"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Potansiyel Müşterilerinizi Neden Kazanamıyorsunuz?

Potansiyel bir müşteriyi listenizi eklemeye çalışıyorsunuz; telefonla arıyorsunuz, cevapsız; e-posta gönderiyorsunuz, cevapsız! Tanıdık geliyor mu?

Açıkçası her danışmanın başına zaman zaman bu türden olaylar gelir. Bu yaşanan olumsuzlar aslında birçok faktöre bağlıdır. 

1) Hedef Tanımlama:

İdeal müşteri profilini tanımlamak ve onları anlamak için çalışmalarınızı önceden yapmış olmalısınız. İş alanınıza uygun olmayan adaylar için çaba harcıyor olabilirsiniz. Bundan daha kötüsü mülk alışverişi ile ilgilenmeyen, uzun vadede mülk almayı ya da satmayı düşünmeyen bir adayın peşin olabilirsiniz.

En çok verilen tavsiyelerden biri olarak ücretsiz değerleme hizmeti verebilirsiniz ancak bu evini satma niyeti olmayan, buna karşın değerini merak eden onlarca niteliksiz müşteri profilini de size yönlendirebilir. Nihayetinde boşa harcanan bir zaman elde edersiniz.

Buna karşılık adım adım giden bir değerleme hizmeti sunarsanız daha az potansiyel müşteriye karşın, daha nitelikli potansiyel müşteri elde edebilirsiniz.

2) Gerçek Zamanlı Takip:

İnternet, telefon ve çeşitli iletişim kanalları üzerinden talepte bulunan potansiyel müşterilere dönüş zamanınız mümkün olduğunca 15 dakikayı geçmemeli. Açıkçası insanlar, bir kahveyi ya da öğle yemeğinin bitmesini beklemezler. Siz öğle yemeğinizi bitirinceye kadar başka bir danışmanla çoktan el sıkışmış olabilirler.

3) Hemen Pes Etmeyin:

Hemen bir potansiyel müşteri ile bağlantı kuramazsanız pes etmeyin. Bir süre telefon ya da e-posta yoluyla ulaşmaya çalışın. Bazı profesyoneller bunu “Acının 10 Günü” olarak nitelendirirler. Bu doğrultuda kendinize bir e-posta stratejisi yaratın. Belirli aralıklar, müşterinin ilgisini çekecek metinler göndermeyi deneyin.

4) Acele Etmeyin:

Kimse kendini bir an önce elden çıkarılacak “mal” konumunda görmek istemez. Satış süreci birçok etkene bağlıdır. Finansal ve duygusal beklentiler aynı oranda önem taşır. Müşterilerinizle önce sağlam temellere dayanan ilişkiler kurmaya odaklanın. Müşterinizi daha iyi tanıyın ve ihtiyaçlarına yönelik iyileştirmelerde bulunun. Güven oluşturduğunuz an, iş sizindir!

5) İlişkilerinizi Geliştirin:

Stratejilerinizi uzun vadeli planlayın. Etkileşime girdiğiniz potansiyel müşteriler henüz satış için hazır olmayabilirler. Onlardan vazgeçmeyin. İletişiminizi devam ettirin ve geliştirin. Satış için hazır olduklarında önce sizi arayacaklarından emin olabilirsiniz!

DİĞER HABER
08 Ocak 2020