"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Sosyal Medya ile Satışları Artırmanın En Etkili 5 Yolu

Emlakçılar için sosyal medya güçlü bir pazarlama aracı olabilir. Ancak, aynı zamanda tamamen yok edici olabilir ve emlakçıları iyi bir gönderi oluştururken nasıl gezinecekleri konusunda tamamen şaşkın bırakabilir.

Covid günlerinde sosyal medya, birçok emlakçının yerel alıcılarına ve satıcılarına pazarlama yapmak için şimdi her zamankinden daha fazla yöneldiği yer oldu. Sosyal medya, bir marka oluşturmanın nasıl doğru yapılacağını biliyorsanız, yerel hedef kitlenize ulaşmanın ve lider geninizi oluşturmanın harika bir yoludur.

Ancak pek çok emlakçının zamanı, yardım almak için bütçesi veya oturup harika görünen grafikler yaratma isteği yok. Bu davranış biçimi size tanıdık geliyorsa, okumaya devam edebilirsiniz.

Pazarlamanızı Instagram veya Facebook gibi sosyal platformlara genişletmek isteyen bir emlakçıysanız veya bu platformları kullanıyorsanız ancak gerçek bir sonuç göremiyorsanız, hareketli ve gelişen bir sosyal medyanın nasıl oluşturulacağına ilişkin bu yararlı ipuçlarından başkasına bakmayın.

Sosyal İçin En İyi 5 İçerik Türü

  • Yerel Topluluk ve Yaşam Tarzı İçeriği
  • Emlak İpuçları
  • Mevcut Pazar Listeleri
  • Güzel Evler Ve Dekor
  • SEN!

10 Real Estate Social Media Posts EVERY Realtor Should Use

No. 1: Yerel Topluluk ve Yaşam Tarzı İçeriği

O halde 1 numara ile başlayalım. Siz YEREL bir temsilcisiniz. Anahtar kelime = yerel. Topluluğunuz hakkında bilinmesi gereken her şeyi bilmesi gereken bir figürü temsil ediyorsunuz ve bu figürün yüzü olmak istiyorsunuz.

Yerel ve yaşam tarzı bilgilerini yayınlarken, kendinizi bölgenizin uzmanı olarak kabul ediyor ve yerel alıcı ve satıcı topluluğunuzun sizi sosyal medyada bulmasını daha olası hale getiriyorsunuz. Bu tür bilgiler, takipçileriniz için de değerlidir, bu nedenle takipte kalmak isteyeceklerdir.

No. 2: Emlak İpuçları

Gayrimenkul satmaya çalışıyorsunuz. Bu, hedef kitlenizin uzman olan sizden bazı değerli bilgiler öğrenmek istediği anlamına gelir. Genel ipuçlarını ve bölgeniz için yerel ipuçlarını paylaşın. Onların bilgi kaynağı olun. Bu bilgiler ışığında topluluğunuzun gerçek alıcılarına ve satıcılarına ulaşmış olacaksınız.

No. 3: Mevcut Pazarlama Listeleri

Gönderilecek üçüncü içerik türü, güncel listelerdir. Kaç tane listenizin olduğu veya olmadığı önemli değil. İnsanlar, pazarınıza ilgi duydukları ve listeler arasında gezinmeyi sevdikleri için ilgi duydukları bölgede yeni mülkler görmeyi sever. Bu nedenle, kendi listeleriniz olmasa bile, ofis danışmanlarınızdan bazılarını ödünç alın ve onları etiketlediğinizden emin olun. Böylece tüm yerel listeleri sağlayan süper yardımcı bir emlakçı olarak görüneceksiniz ve önemli olan da bu.

4: Güzel Evler ve Dekor

Listenizdeki en güzel evlerin ve alıcıyı cezbeden dekorun güzel resimlerini yayınlayın. İnsanlar güzel ev tasarımlarını kaydırmayı ve güzel bir yaşam alanı yaratmak için ilham almayı seviyor. Bunlar, sayfanızda en çok beğendiğinizi, kaydettiğinizi ve yorumlarınızı bulabileceğiniz yerlerdir. Bu yüzden başka ilham verici fotoğraflar paylaşın veya yerel ev turlarınızdan bazı güzel görselleri yakalayın. Sadece fotoğrafçıyı veya tasarımcıyı etiketlemeyi unutmayın. Etiketleme, bir teşekkür ve daha fazla takipçi ile geri etiketlenme şansınızı artırır!

5: Sen

Ve son olarak, ama en az değil, takipçileriniz sizi tanımak istiyor! Siz, markanızsınız. Tanıyacakları, güvenecekleri ve iş yapmak isteyecekleri emlakçı sizsiniz. Bu yüzden takipçilerinizin hayatınızın bazı anlık görüntülerinizi almasına izin verin. Instagram Hikayeleri bunu yapmak için harika bir yerdir. Bir emlakçı olarak günlük aktivitelerinizi ve sahne arkası anlık görüntülerini paylaşabilir, ardından eve gelip çırptığınız o harika makarna yemeğini sergileyebilirsiniz!

detailed drawing private one-storied country house Stock Footage Video  (100% Royalty-free) 1066313110 | Shutterstock

Güzel Görseller

Son ipucu, içeriğinizin uyumlu ve güzel göründüğünden emin olun. Instagram görsel bir platformdur. En iyi hesaplar, bir markaya sahip olanlardır: Bir renk şeması, aynı yazı tipleri, stil ve hatta filtre. Gerçekten eğlenceli ve orijinal içerik oluşturmak için Canva gibi bir tasarım yazılımı kullanın. Yukarıdaki ipuçlarının hepsini uygulayabilirsiniz, ancak fotoğraflarınız ve grafikleriniz sıkıcı, amatör veya tutarsızsa, bu potansiyel takipçileri, yani potansiyel müşterileri kaybedebilirsiniz.

Sosyal medyayı işletmeniz için bir pazarlama stratejisi olarak kullanmayı tercih ediyorsanız, bu ipuçlarını uyguladığınızdan emin olun. Ama unutmayın, buna bir pazarlama planı gibi davranmalısınız. Bu, içeriğinizi önceden planlamak, düşünceli başlıklar bulmak, en iyi hashtag'leri araştırmak ve her gün sosyal medyanıza katılmak anlamına gelir. 

DİĞER HABER
29 Mart 2022