"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Ticari Gayrimenkul İçin E-posta Pazarlama Rehberi (Bölüm 2/3)

Ticari gayrimenkulde e-posta pazarlaması ile ilgili önemli stratejiler ve taktikler sunduğumuz yazı dizimizin ikinci bölümü ile karşınızdayız. Bir önceki bölümde, e-posta hazırlarken ilk düşünmemiz gereken konu başlığının nasıl en doğru şekilde seçileceğine dair taktikler sunmuştuk. Ayrıca iş odaklı e-postaların gönderim zamanlarının doğru seçilebilmesi için bazı istatistik verilerinden yola çıkarak tavsiyelerde bulunmuştuk. Bu taktiklerin sizin için faydalı olacağına inanıyoruz.

Yazı dizimizin ikinci bölümü olan bu makalede ise biraz daha e-postalarınızı göndereceğiniz kişilere yönelik konulara değineceğiz. Bunlardan ilki “kişi listesini bölümleme” ve diğeri ise “takip stratejisi” üzerine olacak. Keyifli ve bilgi dolu okumalar…

Kişi Listesini Bölümleme

İş e-postası hazırlarken yapabileceğiniz en güçlü ve etkili şeylerden biri bölümlemedir. Ne yazık ki aynı zamanda zor ve zaman alıcı bir iştir. Ancak eğer bu işi doğru bir şekilde yaparsanız, yani kişi listenizi doğru bir şekilde bölümleyebilirseniz, potansiyel müşterilerinize ne tür içerikler göndereceğinizi de net şekilde ortaya çıkarmış olursunuz.

Bölümlenmemiş bir liste, hizmet verdiğiniz bölgede hoparlörle dolaşan bir kamyona benzer. Aracın işitme mesafesinde olan insanların büyük çoğunluğu için verdiğiniz mesaj uygun değildir. Ama onlar bu sesi duyarlar ve ilgilerini çekmediği için bu sesten rahatsız olurlar.

E-posta listeniz de böyledir. Özellikle de devasa boyutta bir kişi listeniz varsa, bu kişilerin içinde kendine özgü durumu ve ihtiyacı olan farklı onlarcası vardır. Bunların hepsini tek boyutta ele alırsanız, hedefinize ulaşamazsınız. Tam tersine, her birini belli özelliklere göre bölümlemeli ve her bölüme özel hedeflenen bir mesaj belirlemelisiniz.

Listenizi etkin bir şekilde bölümlemek için aşağıdakileri içeren belirli kategoriler oluşturun:

- Konum

- Kurum tipi

- Görev tanımı

- İlgi seviyesi

- Hedef Mülk

İyi bir liste şunlara benzer: Yeni Evler – Perakende – Ankara

Adlandırma kurallarınıza ve işleri organize etme şeklinize göre bu kategoriler değişiklik gösterebilir. Ancak buradaki anahtar nokta, onları doğru şekilde hedeflemenizi sağlayacak özellikler çevresinde kategorilendirmenizdir.

Takip Stratejisi

Eğer elinizde kayda değer hiçbir şey yoksa bile, takip sisteminin size getireceklerinden faydalanabilirsiniz. Hatta en sağlam ve faydalı e-posta pazarlama kampanyaları bile, takip stratejisinden yoksun olduğu için başarısızlığa uğrayabilir.

E-postaların yüzde 91’i, gönderildiği gün içerisinde açılır. Bu demek oluyor ki e-postaların yalnızca yüzde 9’u, gönderim günü geçtikten sonra açılır. Yani e-postaların çoğu, gönderildiği gün açılmamışsa, o süreden sonra çöp kutusuna gidiyor. Bu kayıp, bir kişinin e-postasına günde ortalama 100 e-posta düştüğü göz önüne alındığında daha da vahim olabiliyor.

İşte bu nedenle takip stratejisi hayati öneme sahiptir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki e-postalara gelen cevapların yarısından fazlası, üçüncü e-posta gönderildikten sonra geliyor. Daha da ötesi, e-postaların yüzde 30’undan fazlası, 7’nci kez gönderilene kadar fark edilmiyor. Dolayısıyla bir e-postaya cevap alabilmek için hafta boyunca takip etmeniz ve aynı posta birkaç defa göndermeniz şart hale geliyor. Kolay pes etmeyin.

İşte takip stratejinizi geliştirmek için yapabileceğiniz iki önemli unsur…

İleri Tarihli Otomatik E-posta Gönderimi

E-postalarınızda takip stratejisini belirleyebilmek için e-posta zamanlayıcısından faydalanabilirsiniz. Hazırladığınız bir e-posta şablonunu hafta boyunca belirli günlerde hedeflediğiniz kişilere göndermesi için bir zamanlayıcıdan faydalanmanız oldukça mantıklı bir yöntem olacaktır.

Otomatik Gönderme Zamanları

Hedeflediğiniz alıcılar gönderdiğiniz e-postayı açmak için uygun bir zaman diliminde değilse, hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın fayda göstermez. Bunun için normal iş saatlerinde ve hafta içi cevap alamazsanız, sonraki e-postalarınızda zamanlamanızı değiştirin. Örneğin gece geç saatleri ve hafta sonlarını seçin. Bu durum hedeflediğiniz alıcılara göre değişiklik gösterebilir.

Yazı dizimizin devamı olan yarınki 3. aşamada, “izleme sonuçları” ve “profesyonel ipuçları” konularını inceleme fırsatı bulacaksınız.

DİĞER HABER
01 Şubat 2017