"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Milyoner Bir Gayrimenkul Danışmanı mı Olmak İstiyorsunuz? Bu Hataları Yapmayın!

Gayrimenkul sektöründe henüz beş yılını doldurmayan danışmanların %87’sinden farklı mı olmak istiyorsunuz? Çıkmış olduğunuz bu kariyer yolculuğunda başarınızı engelleyecek büyük hataları sizler için derledik.

Gayrimenkul danışmanları milyoner olamıyorlar, çünkü:

İşlerini Benimsemiyorlar!

Bunu uzun süre boyunca tartıştık ancak bu su götürmez bir gerçek; işinizi benimseyin ve ne denli ciddi olduğunu unutmayın. Bir profesyonel gibi hareket edin. Bu sistemi oturtursanız, gözden kaçan çeşitli operasyonel gerekliliklerin önüne geçebilirsiniz. Öncelikle bir iş planı oluşturun. Finansal fırstatları gözleyin, misyonunuzu ve vizyonunuzu belirleyin. Bunlar, sizi başarıya ulaştıracak taktiksel çalışmalara büyük fayda sağlar.

Büyük Düşünmüyorlar!

Küçük düşünürseniz, küçük sonuçlar elde edersiniz. Gayrimenkul danışmanlarının %87’sini ilk beş yıl içinde başarız kılan bir neden var. Gayrimenkul, uzun vadeli bir vizyon gerektiren, süre sınırının olmadığı uzun vadeli bir oyundur. Büyük düşünürseniz, yol boyunca devam eden küçük engelleri aşarsınız.

Bir gayrimenkul satışının ortalama 3 ay ile 12 ay arasında neticelendirilebildiği göz önüne alındığında, geleceğe dair daha geniş çapta düşünür, süreci daha iyi ele alır ve ilermenizi daha gerçekçi faktörlere dayandırarak değerlendirebilirsiniz.

Geleceğe karşı daha gerçekçi beklentilerle yaklaşırsınız, başarılı olmak yolunda daha iyi planlar yapabilirsiniz. Şimdi daha büyük düşünmeye başlayın! Böylece tüm endişelerinizden kurtulacak ve kısa vadeli hedeflerinizi zorlanmadan gerçekleştirmiş olacaksınız.

Potansiyel Fırsatları Değerlendirmiyorlar!

Şayet bu makaleden edinmeniz gereken tek bir şey varsa, o da potansiyel müşteri ağını oluşturma gerekliliğidir. Bir gayrimenkul danışmanı için potansiyel müşteri en büyük kaynaktır. Eğer hiç potansiyel müşteriniz yoksa, ortada bir iş de yoktur.

Potansiyel müşteri ağı, sadece potansiyel müşterilerle ilgili değildir. Bu, gerçekçi beklentilere sahip olmak, müşteri ağınızı çeşitlendirmek ve geridönüş oranlarını artırmakla ilgilidir. Potansiyel müşterilerin ortalama geri dönüş oranları %3 civarındadır. Yani her 100 potansiyel müşterinin sadece 3 tanesi size geri dönüş sağlayacak. Satış sürecinin 12 ay kadar sürebildiğini düşünürseniz, bu tam anlamıyla bir müşteri avı haline geliyor!

  • Satış Döngüsüne Hakim Olun!

Yeni bir müşteri ile önceki müşterinin işleminin tamamlanması arasında yıllar olabilir. Bu durumda beklentilerinizi satış döngüsünün gerçekliğiyle orantılamalı, müşterilerinizin ihtiyaçlarını analiz ederek geri dönüş oranlarını iyileştirmeli ve daha çok müşteriye ulaşabilmelisiniz.

  • Potansiyel müşteri kaynaklarınızı çeşitlendirin!

Potansiyel müşteri yaratmak bir sayı oyunu oynamak gibidir. Bu noktada potansiyel müşterilerden ve dönüşüm oranlarından bahsetmemiz gerekir. Henüz online kaynaklarla ve araştırmalarla yetinen potansiyel bir müşteri satış sürecinin en başındadır. Bu nedenle onları hazır hale getirmek adına inatçı ve sabırlı olmanız gerekir. Referansla gelen müşteriler ise muhtemelen satış sürecinin son aşamasında karşınıza çıkacaklar ve işi size vereceklerdir. Bunlar dikkate alındığında, kaynaklarınızı çeşitlendirmeli, müşteri ağınıza farklı kaynaklar ayırmalı ve onların sürecine uygun hareket etmelisiniz.

  • Potansiyel müşterileri satış sürecine getirmek için yatırım yapın!

Satış sürecine gelemeyen potansiyel müşterilerin size hiçbir faydası yoktur. Yanıt sürelerinizi iyileştirin ve her müşteriye birkaç dakika içinde dönüş sağlamaya çalışın. Ne kadar gecikirseniz, müşterinin sizinle iletişim kurma olasılığı da o kadar azalır.

Otomasyon Kullanmıyorlar!

Bilgisayar yazılımlar her satış döngüsünün yönetimini sağlamakta büyük bir yardımcıdır.

Gayrimenkul sektörü, tamamen insan ilişkilerine dayanan endüstriler arasında yer alır. Bu nedenle müşterilerinizi yönetmek için bir sistematik olmalısınız. Bu noktada bir bilgisayar yazılımı kullanarak, faaliyetlerinizi takip edebilir, iletişiminizi en üst düzeye çıkarabilir, ilişkilerinizi yönetebilir, geliştirebilir ve çeşitli hatırlatıcı alarmlar sayesinde dakik olabilirsiniz.

Finansal Durumlarını Kontrol Altında Tutmuyorlar!

İşletme okullarında öğretildiği üzere başarının bir diğer önemli unsuru, parayı yönetmektir. Hayatta kalabilmek adına kişisel ve iş giderlerinizi hesapladıktan sonra bütçenizi oluşturun, gerekli olan pazarlama, reklam, ofis materyallerini alın ve teknolojiye yatırım yapan. İhtiyacınız olan kaynağın tutarına hakim olduktan sonra işinizi büyütmek adına tasarrufa gidebilir ve işinize daha çok bütçe ayırabilirsiniz.

Rekabet Etmiyorlar!

Gayrimenkul sektörü çılgın bir rekabet ile ilerler. Öne çıkmak için rekabete katılmalı, sizi ve işletmenizi hem benzersiz hem değerli kılan adımları bir an önce atmalısınız.

Bu sizin sıçrama tahtanız! Kendinize sorun:

  • Benim çalışmak müşteriye ne gibi bir yarar sağlayacak?
  • Müşterimin ihtiyaçlarını nasıl karşılarım?
  • Beni rakiplerimden daha iyi kılan şey nedir?

Bu soruları ele almanız, sizi diğerlerinden bir adım öne geçirecek, müşterilerinizle daha iyi iletişim kurmanızı sağlayacak, işinizin değerini belirleyecektir.

Diğer %87’lik kesimini hatalarını yapmamak adına benzersiz olmaya ve müşterilerinizi anlamaya çalışmakla işe koyulun!

DİĞER HABER
25 Ocak 2019