Her alanda ve her sektörde müşteriye ulaşmanın bir yolu haline gelen web siteleri, gerçekten iş dünyasında hayat kurtarıcı olabiliyor. İnanıyoruz ki henüz bir emlak siteniz yoksa bu makale sizi bir web sitesi açmaya teşvik edecek.
Hali hazırda bir web sitesi olanlar ise makale içindeki ipuçları sayesinde daha fazla müşteriye ulaşmanın yollarını keşfedecek.
Bir gayrimenkul sitesi hazırlayıp yayına koyduğunuzda, bu site üzerinden çok sayıda gayrimenkul müşterisine ulaşmayı ve bu sayede bir müşteri portföyü oluşturabilmeyi amaçlarsınız. Tabi ki her işte olduğu gibi bu işin de bazı püf noktaları ve ipuçları vardır. Aşağıda sıralayacağız ipuçları, bir emlak sitesinin nasıl müşteri hazinesine dönüşeceğini görmenizde yardımcı olacaktır.
- ‘Kendin Yap’ olarak adlandırdığımız makaleler hazırlayarak, bu makalelerinizi Facebook’taki ilgili gruplarda paylaşın.
- Favori olarak gördüğünüz alıcılarınızla iletişime geçerek onlara web sitenizin kaynak linkini gönderin. Bu, sitenin linki de olabilir, sitenizde onların ilgisini çekecek bir içeriğin linki de olabilir.
- Sektörün diğer emlak siteleriyle iletişime geçerek link ortaklığı yapın. Yani karşılıklı olarak sitelerinizin bağlantısını paylaşın.
- Cazibesi olan yerlerin inceleme yazılarını hazırlayarak sitenizde ve sosyal medyada paylaşın.
- Turistler ve ziyaretçiler için özel içerikler yazın ve paylaşın.
- Sitenize referanslarınızı ve onların görüşlerini ekleyin. Bunları, sitenizin kolayca görülebileceği ve okunabileceği bir yere konumlandırın.
- Makalelerinizde ve kullandığınız içerikleri okuyanları yorum yapacak tarzda hazırlayın. Daha fazla yorum geldikçe daha fazla istek duyacaksınız.
- Okunması ve yazılması kolay bir e-posta adresi alın. Kolay bir e-posta adresine çok fazla ‘spam’ postası düşebilir elbette. Ancak bu durum ziyaretçilerinizin e-posta adresini yanlış okumasından daha kötü bir durum olamaz.
- ‘Almak için ver.’ Müşterilerden dönüş istiyorsanız önce onlara bir şeyler vermelisiniz. Bol bol “Evinizi daha hızlı satmanın 10 yolu” tarzında makaleler yazın. Böylece ziyaretçiler sizde faydalanılacak bir şeyler olduğunu görsün.
- Adınızı, firma adınızı ve adres gibi bilgilerinizi Google’layın. İnsanlar sizi mutlaka aratacaktır. Arama sonuçlarında hakkınızda ne tür bilgiler çıktığını kontrol edin ve bunları düzenleyin.
- Sitenizde çekilişler, yarışmalar düzenleyin ve ufak ödüller dağıtarak ziyaretçileri kendinize çekin.
- Site ziyaretçilerinin aranması, takip edilmesi ve sürekli meşgul edilmesi gerekir ki sizi ve sitenizi unutmasın. Onlarla iletişime geçin.
- Kişisel olun. Yani sitenizde makale yayınlarken genel konulardan bahsederek sıkıcı olmayın. Kişisel hikâyeler ve deneyimlerden bahsederek ziyaretçilerinizi cesaretlendirin ve merak duygusunu uyandırın.
- Kararınızda tutarlı ve istikrarlı olun. Bir zaman çizelgesi oluşturarak düzenli olarak sitenizle ilgilenin.
- Marka isminizi, firma isminizi veya kendi isminizi her sayfada mutlaka kullanın. Ziyaretçiler sizin ve firmanızın kim olduğunu her defasında yeniden hatırlasın ve akıllarına kazınsın.
- Sitenize müzik ve yanar söner javascript gerektiren veriler eklemeyin. Bunlar çok eskide kalmış ve demode olmuş tekniklerdir. Ziyaretçi bunları fark ettiğinde sizin geride kalmış olduğunuz hissine kapılır.
- Sitenizi daima güncel tutun. Bu biraz sıkıntılı bir süreçtir ama sitenize yenilikler getirmeniz ve en az 3 yılda bir tasarımını değiştirmeniz iyi olacaktır.
- Web siteniz üzerinden size ulaşıldığı zaman, onlara olabildiğince çabuk geri dönüş yapın. Onları önemsediğinizi gösterin.
- Web sitenize sürekli makale yazmaktan sıkılıyor musunuz? Veya buna yeterli zamanınız yok mu? Sorun değil. Sadece ilgili videolar bulup yüklemeyi de deneyebilirsiniz.
- Sitenizde eğer video paylaşımı yapmayı düşünüyorsanız, bunu Youtube aracılığıyla yapıp sitenize gömerek, videolarınızın Google’da daha üst sıralarda ve çabuk görünmesini sağlamış olursunuz.
- Firmanızın hizmet verdiği bölge hakkında içerikler paylaşın. Eleştirilerinizi ve bilgilerinizi açıklayın. Gerekirse muhitteki yerel sakinlerle veya belediye sorumlularıyla röportajlar yaparak daha resmi ve gerçekçi bilgiler de paylaşabilirsiniz.
- Stajyer öğrenciler tutarak firmanız ve web siteniz için ilanlar yapmalarını ve sosyal medyada paylaşımlar yapmalarını isteyin.
- Web sitenizin istatistiklerini düzenli olarak takip edin. Siz sitenizle ilgilendikçe sayıların artış gösterdiğini görecek ve daha fazla şey yapmak isteyeceksiniz.
- Sitenize ekleyeceğiniz görselleri her zaman kaliteli ve dikkat çekici seçin.
- Eşinize, çocuklarınıza veya yakınlarınıza görevler verin. Mesela Facebook’tan çıkmak bilmeyen bir çocuğunuz varsa, ondan sitenizin paylaşımlarını yapmasını isteyebilirsiniz.
- Web sitenizin SEO ayarlarının çok önemli olduğunu unutmayın. Bu konuda detaylı araştırma yapın ve gerekirse profesyonel yardım alın.
- Web siteniz için hazırladığınız her makalede mutlaka en az 5 tane bağlantı verin. Bu, Google’ın ağında daha fazla görünmenize yardımcı olur.
- Sitenizin ‘Hakkımızda’ veya ‘İletişim’ bölümüne Google Maps haritanızı gömün.
- Eskide kalmış sayfalarınızı güncelleyin.
- Facebook reklamlarından faydalanın.
- Sitenize yerel reklamlar almaya çalışın.
- Kâr amacı gütmeyen kuruluşların linklerine sitenizde yer verin.
- Yerel gazetelere veya online ortamlara reklam verin.