"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Referansların Gücü Adına!

Referanslar, bir gayrimenkul profesörünün pazarlama cephanesinde bulundurması gereken müthiş bir araçtır. Verdiğiniz hizmetin kaliteli olduğuna dair söylemleriniz, asla müşterinizin sizin hakkınızda aynı şeyi söylemesi ile denk değildir.

Sizin söyledikleriniz çoğu zaman havada uçup giderken, müşterilerinizin sizi öven sözleri ise başkaları üzerinde inanılmaz bir inandırıcılık ve etki oluşturur. Referans, güven tazeler ve sizin yeteneklerinizin bir yansımasını gösterir. Bunun farkında olan müşterileriniz ise sizinle görüşmeden önce mutlaka referanslarınızın olup olmadığını araştırır.

Referansların Gücüne İnanan Gayrimenkul Firmaları

Bir gayrimenkul danışmanı ve Coldwell Banker’da broker olan Kim Louie, web sayfasına eklemiş olduğu müşterilerinin referanslarından oluşan uzun bir liste sayesinde daha pek çok iş yapmaya devam ediyor. Sözü kendisine bırakalım:

“Ben tanıtım e-postalarımda, sosyal medya hesaplarımda, liste sunumlarımda ve alıcı görüşmelerimde mutlaka referanslarımı göstermeyi ihmal etmiyorum. Bir link ile bağlantı vererek veya çıktısını alıp sunarak farklı şekillerde benimle iş yapmış ve memnuniyetini dile getiren müşterilerin düşüncelerini yeni müşteri adaylarıma gösteriyorum. Referanslar başlı başına birer sunum niteliği taşıyor. Üstelik süreci çok daha hızlandırıyor.”

Royal LePage Team Realty’de emlak brokerı olan Diane Allingham ve Jennifer Stewart da kendileri ile irtibata geçmiş olan müşterilerden mutlaka bir görüş aldıklarını belirtiyorlar.

“Online görüşler inanılmaz bir etkiye sahip ve asla göz ardı edilmemeli. Dolayısıyla müşterilerimizi online sayfamız üzerinden hakkımızda görüş bildirmeleri için cesaretlendiriyoruz. Müşterilerimize her zaman neden bizimle irtibat kurduklarını soruyoruz. Çünkü sonraki gelecek olan müşteriler, öncekilerin neden bizi tercih ettiklerini bilmek istiyorlar.”

Schmidt Realty Group’un sahibi ve emlak brokerı olan Kathy Schmidt ise referansların gücüne dair yaşadığı deneyimleri şöyle anlatıyor:

“Potansiyel müşteriler bize ulaşmadan önce mutlaka hakkımızda araştırma yapıyorlar. Sosyal medya üzerinden ve web sitemizi ziyaret ederek hakkımızda bilgi toplamaya çalışıyorlar. Bu nedenle hakkımızda yapılan olumlu müşteri deneyimlerini okuyabilsinler diye sitemizde referanslarımızı ön plana çıkarıyoruz. Bu onlarda görüşme öncesi mükemmel bir güven sağlıyor. ”

Referansların Kullanım Metotları

Web siteniz üzerinden referanslarınızı yayınlayabileceğinizi artık biliyorsunuz. Ancak referansların kullanım alanları sadece web siteleri ile sınırlı kalmamalı. Aşağıdaki yöntemleri de denemelisiniz.

- Facebook sayfanız üzerinden ‘Ayın Müşteri Görüşleri’ veya daha hırslıysanız ‘Haftanın Müşteri Görüşleri’ şeklinde veri paylaşabilirsiniz.

- İçerisinde güvendiğiniz müşterilerinizin görüşlerine yer verdiğiniz bir e-posta pazarlama kampanyası oluşturun.

- Sosyal medya hesaplarınız üzerinden müşteri görüşlerini paylaşın.

- E-posta imzanızda favori gördüğünüz bir müşteri görüşüne yer verin.

- İş yaptığınız alıcı ve satıcılara içerisinde müşteri görüşlerinin yer aldığı bir el broşürü verin. Onların görüşlerine, hazırladığınız yeni müşteri bilgi paketinizde yer verin.

Müşterilerden Referans Toplama Yöntemleri

Müşteri görüşü toplamak istediğiniz zaman, bunun pek çok yolu olduğunu söyleyebiliriz.

- Müşterinizle yaptığınız her işlemin ardından ona bir değerlendirme e-postası gönderin. Bu değerlendirme içinde yaptığınız işin aşamalarına göre sorular yöneltebilirsiniz.

- Diğer bir yöntem de direkt telefon aracılığıyla onlara ulaşmak ve hizmetiniz hakkında memnun olup olmadığını sormaktır.

- Onlara web siteniz üzerinden küçük bir anket hazırlayarak, anketi doldurmaları için e-posta ile link gönderebilirsiniz.

- Bir müşteriniz sizinle diyalog halindeyken memnuniyetini dile getirirse, ondan bu memnuniyet belirten cümleleri onun adı ile kullanmak için izin isteyebilirsiniz.

- Daha geniş çaplı ve ciddi bir referans bölümü oluşturmak istiyorsanız, fotoğraf veya video referansları da oluşturabilirsiniz. Güvendiğiniz ve teklifinizi kabul eden müşterilerinizin fotoğrafını çekerek veya onlara özel kısa bir video hazırlayarak bunları Youtube üzerinden, diğer sosyal medya hesaplarınız üzerinden ve web siteniz üzerinden duyurabilirsiniz.

Bir Emlakbroker.com Tavsiyesi: Referanslarınız üzerinde asla oynama yapmayın. Ne cümlelerde ne de videolar üzerinde abartmalar, eksiltmeler ve eklemeler yapmakla uğraşmayın. Bunlar hata payınızı arttırır ve en ufak bir hata size olan güveni yerle bir edebilir.

DİĞER HABER
29 Kasım 2022