Twitter, yalnızca emlak firmaları için değildir ve LinkedIn de sizin özgeçmişinizi yayınlamanız için ortaya çıkmamıştır. Ticari gayrimenkul alanında online anlaşmaların büyüyen ekosisteminde nasıl var olacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Bu konuda kendinize 90 günlük bir sosyal medya planlaması yapabilir ve online ortamdaki varlığınızı, işinizin güçlü bir parçası haline getirebilirsiniz. Ancak bu planlamanın sizi takip edenlerin sayısını şişirmeye yönelik değil, farklı tipteki kullanıcıları etkilemeye yönelik olmasına dikkat etmeniz gerekir.
Peki, sosyal medya üzerinden daha fazla potansiyel müşteri nasıl cezbedilir? Bunun için 3 aya böleceğiniz 90 günlük bir planlama yeterli olabilir. Her ayı özel bir yöntem üzerinde durarak son derece planlı bir şekilde ilerlemeniz çok etkili olacaktır.
Sosyal medya planlamasının ilk ayı, başarıya giden yolun temelini atma üzerinedir. Bu temeli atarken öncelikle hedef kitlenizi belirlemeniz ve online varlığınızın kimlere hitap edeceğini ortaya koymanız gerekir.
İlgi alanınızın içine girecek olan kitleyi belirlemede size yardımcı bir araç olarak Google Alerts’i örnek gösterebiliriz. Etkileyebileceğiniz müşteriler ile alakalı olan kişileri, mekanları ve konu başlıklarını Google Alerts yardımı ile belirlemeniz ve takip etmeniz mümkündür. Bu sayede etki alanınızdaki kişilerin dikkatini çekecek yeni haberleri elde edersiniz ve müşterilerinizin ihtiyacı olan bilgileri anında onlarla paylaşabilirsiniz. Google Alerts, bu anlamda adeta internet ortamındaki bir dinleme cihazı gibidir.
Bu aşamada verebileceğimiz diğer bir tavsiye de uzmanlık alanınızdaki en başarılı 100 kişiyi sosyal medyada bularak takip etmenizdir. İş alanınız içerisinde yönelmiş olduğunuz niş pazarlama hedeflerinizin her birinde başarılı olan kişileri takip ederek, onların takipçileri ile neler paylaştığını ve nelerden bahsettiklerini analiz edebilir ve kendinize bir ilham kaynağı olarak seçebilirsiniz.
Ardından sosyal medyada kendi profillerinizi oluşturmanız gerekir. Size tavsiyemiz özellikle Twitter ve LinkedIn hesapları oluşturmanızdır. Buna ek olarak hizmet verdiğiniz marka adı ile açacağınız bir web site de çok büyük önem taşır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, tüm hesapları aynı profil resmi ve bilgisi ile açmanızdır. Profil resminizin kurumsal olup olmayacağını ise siz belirleyebilirsiniz. Şirket yapınıza ve müşterilere yaklaşım tarzınıza göre ister firma resmi ister gülümseyen bir resminizi de koyabilirsiniz.
Günümüzde Google ve Youtube’un ardından en çok arama yapılan üçüncü platform LinkedIn’dir. Birisi sizin için arama yaptığında, LinkedIn hesabınız en başlarda gelir. Bu nedenle LinkedIn profilinizin eksiksiz olmasına önem göstermelisiniz.
Bu aşamada yapmanız gereken şey kitleniz ile etkileşime geçebileceğiniz içerikleri paylaşmaya başlamaktır. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Örneğin Twitter üzerinden paylaşımlar yapacaksınız, içeriklerinizi türlere göre ayırdıktan sonra, bu farklı türdeki içeriklerden bir karışımı yaparak her gün değişimli olarak paylaşım yapmanız çok daha etkili olacaktır. Her farklı içerik türüne günlük bir yüzde belirleyerek gün içerisine yayabilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse şöyle bir yüzde bölümü yapabilirsiniz:
- %65: Müşterileriniz için gerçekten en değerli olan içerikler. Onların öncelikli olarak bilmek isteyeceği türden içeriklere en büyük payı ayırmalısınız.
- %25: Size bağlı olan müşterilere yönelik içerikler. Sizinle ilgilenen müşterilerinize retweetleyerek veya onların sohbetlerine katılarak kendinizi gösterebilirsiniz.
- %10: Kişisel hayatınıza yönelik içerikler. Örneğin çocuklarınızla birlikte çektirdiğiniz bir fotoğraf veya tuttuğunuz takımı desteklerken çektiğiniz bir fotoğraf buna en güzel örnektir.
Online ortamdaki varlığınızı oluşturduktan ve hedef kitlenize uygun içerik planınızı yaptıktan sonra artık harekete geçebilirsiniz. Peki, kendi alanınıza dair neler paylaşacaksınız?
- Spesifik anlaşmalar hakkında hikayeler
- Gayrimenkul piyasasındaki hareketler
- Son satışlarınız
- Listeleriniz
- Emlak dünyasına dair haberler
- Kullandığınız teknolojik girişimler
- Müşterileri bilgilendirecek kısa bilgiler
- Videolar, röportajlar, anketler
İlgili: A-Z’YE ETKİLİ EMLAK PAZARLAMA PLANI NASIL OLUŞTURULUR?