Globalleşen dünyada internetin etkisi her geçen gün biraz daha derinleşiyor. Elli sene önce Amerika Birleşik Devletleri’nde veya Avrupa’da gerçekleştirilen bir buluşun ya da sektördeki bir gelişmenin Türkiye’ye yansıması uzun yıllar alıyordu. Ancak teknolojideki gelişmeler ve sektörlerin iç içe geçmesi, Amerika’da, Avrupa’da veya Çin’de gerçekleşen bir icadın ya da geliştirilen bir uygulamanın Türkiye’ye yansımasının daha hızlı olmasını sağlıyor.
İşte bu yansımayı kendi lehine yöneltmeyi başaran firmalar sektörde birkaç adım öne geçerken yeniliklerden uzak kalan firmalar çuvalın dibine doğru inmeye devam ediyor. Unutmayın ki çuvaldan bir şey almak isteyen, ilk önce üstte bulunanları görecektir. Tüm bunların ışığında emlakbroker.com ekibi olarak yeryüzünün hangi karesinde emlak üzerine bir gelişme veya yenilik olursa bunu takip edip siz değerli takipçilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz.
Mottomuz olan “Global düşün, yerel davran!” sloganına uygun olarak global gelişmeleri yerele taşımak için köprü görevi görmeye devam ediyoruz.
Emlakbroker.com olarak sektördeki herkesin daha fazla bilgilenebilmesi ve dünyada neler olduğunu takip edebilmesi için dünya çapında en son çıkan emlak teknolojisi girişim sitelerini sizler için derledik. 2017 yılı boyunca bu siteleri takip etmekte fayda var.
Reposit, kiracılara ve kiralık mülk üzerinden çalışan emlak firmalarına yönelik bir uygulama sunuyor. Kiracıların yüksek depozitolar vermek yerine çok daha uygun küçük bir ücret karşılığında evleri tutmalarını sağlarken emlak firmalarına da uygun komisyonlar ve garanti kiracılar sunmuş oluyor. Kiralık konut piyasasının bu tarz uygulamalara nasıl bir tepki vereceğini takip etmek ilgi çekici olabilir.
Viwe My Chain, alıcıları ve satıcıları birbiri ile buluşturan ve genellikle onları rahatsız eden işlem sürecini saha şeffaf ve güvenilir hale getiren bir platform. Bu platform, aynı zamanda sürecin çok daha hızlanmasını sağlayan bir unsur taşıyor.
REalyse, konut emlak sektörü ile teknolojiyi, büyük veriyi ve uzmanlık bilgisini karma haline getirerek bu sayede yatırım kararlarını iyileştirmek için büyük adımlar atıyor. Platformun ilerleyen dönemlerde işi büyütüp büyütmeyeceği merak konusu. Örneğin ticari emlak alanına da kayması bekleniyor.
Klipboard, şirketlerin işlerini yürütürken evrak işlemlerini sayısallaştıran ve ekiplerin daha etkin bir şekilde yönetilmesine yardımcı olmak için mobil yaklaşım sergileyen bir platformdur. Emlak ekiplerinin dijital dünyaya adım atmasına yardımcı oldukları kesin.
Birleşik Krallıktaki karmaşık yasal süreci kolaylaştıran bir uygulama olarak kendini lanse eden Depositary, konut emlak piyasasında kiralık yasalardaki zorlukları ortadan kaldırmayı kendine görev edinmiş. Kiracıları güçlendirmekle birlikte karmaşık yasal durumun taşıdığı risklerin acenteler üzerindeki yükünü azaltmayı amaçlıyorlar.
Mülk yönetimi sistemleri, emlak teknolojisi içerisinde en yavaş ilerleyen fikirlerden birisi. Ancak Re-Leased, bu durumu değiştirmeye çalışan bir uygulama. Yavaş ve karmaşık olan muhasebe işlemlerinin, henüz yarım yamalak hazırlanmış yönetim paketlerinin, süreç boyunca kurulan kötü iletişimlerin önüne geçerek bu duruma bir son vermeyi amaçlıyorlar.
Bu site, dakikalar içerisinde ve ücretsiz olarak sanal turlar hazırlamanıza olanak tanıyor. Sanal gerçeklik teknolojisinin sektörlerde benimsenme hızına hız katmayı amaçlayan bu uygulama, işlevsellik ve özellikleri açısından önemli unsurlara sahip. Sektörün bu gibi uygulamaları benimsemesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.
Danimarka merkezli bu şirket, takip edilmesi gereken diğer platformlardan biridir. Ülkelerindeki temsilcilerin yüzde 90’ı ile çalışma gücüne erişmiş bu şirket, İngiltere’de de aynı orana ulaşmayı hedefliyor. Etkili bir pazarlama otomasyon sistemine sahip bu uygulama, başka yerlerde göremeyeceğiniz bir içeriğe sahip. Bu uygulama sayesinde kendi grafik materyallerinizi hazırlayabilir, hizmet tanıtımlarınızı tasarlayabilir ve buna benzer çok sayıda pazarlama unsurunu etkili bir şekilde düzenleyebilirsiniz.
Adından da anlayabileceğiniz gibi bu geliştirilen sistem, size “yıkıcı teknolojiler” sunuyor. Bir bina hakkında toplamanız gereken tüm verileri sizin için toplayan mini minnacık bir cihaz olduğunu düşünün. Küçücük bir yonga sayesinde sim kart büyüklüğünde bir sensör üretmişler. Bu sensör sayesinde oda sıcaklığı ölçülebiliyor, kapı otomatik açılıp kapanabiliyor, bulut tabanlı sistemden veri akışı sağlanabiliyor ve daha pek çok şey yapılabiliyor.