"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Hedeflendirilmiş Facebook Pazarlaması

Pew Research Center’ın yaptığı açıklamaya göre, dünyadaki 10 insandan 8’i (yani yaklaşık %79’u) Facebook kullanıyor. Bu oranlar Twitter için %24, Pinterest için %31, Instagram için %32 ve LinkedIn için %29 civarlarında. Bu durum da Facebook üzerinden pazarlama yapmanın ne kadar verimli olabileceğini gözler önüne seriyor. Facebook pazarlaması iş hayatınız için oldukça faydalı olabilir.

Hedef Kitleyi Belirlemek

Fakat Facebook pazarlaması üzerine konuşmaya başlamadan önce, hedef kitlenizin kim olduğu ile ilgili soruya cevap vermeniz gerekiyor. Bu soruya birçok danışmanın cevabı “bilmiyorum”. Bize göre bir şeylerden mahrum kalma korkusu gayrimenkul sektöründe çok yaygın.

Yani danışmanlar özel bir konu ya da insan grubu ile çalıştıklarında diğer fırsatları kaçıracaklarını sanıyorlar. Hâlbuki iki tavşanı aynı anda kovalarsanız ikisini de yakalayamazsınız.

Kendinize hızlıca aşağıdaki 5 soruyu yöneltin:

1. Genellikle hangi tarz müşterilerle çalışıyorum?

2. Hangi tarz müşterilere daha çok değer sunuyorum?

3. Alıcılar mı satıcılar mı?

4. İlk defa alım satım yapacak insanlar mı yatırımcılar mı?

5. Uzmanlaştığım bir bölge var mı?

Bu sorular inanılmaz sorular değil. Ama cevapları kafanızda bir hedef kitle algısının oluşmasını sağlayacak.

Artık Facebook pazarlamasından bahsedebiliriz:

Hedef Kitlenize Facebook Üzerinden Ulaşmanızı Sağlayacak 3 Metot

1. Veri Tabanınızdaki Mail Adreslerini Kullanın

Veri tabanınızdaki mail adresleri üzerinden bir Facebook reklam kampanyası yürütebilirsiniz. Bir kişinin e-mail adresine sahipseniz, ya o kişiyle görüşüyorsunuzdur, ya da en azından tanışmışsınızdır.

Yani Facebook bu adresleri kullanarak kullanıcılara eriştiğinde, reklamlarınızın başarılı olma olasılığı oldukça yüksek, çünkü bu insanları zaten tanıyorsunuz. Yaptığınız kampanya sayesinde de işleri olduğunda müşterinizin aklına ilk gelecek danışman oluyorsunuz.

2. Hikâyenizi Anlatın

Gayrimenkul sektörü gibi insan ilişkilerine dayanan bir sektörde, bir müşterinin sizinle çalışmasını sağlayabilecek, çoğunlukla gayrimenkulle ilgisi bile olmayan birçok faktör var. Spor salonunda tanıştığınız birisi, çocuğunuzun sınıf arkadaşının annesi ya da askerlik arkadaşınız bir sonraki müşteriniz olabilir.

İlişkiyi nerden kuracağınız belli olmayabilir, ama ilişki noktasını saptadığınız anda satış süreci hızlanacak ve kolaylaşacak. Bir gayrimenkul danışmanı olarak yapabileceğiniz en kötü şeylerden birisi, hayatınızı bölmelendirmeye çalışmak. Siz gittiğiniz her yerde gayrimenkul danışmanı kimliğinizlesiniz. Yani bu nokta açısından profesyonel ve özel hayatınızı karıştırmanız faydalı olabilir.

Çocuğunuzun futbol maçından canlı Facebook yayını yapın mesela. Eğer yoga ile ilgileniyorsanız, bu konuda paylaşımlar yapın ve sabah ilk müşteri buluşmanızdan önce yoga yapmanın sizi ne kadar mutlu ettiğinden bahsedin. Böylelikle rahatsız edici olmadan özel hayatınızı iş hayatınıza dâhil edebilir ve insanlarla farklı ortak noktalar yakalayabilirsiniz.

3. Hedef Kitleniz için Haber Kaynağı Olun

Herkes yeni şeylerden haberdar olmak ister. Restoranlar, okullar, aktiviteler, alışveriş merkezleri… Çalıştığınız bölgedeki yenilikleri Facebook üzerinden sürekli olarak paylaşmanız çok önemli. İnsanların okumaya ve paylaşmaya değer bulacağı içerikler seçmelisiniz.

Bu tarz paylaşımlar yapmanın 2 faydası var:

  • Yaptığınız paylaşımlar ile hedef kitlenizin ilgisini çeken noktalardan bahsetmiş olacak ve sizi takip etmelerini sağlayacaksınız.  
  • Uzman olduğunuzu göstereceksiniz. Herkes uzmanlarla çalışmak ister.

Bu tarz paylaşımları Facebook Live kullanarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Yerel işletme sahipleri ile röportajlar, okul turları ya da soru/cevaplar başarılı içerikler olabilir.

Birçok sitede bulabileceğiniz ve Facebook reklam kampanyalarını anlatan milyonlarca makale var. Ama çok az danışman hedeflendirmenin de bir o kadar önemli olduğunun farkına varıyor. Bu konuya önem verirseniz, hızlıca pozitif sonuçlar elde edeceksiniz.

DİĞER HABER
13 Ağustos 2018