"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Gizli Sos: Gayrimenkul Sektöründe Kullanabileceğiniz Video Pazarlama Konusunda 9 İpucu

Bir resim 1000 kelimeye bedelse, videonun değeri nedir? Bir çalışmaya göre bu değer, dakikada yaklaşık 1.8 milyondur. İşletmenizin pazarlama kampanyasının bu kadar çok kelime ile neler yapabileceğini hayal edin.

Video pazarlama, bariz nedenlerden ötürü gayrimenkul işinizi artırmak için etkili bir yoldur. Alıcılar evler ile görsel düzeyde bağlantı kurarak videoyu marka genişlemesi için ideal bir ortam haline getirir.

Ancak video pazarlama öğrenilmiş bir sanattır ve pratikte kusursuzlaştırılabilecek bir şeydir. Gayrimenkul sektöründe, pazarlama kampanyanızı video içerecek şekilde genişletiyorsanız, bu stratejiyi kullanarak müşteri bağlantılarının nasıl geliştirileceğine dair birkaç işaretçi arıyor olabilirsiniz. Doğru yerdesiniz! İşte ilgi çekici içerik oluşturmanıza ve bir sonraki ev sahibinizi bulmanıza yardımcı olacak 9 ipucu.

Bir hikaye anlatın

Zorlayıcı bir hikaye anlatmanız gerekiyor, bu yüzden bir ev sahibinin aklında olandan ziyade, satışa sunulan bir video oluşturma planlarını bir kenara bırakın. Müşterilerinizde uyandırmak istediğiniz duyguları tanımlamak için zaman ayırın.

Sonsuz potansiyeli olan lüks evler mi yoksa daha standart evler mi satıyorsunuz? Alıcılar için ilk kez uygun fiyatlı bir ev mi yoksa yerleşik aileler için yeni bir başlangıç vaadi mi? Bu bilgileri alın, onu geliştiren görsellerin ve konuların bir listesini beyin fırtınası yoluyla çıkartın ve video hazırlama dosyanızı bu fikirlerin etrafında yazın.

Evi satmaya odaklanın, eve değil

Video pazarlamanın en önemli avantajlarından biri, hedef kitlenizle statik görüntülerden daha derin bir bağlantı kurma yeteneğidir. Bu vizyonu videolarınıza aktarın.

“Wow Faktörü” ile vurun

Gerçek bir gayrimenkul danışmanı olarak, bir evi özel kılan her şeyi, sanal tur yazılımını kullanarak müşterilerinizi evin girişlerinde video turuna alın. Her bir oda için tek tek dolaşmak yerine, her bir evin benzersiz tekliflerini vurguladığınızdan emin olun. Unutulmaz tasarım öğelerinin veya temel özelliklerin vurgulanması, satın alma lehine ipucu vermesine yardımcı olabilir.

Üretim kalitesine yatırım yapın

Gayrimenkul endüstrisi şık olarak bilinir ve bu klişenin yerine getirilmesi kötü bir şey değildir. İşletmenizde, videolarınıza profesyonel bir görünüm kazandırmak için kaliteli bir kameraya ve birkaç ışıklandırma aşamasına yatırım yapın. Üretim kalitesine yatırım yapmak, işletmenize yardımcı olmayacak düşük kaliteli hizmet algılamasını veya zorlu reklamları önleyecektir.

Yatırım dediğimizde, mutlaka büyük miktarda paradan bahsetmiyoruz. İPhone'unuz için 10 dolarlık bir tripod satın alabilirsiniz veya bazı profesyonel aydınlatma ekipmanları sadece 30 ila 50 dolar arasındadır. Bütçeniz izin veriyorsa, video pazarlama kampanyanızı bir üst düzeye çıkarmak için sanal gerçeklik videoları bile oluşturabilirsiniz. Bunu yapmanıza yardımcı olacak çok sayıda sanal tur yazılımı vardır.

