VTS, gayrimenkul sahipleri ve emlak komisyoncuları için kurumsal kiralama ve varlık yönetimi hizmeti sunan dünyanın önde gelen girişimlerinden birisi. Insight Venture Partners’ın desteği ile VTS fonlama değeri 55 Milyon Dolara yükseldi. Bu yatırım ile birlikte VTS’in toplam sermaye gücü bugün itibariyle 84 Milyon Dolara yükseldi ve bu değerleme ile birlikte piyasadaki en destekli teknoloji şirketlerinden biri haline geldi.
VTS şu anda dünya çapında 2.7 milyar m2 lik gayrimenkulü yönetmektedir. Şirketin açıklamalarına göre en iyi 10 küresel yatırım yönetim işlemlerinin % 80'i VTS platformunu kullanıyor. VTS kurucusu ve CEO’su Nick Romito şirketin her sene %100 büyüdüğünü belirtmektedir.
Gayrimenkul sahipleri, VTS platformunu kullanarak mülklerinin çevresindeki kiralama trendlerini, pazarlıkları ve diğer mülklerin pazardaki performansını gözlemleyebiliyorlar. Benzer bir şekilde, yatırım danışmanları kendi leasing iş akışlarını yönetimini kontrol edebiliyorlar.
Şirket temsilcileri, global büyümelerini destelemek ve geliştridikleri araçlar üzerinde çalışmaya devam etmek amacı ile yeni fonlamalar kullanacaklarını belirtmektedirler. Şirketin CEO’sunun belirttiği gibi Avrupa ve Avustralya piyasalarına girmek için çalışmaya başlamışlardır.
VTS platformunun yenilenmesi konusunda, kurucu Romito’ nun hedeflerinde yarattığı uygulamaların, kurumsal gayrimenkul sektöründeki herkesin portfölyolarını yöneteceği, yapılan anlaşmaların ilerleyişini takip edebileceği ve iş ortakları ile iletişim halinde olabileceği bir platform olması var. Aslında, şirketin planı finans dünyası için “Bloomberg”in konumu ne ise, emlak sektöründe o konuma gelmek.
Kurumsal gayrimenkul sektörü uzun süre yeni teknolojilere adaptasyona karşı bir direnç gösterdi, ancak son zamanlarda bu değişmiş gibi görünüyor. Mülk sahiplerine ve yatırım danışmanlarına büyük verilerin yönetimi ve analizine bağlı gelişen iş dünyası için destek olan VTS gibi uygulamalar bu adaptasyonu hızlandırmaktadır.
VTS’in kurucusu olan Romito, “Gayrimenkul sektörü için Dünyanın büyük bölümünde halen eski teknoloji veya manuel yaklaşımlar ile yatırımlar yönetilmektedir. Biz bu durumu, dünya çapındaki yatırımcı, danışman ve mülk sahiplerinden hisse alarak fırsata çevireceğiz, bu sayede tüm emlak endüstrisinin yönetimini tek platform üzerinden sağlayabileceğiz. Bu sayede, müşterilerimizin gelişmek için kullanabileceği tonlarca veri üretiyoruz. Emlak sektörünün geleceği, en kaliteli veri ile en iyi yazılımların birleşmesindedir.”
Bundan sonrası için şirketin küresel anlamda hızlı büyümeye devam edeceği görülmektedir. Şirket yetkilileri, fonlamanın sağladığı finansal güç ile doğru zamanda doğru yerde olabileceklerini ve bu sayede hedeflerinin sektör için bir standart haline getireceklerini belirtmektedirler.
Emlak sektörünün hızla boyut değiştirdiği dünyada değişime ayak uydurabilecek emlak şirketleri ve danışmanlar bu gelişen pazardan pay alacaklardır. Emlak sektöründe gelecek(şimdilik); big data, veri madenciliği, giyilebilir teknoloji, özel oluşturulmuş haritalar, 3b fotoğraf ve videolar, VR (sanal gözlük), akıllı evler, 3B yazıcılar, bot teknolojisi, blockhain ödeme sistemi, online yatırım platformları ve mobil entegrasyon olarak öngörülebilir.
Gelişmiş dünya ülkelerinde bu teknolojik gelişmeler hızla emlak sektörüne uyumlu hale getiriliyor. Sadece uygulama olarak değil kullanıcı olarakta bu uyum söz konusu. Yatırımcılar, danışmanlar, alıcı ve satıcılar bu teknolojik gelişmelerden oldukça memnunlar.
Ülkemizde ise bu teknolojik gelişmeleri derlediğimiz yazılarımız; Daha telefon ve maillerine cevap vermekten erinen, interneti Facebook olarak anlayan kişiler sayesinde :) Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benziyor.