"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Müşterilerden Geri Bildirim Almak için Örnek Sorular ve Uygulamalar

Blog içerikleriniz, sosyal medya paylaşımlarınız ve diğer emlak piyasasına dair paylaştığınız fikirler web sitenize ziyaretçi getirir. Alıcıları ve satıcıları bir emlak firması ile çalışmaya yönlendiren şey ise müşteri referanslarıdır. Referanslar aracılığıyla geçmiş müşterilerinizin verdiğiniz hizmetten ne kadar memnun olduklarını öğrenmek, yeni potansiyel müşteriler için en dikkat çekici verilerdir. Referanslar, sizden ne beklenmesi gerektiğini gösteren bilgileri içerir.

Emlak sitenizde, sosyal medya hesaplarınızda ve e-posta pazarlamalarınızda referans için müşterilerden geri bildirim nasıl alabilirsiniz? Aslında her şey olumlu değerlendirmeler toplayabilmek için doğru teknikleri ve araçları kullanmak ile ilgilidir.

Referans İçin Müşterilere Yöneltebileceğiniz Örnek Sorular

Eğer web siteniz, sosyal medya hesaplarınız gibi çeşitli platformlar üzerinden geri bildirim bırakılması için uygun bölümleriniz varsa, bazı müşteriler sormanıza gerek kalmadan sizden aldığı hizmet hakkında yorum bırakırlar. Ancak çoğu zaman onlardan geri bildirim almak için illâ ki onlara ulaşmak ve soru sormak zorunda kalırsınız. Bu nedenle işlem süreci bittikten sonra bile müşterilerinize vakit ayırmaktan çekinmeyin ve onlardan aldıkları hizmet hakkında geri bildirim isteyin.

  • Ev almaya veya satmaya karar vermenize neden olan etken nedir?

Bu soru, müşterilerin ne amaçla sizden hizmet aldığını ortaya koyar. Genişleyen aileler için büyük eve geçmek, emekliler için küçük eve geçmek, aile yanından ayrılmak için eve çıkmak gibi farklı nedenler, aynı nedenleri taşıyan başka müşterilerin size yönelmesine neden olur.

  • Ev alışı veya satışı için neden benimle anlaştınız?

Potansiyel müşteriler, gerçek müşterilerinizin sizin hakkınızda ne düşündüğünü merak ederler. Bu soru, müşterinin sizi seçmesindeki olumlu sebepleri açıklamasına neden olur. Sahip olduğunuz nitelikler, kişiliğiniz, niş satış alanındaki pazarlama başarınız gibi…

  • Ev aramanıza veya satışınıza yardımcı olmak için size neler sundum?

Başka bir deyişle müşterilerinizin sizinle çalışmaktan memnun olma sebebi nedir? Evlerini en yüksek değerinden mi sattınız ya da ihtiyaçlarına en uygun evi mi buldunuz?

  • Ev alımına veya satımına yardımcı olmak için daha fazla neler yapabilirdim?

Geçmiş müşterilerin yorumları her zaman için iyi olmayabilir. Sonuç olarak satış ve pazarlama tekniklerinizi geliştirmenizin bir yolu da gelen eleştirileri değerlendirmektir. Onlardan pek memnun olmadıkları veya hiç memnun olmadıkları konuları da belirtmelerini isteyebilirsiniz.

  • Sonuç olarak sunduğum hizmeti başkalarına tavsiye eder misiniz?

Eksileri veya artılarıyla düşündükleri zaman müşterileriniz sizi başkalarına önerir mi önermez mi? Müşterilerinize karşı açık olun ve onlardan da bu konuda dürüst olmalarını rica edin.

Geri Bildirim Almanıza Yardımcı Olacak Araçlar

Bazı müşteriler, sizin her sorunuza uzun uzun cevap verecek kadar zaman ayırmak istemeyebilir. Bu gibi durumlarda çok daha az vakit alan ve dakikalar içerisinde geri bildirim göndermeye yarayan araçları ve uygulamaları kullanabilirsiniz.

Boast

Boast ile oluşturacağınız geri bildirim formunu web sitenize yerleştirebilir ve formun yer aldığı bağlantı adresini müşterinize gönderebilirsiniz. Ancak bu uygulamanın esas özelliği, müşterilerin yorumunu anında videoya çekip göndermesini sağlıyor olmasıdır. Müşteriler dakikalarca sorulara cevap vermektense çok kısa sürede cep telefonundan video kaydederek size geri bildirim gönderebilirler.

Typeform

Yazılı cevaplar almak için fazlasıyla sabırsızsanız, müşterilerinize özelleştirilmiş anketler göndererek daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Typeform uygulaması, müşterilere özel geri bildirim anketleri hazırlamanıza yardımcı olur. Hazırladığınız bu anketleri müşterilerinize göndererek onların da kısa sürede geri bildirimde bulunmalarını sağlayabilirsiniz.

SurveyMonkey

SurveyMonkey de müşterilerinizden geri bildirim toplamak için anketler oluşturmanızı sağlar. Ancak bu uygulamanın ek bir özelliği, anketlerinize kendi logonuzu ve marka adınızı yerleştirmenizi sağlamasıdır. Bu sayede daha profesyonel bir sunum yapmış olursunuz.

DİĞER HABER
09 Kasım 2022