"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Yapay Zeka ile Satışlarınızı Güçlendirebilirsiniz

Bir zamanlar sadece bilim kurgu filmlerinde ve bilgisayar oyunlarında gördüğümüz, yıllar önce bahsi geçse gerçek kabul edemeyeceğimiz şeyler artık günlük hayatta karşımıza çıkıyor. Google, Uber gibi firmalar yapay zeka sistemleri geliştirirken, Tesla üretimi otonom araçları yollarda görmeye başladık.

Yapay zeka teknolojileri artık bir ‘hayal ürünü’ değil, hayatımızın tam ortasında yer alan bir gerçeklik konumunda. Bu teknoloji makine öğrenimiyle gelirken, cihazların veri analizi yapmasını ve belli şablonları ezberlemesini, tanımasını sağlıyor.

Elbette bu kadarıyla da kalmayacak çünkü yapay zeka yüksek bir potansiyele sahip ve ilerleyen yıllarda da yükselişine tanıklık edeceğiz. Siri ve Alexa gibi sanal asistanlar, Pandora ile Netflix gibi yayın servisleri dahi yapay zeka teknolojisine başvururken, yavaş yavaş alanlarını da genişletiyorlar.

Birçok büyük şirket artık hem yapay zeka, hem de makine öğrenimi kullanıyor ve verilerini bu şekilde yönetiyor. Geçtiğimiz yıllarda dünya çapında bu alana milyarlarca dolar yatırım yapılırken, pastanın büyüklüğünü erken fark edenler de en büyük dilimi kapacaklar.

Aslına bakarsanız bunu tetikleyen de bilgisayar teknolojisi oldu. Çünkü dünya çapındaki veri oranı arttıkça bununla insanların baş etmesi zorlaşıyor. Yapay zeka ile makine öğrenimi teknolojileri ise hem veri yönetimi sağlıyor, hem de bunu farklı sektörlerde kullanıyor. Tahmin edeceğiniz gibi bu bilişimle de sınırlı değil. Tam aksine yapay zekadan gayrimenkul işinde faydalanabilir, satış becerilerinizi arttırabilirsiniz.

Yapay zeka ve emlakçılık! Korktunuz mu? :)

Emlak sektöründe potansiyel müşterileri bulmak ve araştırmak epey zor olurken, yapay zeka bu konuda iş gücü ihtiyacını azaltıyor. Yapay zeka sayesinde ayrıntılı verilere erişebiliyor, müşterileri ne zaman ve nelerle bilgilendirebileceğimizi daha iyi şekilde öğrenebiliyoruz.

Tabii bir de sonuç kısmı var. Yapay zeka ile daha önce işe yarayan, yüksek verim sağlayan satış stratejilerini öğrenmek mümkün. Ek olarak ürünlerin kullanılabilirliğini ölçüyor, dinamik fiyat politikası belirlemeniz sırasında size yardımcı olabiliyor.

Aynı zamanda online ortamda da yapay zekadan faydalanmak mümkün. Günümüzde bütün profesyoneller danışmanlık hizmetleri için bir web sitesi açarken, buraya eklenecek bir sohbet botu işinizi kolaylaştıracaktır. Doğrudan her soruyla sizin uğraşmanız yerine, yapay zeka ile çalışan bir bot sık sorulan soruları için müşterilerinize yanıt verebilir.

Elbette şu anda dizilerde, filmlerde gördüğümüz boyutta bir yapay zeka teknolojisine erişmedik fakat eminiz ki bu hızla devam ettikçe çok da uzun süre beklemeyeceğiz. Dolayısıyla şimdiden emlak sektöründe yer alan kişilere hem zaman tasarrufu, hem de ekip verimliliği için yapay zeka kullanımını tavsiye ediyoruz.

DİĞER HABER
03 Şubat 2018