"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Speaking Photo: Emlak Uzmanları İçin Sesli Fotoğraf Uygulaması

Gayrimenkul satıcıları için günümüzde geliştirilen video, sosyal medya, sanal gerçeklik ve bunun gibi pek çok alanda uygulama geliştirildiğini biliyoruz. Özellikle video uygulamaları ve teknikleri, gayrimenkul satıcılarının vazgeçilmez yöntemleri arasına girmiş durumda. Bu makalemizde ise size bunlardan apayrı yeni bir uygulamadan bahsedeceğiz.

Bahsedeceğimiz uygulamanın ismi Speaking Photo. Adından ne olduğunu biraz olsun kestirebileceğiniz Speaking Photo, çektiğiniz resimleri kendi sesinizle öykülemenizi sağlıyor. Bu uygulama elbette herkesin kullanımına açık, ancak özellikle de gayrimenkul uzmanları için inanılmaz bir yöntem haline geldiğini söyleyebiliriz.

Emlak Uzmanları Speaking Photo’yu Neden Kullanıyor?

Peki, emlak uzmanları bu uygulamayı ne için ve nasıl kullanıyor? Cevabı oldukça basit! İster satacağınız ev içindeki bir odanın görüntüsü olsun, ister ticari veya sınai binanın dış mekân görüntüsü olsun… Her nerede olursanız olun çektiğiniz fotoğraflar ile müşterilerinizin güvenini kazanma imkânına sahipsiniz. Üstelik çektiğiniz fotoğrafın üzerine aldığınız ses kaydı ile onlara detayları da anlatabiliyorsunuz. Bu sayede potansiyel alıcılar üzerinde bir güven duygusu oluşturabiliyorsunuz.

Videolara Göre Avantajları Nelerdir?

Emlak uzmanları iyi bilir ki video yöntemi ile potansiyel alıcılara bir gayrimenkul çok detaylı gösterilebilir. Ancak alıcılar videoyu izlerken yakından incelemek istedikleri bir bölümü görmek için videoyu durdurmak zorundadır ve devam eden video içerisinde gözünden kaçan kısımlar olabilir. Speaking Photo uygulaması ise hem emlak uzmanının fikirlerini görüntüye yansıtmasını sağlar hem de potansiyel alıcının fotoğrafları daha detaylı inceleyebilmesini sağlar.

Speaking Photo Nasıl Kullanılır?

Android ve iOS kullanıcılarının her ikisinde de çalışan Speaking Photo uygulaması, kullanıma girdiği andan itibaren birkaç yıl içinde kullanıcı sayısını arttırarak, fotoğraf üzerine ses kaydı alanında zirveye oturmayı başardı.

Tablet veya telefonlarınızdan kullanabileceğiniz bu uygulama ile fotoğrafınızı çektikten sonra üzerine ses kaydı yapabiliyorsunuz. Bunun için ayrı bir ekipmana ihtiyacınız da yok. Kaydınızı tamamladıktan sonra anında Facebook, Instagram, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya hesaplarınızda paylaşma imkânına sahipsiniz. Böylece müşterilerinize sunmak istediğiniz bir gayrimenkulü hem görüntüsüyle hem de hikâyesiyle birlikte gerçekçi olarak yansıtmış oluyorsunuz. Ayrıca özel bir alıcınıza e-posta ile gönderme seçeneğiniz de var.

Uygulamanın kullanım açısından farklı yolları da mevcut. Dilerseniz tek fotoğraf üzerine ses kaydı alabileceğiniz gibi, dilerseniz slayt şeklinde birkaç fotoğraf üzerinden de hikâyenizi anlatabiliyorsunuz. Bir emlak uzmanı, spesifik bir özelliği öne çıkartmak isterse tek fotoğraf üzerinden uygulamayı kullanabilir. Eğer komple bir evin her yönüyle tanıtımını yapacaksa slayt modunu kullanmayı tercih edebilir.

Dawn Davis: “Speaking Photo aslında bir okula yardım projesiydi”

Speaking Photo uygulamasının kurucusu Dawn Davis, oğlunun okulunda gelir sağlama amacıyla düzenlenen bir etkinlikte bu projenin ortaya çıktığını belirtiyor. Babaların bir araya gelerek sesli teknoloji ve fotoğraf kombine uygulamalarına dair çeşitli fikirleri üzerine Speaking Photo konseptinin geliştirildiğine tanık oluyoruz.

Günümüzde müfettişler, tasarımcılar, müteahhitler ve emlakçılar tarafından kullanılan bu uygulama ile herkes bir öykü anlatıcı olabiliyor.

DİĞER HABER
26 Mayıs 2016