"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Müşteri Randevularınızı Satışa Döndürün

İnternet üzerinden oluşturduğunuz ilanları inceleyen ve isteğine uygun olanı bulduktan sonra sizden bir randevu isteyen müşteri, aslına bakılırsa satış aşamasına oldukça yaklaşmıştır. Tabi çevrimiçi ilanınız içerisinde detaylı bilgiler verdiğiniz sürece. Eğer karşı tarafın aklında oluşabilecek soruların çoğunu ilan üzerinden gidermeyi başardıysanız ve bunun karşılığında sizden bir randevu istendiyse başarıya ulaşmanıza birkaç adım kaldı.

Bu noktada randevuyu başarılı bir şekilde tamamlamanız ve satış aşamasına geçmeniz önem teşkil ediyor. İşte randevuyu başarılı bir şekilde sonlandırmak için derlediğimiz 8 ipucu.

Müşteriniz Hakkında Bilgi Toplayın

Randevu gerçekleşmeden önce imkanınız var ise karşı taraf hakkında bilgi edinmeye çalışın. Gayrimenkul sektöründe referanslar ve bağlantılar epey önemli. Sizi duyan bir kişi ile ortak bir tanıdığınızın olma ihtimali mevcut. Bu durumu değerlendirebilirsiniz. Söz konusu bağlantıları kullanarak müşteri hakkında bilgi edinebilir, nelerden hoşlanıp hoşlanmadığı konusunda minik bir araştırma yapmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede randevu sırasında karşı tarafın isteklerini çok daha iyi bir biçimde anlayarak çözüm arayışına girmeniz hızlanacaktır.

Araştırma noktasında sosyal medyanın gücünden dahi yararlanmanız mümkün. Ortak bağlantılar eşliğinde karşınızdaki kişinin neler ile uğraştığını ve en çok neleri sevdiğini öğrenebilir, kafanızdaki izlenimi randevu öncesi oluşturabilirsiniz. Tabi bunu yaparken ön yargılardan uzak bir tutum sergilemeniz de oldukça önemli.

Endişelerine Odaklanın

Karşınızdaki kişinin hangi konularda ve noktalarda endişeleri olduğuna dikkat edin ve bu endişeleri ortadan kaldırmayı çalışın. Bu sayede randevu sırasında sadece güvenilir biri olma izlenimi yaratmakla kalmaz aynı zamanda satmaya çalıştığınız ürün adına da belirli oranda bir güven duygusu oluşturabilirsiniz. Karşı tarafın beklentilerini ve isteklerini çeşitli sorular ile anlayabilirsiniz.

Strateji Oluşturmaya Hazır Olun

Önceden araştırma yapmanız tek başına yeterli olmayabilir. Elde ettiğiniz veriler doğrultusunda bir strateji oluşturmanız verilerin çok daha verimli bir biçimde işe yaramasını sağlayacaktır. Kişinin ihtiyaçları doğrultusunda daha agresif bir pazarlama yoluna gidebileceğiniz gibi fiyatı yüksek seviyede olan seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

Karşı Taraftan Araştırma Yapması İstenilebilir

Bir ev satın almadan önce karşılaşılan sorunlar neler; ipotek, takas ve farklı ödeme yöntemlerinin nasıl olduğu gibi soruları araştırmak üzere müşterinize ödev verebilirsiniz. Böylelikle randevu sırasında müşterinin ödeme seçenekleri gibi şeyleri bilmesini sağlamanız mümkün.

Referanslar ve Görüşler

Randevu sırasında referanslarınızı ve kendiniz hakkında aldığınız görüşleri az da olsa müşterinize sunabilirsiniz. Profesyonel bir izlenim yaratmanızı sağlayacak olan bu durum, aynı zamanda karşı tarafın gözündeki güveninizi de arttırabilir. Tabi bunu yaparken sizin hakkınızdaki güzel yorumların dozunu da ayarlamanız gerekiyor.

Önerilen Hizmetler

Müşterinin satın alacağı şeyin sadece bir mülkten ibaret olmadığı, aynı zamanda hizmet desteği de elde edebileceği vurgulanması gereken noktalar olarak görülüyor. Temizlik ve yardımcı gibi konularda kişinin ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetlerin önerilmesi müşterinin hoşuna gidebilir.

Soru Sormayı Unutmayın

Listeleme işlemlerinde ve istekler konusunda sorular sormayı unutmayın. Ancak bunu yaparken karşı tarafın sorular ile boğulmasını da engellemeniz gerekebilir. Bu nedenle sizi başarıya ulaştıracak tarzda sorular sormaya özen gösterin. Böylelikle hem bilgi toplayabilecek hem de istekler adına daha fazla detaya sahip olabileceksiniz.

Randevu Sonrasını Takip Edin

Müşteri ile gerçekleştireceğiniz randevu sonrası her şey bitmiş değil. Satıcılar ile düzenli bir şekilde görüşebilir, her daim iletişimde kalmayı deneyebilirsiniz. Liste ilanlarını kapatmak ve düzenli bir biçimde çalışmak adına bağlantılarınızı güçlü tutmanız gerekecek. Bu nedenle potansiyel alıcılar ile gerektiği kadarıyla görüşmeye özen göstermelisiniz.

DİĞER HABER
20 Ekim 2020