"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Hepsiburada.com Ev Satışına Başladı

Hatırlarsanız kısa bir süre önce Amazon’un ev satışı gerçekleştirmeye başladığına değinmiştik. Batı dünyası açısından önemli bir mihenk taşı olarak kabul gören bu durum, benzer bir şekilde ülkemizde de gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz gün Çılgın Cuma adı altında Black Friday indirimlerine imza atan Hepsiburada.com, bu çerçevede ev satmaya başladı. Nef ile olan iş birliği neticesinde gerçekleştirilen satışlarda 2+1 ve 1+1 evler satışa çıktı.

Hepsiburada.com, müşterilerden 9.000 TL değerinde bir rezervasyon bedeli talep ediyor. Ayrıca 2+1 evlerin fiyatı 409.000 TL, 1+1 evlerin fiyatı ise 279.000 TL. İstanbul, Çekmeköy’deki Nef Ormantepe projesi kapsamında satılan evlerden 1+1 olanlar çoktan tükenmiş. Ayrıca satılan evlerin teslim tarihi 2020 yılının ekim ayı olarak belirlenmiş durumda. Bundan sonraki Nef projelerinin Hepsiburada üzerinden satışa çıkıp çıkmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Çok değişik satışlar bunlar!

Ödeme kolaylığı sunması adına akıllı telefonlar gibi pek çok üründe alışveriş kredisi çekme imkanı tanıyan Hepsiburada.com, eylül ayında İş Bankası ile anlaşmış ve bu çerçevede bu hizmetini aktif hale getirmişti. Ancak ev satışlarındaki 9.000 TL değerinde olan rezervasyon bedelinde herhangi bir taksitlendirme ya da benzeri bir ödeme seçeneği sunulmuyor.

İlgili: Alibaba ve JD.com, Emlak Sektöründe Tehdit mi Oluşturuyor?

Otomobil satışından sonra ev satışı

ABD’de olduğu gibi Türkiye’de de yavaş yavaş rekabet kızışıyor diyebiliriz. Kasım ayında 111 tane otomobil satışı gerçekleştiren N11, bu sayede 140 milyon TL değerinde bir ciro elde etmişti. Ayrıca daha pek çok ürün satışı da gerçekleştiren platform, otomobil satışı sayesinde rekora ulaşmıştı. Rekabet ortamında platformların farklı satışlara yönelmesi ise elbette sektör açısından güzel olarak karşılanabilir.

Hepsiburada.com proje detay sayfası

Sadece ev satışı ile sınırlı kalmayan Hepsiburada.com, tıpkı N11 gibi otomobil, bağ evi ve karavan gibi satışlar da gerçekleştiriyor. E-ticaret devi olarak bilinen Amazon, geçtiğimiz ekim ayında konteyner evleri satışa sunmaya başlamıştı. Aynı durumu Türkiye’de de gerçekleştiren Hepsiburada.com, Tekzen ile olan anlaşması çerçevesinde 9.119 TL karşılığında konteyner evleri satışa sundu.

Sadece özel günlerle mi sınırlı kalacak?

Ev ve otomobil gibi ürünlerin internet üzerinden satılmaya başlamasına yavaş yavaş alışmaya başladık. Ancak yine de bu tarz satışların sadece özel günler ile sınırlı kaldığına şahit oluyoruz. Bu durum, şöyle bir soru işaretinin akıllarda belirmesine yol açıyor: Bu satışlar süreklilik kazanabilecek mi?

Tek çiçekle bahar açmaz derler ama...

Satış performansına baktığımızda sorunun cevabı olumlu olarak karşılanabilir. Buradaki asıl nokta ise elbette e-ticaret sitelerinin ev ve otomobil gibi satışlara daha fazla yönelmeleri.  Eğer otomobil ve ev satışları kalıcı hale gelmeye başlarsa, ülkemizdeki e-ticaret anlayışının kökten değiştiğini görebiliriz.

Sizce emlak sektörü bu gelişmelerden nasıl etkilenir?

DİĞER HABER
26 Kasım 2017