"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Listelerinizi Öne Çıkarmak İçin Pazarlama Fikirleri

Mevcut yerel envanter durumuna göre bazı zamanlar mülkler büyük bir rekabet içerisinde olabilirler. Bu nedenle tıpkı herhangi bir işletmede olduğu gibi farklı kelimeleri bulmak ve mülkün diğerleri arasında öne çıkmasını sağlamak için yaratıcı pazarlama fikirlerine ihtiyacınız olur. İhtiyacınız olduğunu düşündüğümüz pazarlama fikirleri için sizlere birkaç örnek hazırladık.

Kat Planınızı Bilin

Bir evin düzenini bilmek, pek çok kişi için önemlidir ve pazarlama fikirleri arasında anahtardır. Kat planına sahip olan bir ev, her zaman için daha akılda kalıcı ve görsel olarak anlaşılmaya daha müsaittir. Bu nedenle önceden bir kat planı hazırlamak ve bunu potansiyel müşterilere sunmak önemlidir.

Etkileyici Fotoğraflar Sergileyin

Listelerinizde etkileşimi arttırmak için yapabileceğiniz en etkili yöntem, mükemmel bir fotoğrafçılık sergilemenizdir. Fotoğraf çekimi yaparken odalarınızın iyi aydınlatılmış ve temiz olduğundan emin olun. Aynı şekilde yüksek çözünürlüklü bir kamera kullandığınızdan da emin olmalısınız. Instagram ve Snapchat gibi platformlarda resimlerinize farklı filtreler uygulamaktan çekinmeyin.

Video Turları Hazırlayın

Artık pazarlama konusunda videolar, fotoğraflar kadar önemli hale geldi. Yaz mevsiminin geliyor olması bu konuda kendinizi geliştirmeniz çok iyi bir fırsat olabilir. Satılık mülklerde gerçekleştireceğiniz video turlarında, örneğin bir barbekü partisi, çocuklar için oyun alanı veya ailece kurulan bir sofrayı kayda alarak mülk pazarlamasında yaşam tarzını öne çıkarabilirsiniz.

Web Sitenizin Cazip Olduğundan Emin Olun

Hizmetinizi ve satılık listelerinizi sunarken web siteniz büyük bir rol oynar. Mülklerinizi pazarlama aşamasında web sitenizi ziyaret edenlerin sitenizi bilgilendirici bulmaması, farklı içerikleri göremiyor olması sizin için çok kötü bir dezavantajdır. Çünkü onlara sunacağınız bu bilgiler, mülklerinizi pazarlamadan önceki aşamada bir güven oluşturmanızı sağlayacaktır.

Yakındaki Aktivitelerden Onları Haberdar Edin

Alıcılar yalnızca evin içerisiyle değil çevresindeki her şeyle de ilgilenirler. Bu nedenle satılık listelerinizin çevresinde gerçekleşen etkinlikler hakkında bilgi sahibi olun ve potansiyel alıcıları da bu konularda bilgilendirin. Çevredeki okullar, turistik mekanlar, alışveriş mağazaları, spor alanları ve benzer yerler hakkında onlara kısa bir sunum yapın.

Pozitifleri Vurgulayın

Mülk pazarlaması yaparken pozitif olan şeyleri öne çıkarın. Örneğin bir oda küçükse ama büyük pencerelere sahipse, o odanın ne kadar aydınlık, güneşli olduğuna veya ne kadar kolay temizlenebileceğine dikkat çekebilirsiniz. Bu tür pozitif özelliklerden bahsederken daha yüksek sesle konuşun.

Sanal Teknolojiden Faydalanın

Mülkleri tanıtmak için yararlanabileceğiniz çok sayıda görsel platform vardır. Örneğin web sitenizde 360 derecelik panoramik sanal turlar yayınlayabilirsiniz. Sanal turlar, potansiyel bir alıcının canlı bir yürüyüşe başlamadan önce görmek istedikleri her ayrıntıyı sağlar.

Etkilemek İçin Gösterim Yapın

Ev gösterimleri gayrimenkul pazarlamasında en önemli aşamalardan biridir. O evi daha cazip hale getirecek yöntemleri uygulamalısınız. Yeni bir kat boyası ve gelişmiş aydınlatmalar ekleme o evi çok daha çekici hale getirebilir. Bu aşamada gereksiz olan mobilyaları çıkarmalı, kalan mobilyalar ise etkileyici bir dizaynda yerleştirmelisiniz.

Müşterilerin Google’da Ne Aradığını Öğrenin

Eğer merkezi Antalya Alanya’da bulunan bir grup daire için dijital pazarlama yapıyorsanız, üzerine yoğunlaştığınız şeylerden biri kullanıcıların Google’de hangi kelimeleri aradığına dikkat etmektir. Çünkü çoğu potansiyel ev alıcısı, coğrafi konumlara, boyutlara, çevresinde bulunan özelliklere göre arama yapar. Bu kişileri yakalayabilmek için onların ne aradıklarını Google Adwords ile öğrenebilirsiniz.

DİĞER HABER
02 Haziran 2017