Müziği unutmayın

Müzik seçiminizi, müşterilerinizde uyandırmak istediğiniz duygularla oluşturduğunuz fikir listesini gözden geçirerek, anlatmak istediğiniz hikayeye bağlayın. Çalınacak doğru arka plan müziği ile her videoya, daima ev sahibinizi göz önünde bulundurarak, kişiselleştirilmiş bir deneyim olarak yaklaşın.

Kısa tutun ve benzersiz olun

İnsanlar genelde meşguldur ve nadiren olarak bir video izlerken 15 dakika zamana sahiplerdir. Tüm izleyicilerin beşte birinin bir videoyu başlattıktan sonraki 10 saniye içinde videoyu kapattığını biliyor muydunuz? Bu, izleyicilerinizi bağlamak için çok fazla zamanınızın olmadığı ve bu nedenle vermek istediğiniz mesajı çok kısa bir süre içinde vermeniz gerektiği anlamına gelir.

İyi haber şu ki, kısa videolar genellikle uzun videolardan daha büyük bir etkiye sahiptir. İnanılmaz bir evin çarpıcı bir görüntüsü, gidilecek bir yoldur, ancak içgüdülerinize güvenmekten korkmayın. Evinizin piyasadaki en olağandışı 10 özelliğini gösteren bir videoya ne dersiniz? Yaratıcı ve benzersiz olun!

Müşterinizi harekete geçirin

Videonuzda müşterilerinizi harekete geçirmeye çalışın veya ilgilerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalın. Müşterinize bundan sonra ne yapmasını istediğinizi kendinize sorun ve bu arzuyu gerçeğe dönüştürmek için uygulanabilir bir adım oluşturun. Örneğin, onları emlak sitenizi ziyaret etmeye veya bir bültene kayıt olmaya davet edebilirsiniz.

Bir yayın stratejisine sahip olun

Sadece bir video kaydedemez, internette paylaşamaz ve daha iyi olmasını bekleyemezsiniz. Bir kitle oluşturmak için bir yayın stratejisine sahip olmalısınız. Bu sebeple uzunluğu tutarlı olan videolar oluşturun ve bunları Twitter veya Facebook gönderilerinde olduğu gibi önceden yayınlanması için planlayın.

Her zaman piyasadaki evler hakkında bir video yayınlamayın; düzenli olarak çalışan bir seri oluşturun. Belki de pazartesi günleri öğlen saatlerinde pazara gitmek için en son evdeki iki dakikalık bir video ya da her hafta içi sabah 8'de yayınlanan 30 saniyelik günlük ev sahibi ipuçları gibi.

İzleyicilerinizde nelerin işe yaradığını görmek için farklı içerik türleri ve zamanlamaları ile denemeler yapın ve buna göre stratejinizi belirleyin. Eğer etkili olmak istiyorsanız, bir pazarlamacı olarak, bir kitle oluşturmak için sık sık ve tutarlı bir şekilde yayın yapmanız gerekir.

SEO değerlerini en üst düzeye çıkarın

Arama motoru optimizasyonu (SEO), Google'da gayrimenkul yatırımları için arama yapan ev sahiplerinin, videolarınızı bulmalarına yardımcı olur. Google’da, arama sonuçları sıralamanızı yükseltmek için videolarınızı nasıl etiketleyeceğinizi öğrenin.

Müşterilerinize bağlanmak için videoyu nasıl kullanıyorsunuz?

Geçmişte video pazarlamayı kullanan gayrimenkul yatırımlarınızı genişletmek için okurlarımızdan bazılarını duymayı çok isteriz. Hangi stratejileri kullandınız ve en etkili olan neydi? Belli bir tür gayrimenkul yönetimi yazılımı sitenizde videoları daha iyi göstermenize yardımcı oldu mu? Deneyimlerinizi yorumlarda paylaşın!

DİĞER HABER
07 Ekim 2022