"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Kurbağa Prensibi: Emlak Kariyerinizde Nasıl Başarılı olunur?

Yeni bir emlak kariyerine başlamak zor olabilir. Emlak kariyerinize ilk başladığınızda ilk altı ay hiç işiniz olmayabilir: Sıfır işlem. Müşteri adayınız yok. Kendinizi ortalıkta dolanıyormuş gibi hissedersiniz ve Brokerınızın size verebileceği en iyi tavsiye, soğuk aramalar yapmak olacaktır (ne kadar korkutucu bir tavsiye. Tabii ki işinizin yükselmeye başladığı zamana kadar değil :)

Uzmanlık bölgenizde sadece 12 ayda, 99. sıradan 1 numaraya ulaştığınız bir emlak danışmanı olmak istiyor musunuz? 

Bunu, kampanyalarınızı ve süreçlerinizi iyileştirmek için ekranınızda okuduğunuz emlak dünyasının bir numaralı sitesi emlakbroker.com aracılığı ile yapabilirsiniz.

Emlakbroker.com'da eğitimlerde yer almayan güncel bilgiler, yazılmayanın yazıldığı farklı konular, en iyi pazarlama ve kariyer makaleleri bulunuyor. 

En iyi danışmanların bir çoğu, işleri kendi başlarına yapmaya devam edecek düzeyde olmasına rağmen emlakbroker.com'u takip ediyor. Yeni ve deneyimli danışmanların işlerini büyük ölçüde artırmasını sağlayan, emlak kariyerinde en iyisi olmayı arzuladıkları ve kendilerini rakiplerinden öne geçirecek değerli fikirlere sahip olabildikleri tek mecra var: emlakbroker.com. Bunu biz söylemiyoruz :)

En deneyimli danışmanlar bile emlakbroker.com'dan başka hiç bir yerde yayınlanmayan bilgileri buradan öğrenebileceklerinin farkındalar.

Çok az deneyime sahip yeni danışmanlar bile makalelerimizde ki başarı formülünü ne kadar başarılı kullandığını gördüğümüzde, bunun artık bir isme ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Biz buna Kurbağa Prensibi adını verdik; Herhangi bir şehre veya kasabaya kurbağa gibi  zıplayabileceğinizi ve bu başarı reçetesindeki formülü takip ederseniz birkaç hafta içinde tam işlevli bir emlak işine sahip olabileceğinizi bildiğimiz için bu ismi verdik.

Kurbağa prensibi aslında Steve Jobs'un kullandığı başarılı liderlik için verdiği sırlardan biri: "Geride kalırsan yetişmeye çalışma, kurbağa gibi ileri sıçra"

Başarıya kendini adamış kişiler, kendisini geride bulduğu an adeta bir kurbağa gibi ileriye sıçramasını da bilir.

KURBAĞA İLKESİ TEMELLERİ

Yeni bir bölgeye kurbağa gibi zıplayacak olsanız ilk olarak ne yaparsınız?

İlk. olarak ihtiyaçlarınız için en iyi emlak ofisini seçersiniz sonra emlak işinizi kurmak için izlemeniz gereken adımları uygularsınız:

1. Piyasayı Öğrenin 

Yapacağınız ilk iş, piyasanın yıllık bazda doğal olarak nasıl değişkenlik gösterdiğini öğrenmek olacaktır. Emlak verilerine dayalı hangi istatistiklere sahip olacağınızı ve bunlara nasıl erişeceğinizi, özellikle aylık ve yıllık ortalama satış fiyatlarını, aktif listeleri (arz), bekleyen listeleri (talep) ve satılanları öğreneceksiniz. Hem piyasa verilerini hem de grafikleri inceler ve bu bilgileri anlamanız için üzerinde çalışırsınız. 

Bunu şimdi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, makalemizi okumaya devam edin. Bu verilerde ustalaşmak için izleyeceğiniz videolar, öğreticiler internet dünyasında bolca bulunuyor. Verilere hakim olduktan sonra, dönüşümünüzün anahtarı olan potansiyel alıcılar ve satıcılar için fırsatlar aramaya başlayabilirsiniz. 

2. Mülkleri Öğrenin 

Piyasaya çıkan her mülkü gezin (içine giremeseniz bile apartmanın etrafında dolaşın) ve 1. adımda piyasa hakkında öğrendiklerinize dayanarak satılan fiyatın ne olabileceğini belirlemeye çalışarak fiyatlandırma gücünüzü esnetmeye başlayın. Basit gibi gördüğünüz bu işlem alıcı ve satıcı sunumlarınızda en değerli bilginiz olacaktır.

3. Mahalleleri Öğrenin 

Harita bazlı uzmanlık bölgenizi mahallelere ayırmış olsanız da, amaç, alıcıların gerçekte nasıl satın aldıklarını biraz araştırmak. İlk önce Brokerınız veya mentorunuzla görüşebilirsiniz (eğer bir mentor varsa ve tarzınıza uygunsa, bu bilgiden yararlanmak paha biçilmezdir). Amaç, ortalama fiyat noktası, evlerin stilleri ve yaşı, son 1, 3, 5 ve 10 yıldaki değer oranları, olanaklar, imar düzenlemeleri vb. açısından her mahalle hakkında bilgi edinmek olacaktır. Aslında, bunların kaydını tutan bir elektronik tablo oluşturmaya başlayabilirsiniz.

