"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Veritabanınızı Arama Korkusunun Üstesinden Gelmek

İnsanların yaklaşık yüzde 48'i aramaktan korkuyor ve teknoloji bu korkuyu daha da kötüleştirdi. Soğuk arama, satış araması veya yalnızca telefonu açma fikri bile tüylerinizi diken diken ediyorsa, bunun başarınızı sınırlayabileceğini veya satışlarla sonuçlanabileceğini görebilirsiniz.

Elbette, müşterilere ulaşabilmek için teknolojiyle hedefli reklamlar yayınlayabilirsiniz, ancak bir canlı görüşme ile aynı dönüşüme ve etkiye sahip değildir. Veritabanınız sizden haber almak istiyor, sesinizi duymak istiyor.

Yine de merak edebilirsiniz, sizi tutan nedir? Nörobilim perspektifinden bakıldığında, korku, kan akışını beyninizden, özellikle de mantıksal düşüncenizin gerçekleştiği ön lobdan uzaklaştırır. İşte o zaman dövüş ya da kaç tepkisi devreye girer, bu da sizi orada öylece oturup panikletir. Veritabanınızı arama konusunda gerginseniz, kelimenin tam anlamıyla problem beyninizin içinde olabilir!

Veritabanınızı arama korkunuzun üstesinden gelmenize yardımcı olacak en iyi altı ipucunu sizin için derledik.

It's Not Just You—the Lowly Phone Call Is Making a Comeback | WIRED

1. Satış bir iştir ve siz bir iştesiniz!

Ne tür bir satış yaptığınızın bir önemi yok; emlak işinde çalışıyorsun. Siz bir işletme sahibisiniz ve kişisel olarak yaptığınız işin büyük bir kısmı “satmak”. Satışta çalışmak saygın, kazançlı ve yüksek vasıflı bir pozisyondur. Ev satan bir lüks emlakçıyı düşündüğümüzde, sahip olduğu bilgi müşterisini uçurur. Kiralama mülkleriyle çalışan bir emlakçı, sayıları bu kadar yüksek seviyelerde bilir. Etrafımız çok fazla yetenekle çevrili; bilgi ve deneyiminizle ne istediğinizden emin olun ve arama yapmayı çok daha kolay hale getirin.

2. Daima değer katın.

Arama yaparken, masaya hangi değeri getirdiğinizi bildiğinizden emin olun. Örneğin, telefondayken, hızlı bir piyasa güncellemesini, yeni gerçekleşen bir fiyat değişikliğini, sunulan yeni ev geliştirme hibelerini, imar değişikliklerini veya kendi bölgesinde rekor kıran bir satışı paylaşabilirsiniz. Sektörünüzde bir kaynak olarak görülmek istiyorsanız gayrimenkul ile ilgili değeri korumaya çalışın.

3. Aramaktan ne kadar hoşlanmadığınızı yeniden onaylamayı bırakın.

Arama yapmaktan nefret ettiğinizi veya korktuğunuzu söylemeye devam ederseniz, beyniniz sizi buna inandıracaktır. Sonuçlara bağlanın ve çok yetenekli bir emlakçı olmanın bir hediye olduğunu anlayın. Bu aramaları, geleceğinizi garanti altına alacak bir gelir olarak düşünün ve bu aramaları başarılı olmak istediğiniz için yapacağınızı bir kez daha teyit edin.

4. Beyninizi eğitmek için rol oynayın.

Rol yapma, bir şey yapma konusunda gergin olduğunuz her seferinde beyninizi eğitir. Bu yüzden bir telefon alın ve arkadaşınızı arayın. Potansiyel müşteriniz gibi davranmalarını ve onlarla bir emlakçı olarak konuşmalarını isteyin. Unutmayın, beyninizi bir şeyi yapmak için ne kadar çok eğitirseniz, o sizin için o kadar otomatik ve rahat hale gelir.

5. Harekete geçirici mesaj ile veritabanınıza e-posta gönderin.

Örneğin, mülk fiyatlarının yıl ortasında gözden geçirilmesi gerekliliğini bilmelerini sağlayın ve randevu oluşturmak için telefonla onlara ulaşacağınızı bildirin. Kendinizi bir şey yapmaya adamak üzerinizde biraz baskı yaratacaktır, ancak bu korkunun çoğunu hafifletecektir. Çoğu zaman reddedilme korkumuz bizi geride tutan şeydir. Onlara e-posta gönderdikten sonra, telefonu alıp konuşmanız daha kolay hale gelir.

6. Çağrılarınıza müşteri hizmetleri olarak bakın.

Veritabanınızı, isimlerin arkasındaki gerçek kişileri tanımak için zaman ayırın ve her görüşmenizde onlara katkı sağlayacak bilgiler sunun. Bu, veritabanınızdaki kişilere onların ihtiyaçlarını önemsediğinizi ve sadece iş istemediğinizi gösterecektir. Aramalarınıza müşteri hizmetleriyle ilgili aramalar olarak bakmaya başladığınızda, büyük bir başarı göreceksiniz. Bu çağrıları daha fazla şirket yapsaydı, marka sadakatimiz çatıya çıkacaktı :)

Son bir şey daha:

Emlakçılar bütün iş hayatını telefonda geçirir. Size şunu söyleyebiliriz ki bu altı ipucunu takip ederseniz arama korkunuzu kucaklayacak ve becerilerinizin ve sonuçlarınızın aynı hizada olduğu bir konumda olacaksınız.

DİĞER HABER
23 Şubat 2022