"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
İstekli Satıcılara Ulaşma ve Liste Hazırlama Yolları

Gayrimenkul firmalarının pazarlama yolları internet ile birlikte değişmeye devam ediyor. Her gayrimenkul firması, potansiyel müşterileri etkilemek için artık online varlığını oluşturmak ve sürdürmek zorunda kalıyor.

Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var: Dijital tanıtım ve pazarlamanın, müşteri kazanmanın temelini oluşturan geleneksel sistemlerin yerini asla almaması gerekiyor. Şunu unutmayın ki en başarılı gayrimenkul danışmanları, internet araçları ile direkt e-posta iletişimi, telefon kampanyaları ve e-posta kampanyalarını birlikte yürütebilen danışmanlardır. Bu sayede hedeflediğiniz motive ve istekli satıcılara ulaşmanız mümkündür.

Geleneksel Pazarlama Uygulamaları

Geleneksel pazarlama, insanlar arası etkileşimde en alt seviyeden en üst seviyeye çıkmanızı sağlar. Doğru zamanda doğru yerde görüşme yaptığınız potansiyel bir müşterinin, ona sunduğunuz teklif ile ilgili olumlu düşünmesinde büyük etki oluşturur.

Mülk sahipleri, sıklıkla bir liste ile ilgilenmek üzere somut adım atmadan önce uzun bir düşünme süresi geçirirler. İşte sizin göreviniz bu süre içerisinde onları yakalamak ve motivasyonlarını sabit tutmalarına sebep olmaktır. Henüz başlangıç aşamasında olan bu mülk sahiplerine tavsiye ve fikirlerinizi sunarak onlara karar verme süreçlerinde yardımcı olabilir ve sonunda işi satışa bağlayabilirsiniz.

Potansiyel müşterileriniz ile iletişime geçerken kişisel bir temel üzerinden yürüyerek bir çeşit danışma ilişkisi kurmanız etkili olacaktır. Pazarlamanın geleneksel metotları, internetin gizli örtüsünü kaldırmanıza ve direkt olarak müşteriler ile iletişime geçmenize olanak tanır. Onları direkt olarak aradığınızda veya e-posta gönderdiğinizde, kişisel olarak onlara ulaşmış olursunuz ve bu müşteriler üzerinde daha etkili bir yöntemdir.

Bir Hedef Listesi Nasıl Oluşturulur?

İstekli satıcılar listesi oluşturmak, çok çeşitli yollarla yapılabilir. Kendiniz kamuya açık kayıtları araştırabileceğiniz gibi, bir liste kaynağından hazır listeler de satın alabilirsiniz. Bir listenin değeri, verinin güvenilirliğine dayanır. Eğer yanlış bilgiler ile dolu bir satıcı listesine sahipseniz bunun hiçbir geçerliliği olmaz. Bu anlamda liste oluşturmanın en güvenilir yöntemi, bilgilere telefon veya e-posta yöntemi ile ulaşarak hazırlamaktır.

İlgili: ROCKETREACH SİZİ İSTEDİĞİNİZ YATIRIMCIYA VE MÜŞTERİYE ULAŞTIRIYOR

Bir Satıcı Listesine Neler Dâhildir?

İstekli satıcılardan oluşan bir listede; mülk sahibinin ismi, mülk adresi, e-posta adresi ve telefon numarası bulunmalıdır. Ayrıca satıcıların sahip oldukları mülklere dair temel bilgileri de bu liste içerisine dâhil edebilirsiniz. Örneği bir ev ile verelim; m2, oda sayısı ve banyo sayısı, tahmini değeri, kaç yıldır sahibi olduğu ve herhangi bir ipotek durumunun olup olmadığı gibi ek bilgileri bulundurabilirsiniz.

Liste Türleri Nelerdir?

İlgisiz Ev Sahipleri: Kiraya verdiği gayrimenkulden uzakta yaşayan ve onunla pek ilgilenmeyen mülk sahiplerinin listesidir.

Boşaltılmış Mülkler: Boşaltılmış, kullanılmayan evlerin listesidir.

Haciz Gelmiş Mülkler: Sıkıntılı olarak bilinen mülklerin listesidir.

İpotekli Mülkler: İpotek edilmiş ve satışa çıkarılmış mülklerin listesidir.

Boşanma: Boşanma davaları görülmekte olan kişilerin mülklerinin listesidir.

Miras: Vasiyetname davaları görülmekte olan kişilerin mülklerinin listesidir.

Tavsiye: Size tavsiye olarak bildirilen kişilerin mülklerinin listesidir.

İstekli Satıcılardan Oluşan Bir Liste Nasıl Kullanılır?

Aslında listenizdeki bilgileri nasıl kullanacağınız tamamen size kalmış bir iştir. Telefon aramaları gerçekleştirebilir veya bir e-posta kampanyası düzenleyebilirsiniz. Ne şekilde yaparsanız yapın, önemli olan istikrarlı olmanızdır.

Ev sahipleri ile iletişime geçmek konusunda kendinize bir sistem oluşturun. Belirli günlerde belirli zamanlarda listenizdeki satıcıları aramak için kendinize bir takvim hazırlayın ve bu takvime mutlaka uyum gösterin.

Direkt e-posta gibi geleneksel pazarlama yöntemleri, hemen sonuç üretmeyebilir. Ancak bu yöntemlere diğer online pazarlama ve etkileşim seçeneklerini de eklediğinizde mevcut planlarınızın eksiklerini tamamlayabilir ve potansiyel müşterilerinizin akışını sabit bir düzene oturtabilirsiniz.

DİĞER HABER
14 Ekim 2022