4. Bir Marka Geliştirin

Tabelasız bir restoran, swish logosu olmayan Nike veya imzası kırmızı olmayan Coca Cola hayal edebiliyor musunuz? Tabii ki değil! Dünya devlerinin marka ve logoları şirketleri için kritik bileşenleridir. Bir gayrimenkul işine başlar başlamaz, bir marka geliştirmek için hemen güçlü bir yatırım yapmaya başlamalısınız çünkü diğer emlakçılardan görsel olarak farklılaşmak için bir farklılaşmaya ihtiyacınız olacak. Özellikle de potansiyel müşteri yaratmak için kampanyalarınızı geliştirmeye başladığınızda emlak markasına ihtiyacınız olacaktır. Emlak markanız, farklılıklarınızı açıkça gösterecek ve akılda kalıcı bir izlenim bırakacaktır. 

5. İki Kampanya Başlatın

Bu yeni şehirde kimseyi tanımadığınız için arkadaşlarınız ve aile işleri için güvenebileceğiniz çok fazla veri tabanınız olmayacak. İş yaratmak için çok fazla rekabetin olmadığı bir hedef pazar seçin ve o kitleyi hedefleyen bir kampanya hazırlayın. Aslında iki hedef pazar için iki kampanya oluşturmalısınız. 

İlk kampanya, mülk sahipleri tarafından satılan (uzun süre satışta olan) veya yakın tarihte satış yapmaya kararlı olduklarını belirten başka bir kategorideki kişiler gibi satma olasılığı en yüksek olan kişileri bulmak olacaktır. Haftada bir saatinizi o ilk izleyici kitlesi için bir kampanya oluşturmaya ve uygulamaya ayırın. Bu kampanya bir dizi satıcı mektubunu, satış hizmetlerinizi özetleyen bir broşürü veya birkaç hafta boyunca mail kampanyası olarak 100 kişilik bir gruba gönderilen diğer ilgi çekici bilgileri içerebilir. Kampanyanız sona erdikten sonra 100 kişilik başka bir grup bumaya çalışın. Bu tür kampanyalara müşteri musluğu denir ve işe ihtiyacınız olduğu anda açıp kapatabilirsiniz. 

Sonra bölgenizle ilgili veya muhtemelen bir niş pazar için bir kampanya geliştirin. 3. Adımda, bölgenizdeki mahalleler hakkında çok şey öğrendiğinizi göreceksiniz. Araştırmalarınız sonucunda, uzmanlık bölgeniz olarak adlandıracağınız ve sahipleneceğiniz mahallelerden birinin ortaya çıkmasını sağlayacaksınız. Bütçenize göre, bir yıl içinde herhangi bir kayıp yaşamayacağınızı varsayarak, aylık olarak oluşturduğunuz "Bölge Raporu" bilgilerini postalamak için apartmanlar, siteler ve esnaflar belirleyin.

Kampanya bütçenizde ayda harcayacak sadece 500 liranız varsa, yaklaşık 100 kişiyi hedefleyin ve iş almaya başladığınızda oradan büyüyebileceğinizi bilerek bütçenizin büyük kısmını buraya yoğunlaştırın. Kampanyanız, mahallede satılan mülkleri, piyasa istatistiklerini, piyasaya bakışınızın bir özetini, bir sonraki çeyreğin nasıl görünebileceğini ve güçlü bir harekete geçirici mesajı içeren üç aylık bir Bölge Raporu'ndan oluşmalı. Yılın diğer dokuz ayı, mahallede satılan mülkleri ve pazara hızlı bir bakışı içeren bilgileri içermeli. Başarılı bir sonuç almak için bu tür kampanyalara ara vermeden devam etmelisiniz.

Bölge Raporu kampanyalarınız, bir üçüncü tarafça sağlanan genel bilgileri içermemeli - Üçüncü bir tarafça oluşturulan ve fazla bir izlenim bırakmayan bilgilere paranızı boşa harcamayın. 

6. Süreçleri Tanımlayın

Her hafta en az bir saat boyunca, yeni bir alıcıyı bulma, yeni bir satıcıyla anlaşma, bir mülkü piyasaya sürmek için, potansiyel müşteri takip süreci ve satış sonrası hizmetler kategorisinde süreçler geliştirmeye çalışın.

8. Satış Toplantılarına Git ve Ofise Gir

En başta, sizin için çok uygun bir emlak ofisi seçmelisinizi söylediğimizi hatırlıyor musunuz? "Mükemmel uyum" danışmanlığınızın parametrelerinden biridir. Ofis içi düzenli canlı satış toplantıları ve ofiste çalışma fırsatı mükemmel uyumun bir parçasıdır. Pek çok danışmanın bu toplantılardan saklandığını ve ofislerindeki enerjiden yararlanmadığını biliyoruz, ancak bir danışman olarak bu enerjiden yararlanmalısınız. Düzenli olarak yapacağınız planlama ve idari işleriniz için ofisinizde vakit geçirmelisiniz. Ofisinizdeki atmosfer sizi daha iyi motive edecek bir anahtar görevi görür.

Devam eden başarının anahtarı, ana hatlarıyla belirtildiği gibi harekete geçmeye ve geliştirdiğimiz tüm süreçleri ve kampanyaları takip etmeye devam etmektir. İşinizdeki her şey ya bir kontrol listesine ya da bir takvime göre çalışmalı. En önemli kısım, başka bir danışmanın yaptığı veya başka bir şirketin sunduğu şeyler tarafından planınızdan ayrılmamak olacaktır. 

Kurbağa prensibini sizde emlak işinize uygulayabilirsiniz. Eğer yeni bir danışmansanız veya işinin hantallaştığını ve basitleştirilmesi ve yeniden odaklanması gerektiğini düşünen deneyimli bir danışmansanız bu süreçteki anahtar bilgiler işinize yaracaktır.

Eylemlerinizi basit tutun. Kazançlarınızı ve ilerlemenizi kutlayın ve gelişen bir emlak işine giden yolda olduğunuza güvenin.

DİĞER HABER
26 Aralık 2023