorlarında ilk sıralarda yer almak, artık cadde üzerinde ışıltılı bir dükkan sahibi olmak kadar önemli hale geldi. Bu konuda internet âleminin Jose Mourinho’su kabul edilen Aidan Beanland sırrını açıkladı. Sağlam ve emin adımlar atarak firmanızın web sitesini kullanabileceğiniz yerel anahtar kelimeler ile SEO’ya uyumlu hale getirebilirsiniz. Beanland’ın güncel SEO ipuçlarıyla siteniz için doğru bir rota çizebilirsiniz.

Sıradışı Anahtar Kelimeler Kullanın

İlk olarak, web sitenizin içeriğinde, bulunduğunuz yerel bölgeye en uygun ve en popüler kelimeleri kullanmanız çok önemlidir. Google Keyword Planner gibi araçlar, bu konuda size yardımcı olabilir. Bu araç sayesinde, en yüksek performans gösteren anahtar kelimeleri belirleyebilir ve yerel bölgenizdeki insanların hangi kelimeleri yoğun olarak arattığını keşfedebilirsiniz.

Örneğin Başakşehir’de hizmet veren bir gayrimenkul firması olduğunuzu varsayalım. Aşağıdaki anahtar kelime ve kelime gruplarını sitenizde kullanmanız sizin için uygun olabilir:

  • ‘Başakşehir’ gayrimenkul
  • ‘Başakşehir’ emlakçılık
  • Gayrimenkul ‘Başakşehir’
  • Emlakçılık ‘Başakşehir’
  • ‘Başakşehir’ satılık evler
  • Satılık mülkler ‘Başakşehir’
  • Emlak Ofisi ‘Başakşehir’
  • ‘Başakşehir’ emlak ofisi
  • Satılık/Kiralık evler ‘Başakşehir’
  • En iyi emlak ofisi ‘Başakşehir’

Web siteniz sizin yüzünüzdür; burada kullanacağınız içeriklerde yalnızca hizmet verdiğiniz dar bölgeyi yazmak yeterli olmaz. Bir adım daha atmalı ve şehrin hangi kısmında yer alıyorsanız onu mutlaka içerikte belirtmelisiniz. Başakşehir’de yani İstanbul’un Avrupa Yakası’nda hizmet verdiğinize göre bunu ön plana çıkarmalısınız. Örneğin; ‘Avrupa Yakası satılık evler’ veya ‘Avrupa Yakası gayrimenkul’ gibi…

Digital Unity bünyesinde uzun yıllardır SEO uzmanı olarak hizmet veren Beanland’a göre, yukarıdaki SEO terimlerini kullanmak, diğer popüler internet siteleriyle rekabeti mümkün kılsa da tek başına yeterli olmayacaktır. Ona göre aynı kelimeyi arayanların ulaşabileceği internet siteleri kuyruğunda kaybolmak yerine, tali bir yol keşfetmeli ve o yoldan ilerlemelisiniz. İnternette arama yapanların o kelimelerin yanı sıra esasen ne aradıklarını düşünmeli ve buna göre içerikler oluşturmalısınız.

Birkaç tali yol önerisi:

  • Başakşehir’in en popüler bölgeleri
  • Aileler tarafından Başakşehir’de en çok tercih edilen bölgeler
  • Başakşehir’deki ortalama ev fiyatları
  • Başakşehir’deki en iyi eğitim veren okullar

Semtin belediyesinden veya istatistik kurumundan bu bilgilere ulaşabilir ve hiçbir ücret harcamadan web sitenizin içeriğini geliştirebilirsiniz.

Sesli Aramaların Önemi

Artık Google’da üst sıralarda yer almaya başladığınıza göre bir sonraki adım daha heyecanlı ve şaşırtıcı olacak. Apple’ın dünyaya armağanı olan Siri’nin, günümüzde gençliğin yüzde ellisi ve yetişkinlerin yüzde otuzu tarafından kullanıldığı ispat edilmiş durumda.

Siri teknolojisi, aranması istenilen kelimeyi Google’da süzer ve en iyi içeriğe sahip olan bilgiyi cevap olarak sunar. Örneğin; ‘Başakşehir’deki en iyi emlak firması hangisi?’ sorusunun karşılığında Siri tarafından insanlara ulaştırılırsanız müşteri potansiyeliniz artacaktır.

Çoğu web site sahibinin gözden kaçırdığı SSS (Sık Sorulan Sorular) sayfası ise SEO taramalarında çok önemlidir. Siri’nin bu sayfalardan sizi bulabilmesi için mutlaka detaylı şekilde hazırlayarak bu sayfayı sitenizi yerleştirmelisiniz.

Öneri Sitelerinin Faydası Sizi Şaşırtacak

Siteyi SEO uyumlu hale getirdiniz. Siri konusunda da ciddi adımlar attınız. Sizce bu yeterli mi? İnternet aramalarında size şaşıracağınız boyutlarda getiri sağlayabilecek bir başka yol daha var. İnternette son dönemde hızla popüler olan ve belli değerlendirmeler sağlayarak insanlara farklı sektörlerdeki ‘en iyiler’ konusunda yol göstermeyi görev edinen siteler, insanlar tarafından oldukça ciddiye alınıyor.

Örneğin Washington’da bir otel arıyorsunuz. Mutlaka internette o bölgedeki otellerin özelliklerinden ve aldığı yorumlardan bahseden sitelere göz atarsınız. Kendi sektörünüzde hizmet veren bu sitelerle iletişim halinde olmalı ve onlara kendinizden haberdar edecek basın bültenleri göndermelisiniz.

Sitenizi Mobil Uyumlu Hale Getirin

Artık insanlar internete bilgisayardan değil, cep telefonu ve tabletlerden daha çok giriyor ve tüm aramalarını bu cihazlar üzerinden gerçekleştiriyor. Bir bilgisayarda kusursuz görünen bir web sitesinin, mobil uyumlu hale getirilmezse hiçbir anlam ifade etmeyeceğini unutmamalısınız. Sitenizi mobil uyumlu hale getirirken şu başlıklara dikkat etmelisiniz:

  • İletişim bilgilerinin sitenin kolay bulunan yerine koyulması
  • Bağlantılar için kolay basılabilen butonlar koyulması
  • Anlaşılır, büyük ve ölçeklendirilmiş resimler kullanılması
  • Kaydırılabilir resim galerinin eklenmesi

Amerika’da koyduğu performansla pek çok gayrimenkul firmasını yukarılara taşımayı başaran Aidan Beanland’in sunduğu ipuçları, sizin de web sitenize mutlaka katkılar sağlayacaktır.

DİĞER HABER
22 Mayıs 2023