"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Yeni Müşteriler Edinmenize Yardımcı Olacak İpuçları

Müşteri edinme ve yönlendirme gibi konularda kendi yöntemlerinizi geliştirmiş olabilirsiniz. Bunun yanı sıra teknolojinin gücünden faydalanarak daha farklı mecralar üzerinden de kitlenizi gelişmiş bir hale getirmeye çalışmanız da mümkün.

Ancak bu alanda işinize yarayacak belli başlı ipuçlarını değerlendirmeniz, müşteri edinme gibi konularda oldukça işinize yarayacaktır.

Bunu neden yaptığınızı unutmayın

Öncelikle yeni bir müşteri edinmenin sadece kendinize olan faydasını düşünmeyin; ayrıca müşteri için en iyi seçim olacağınızı da düşünün. Eğer böyle bir düşünceniz yoksa daha en başından harekete geçmeniz tavsiye edilmiyor. Diğer gayrimenkul danışmanlarından daha iyi olduğunuzu ve daha yararlı olacağınızı düşünmelisiniz.

Kaybedecek bir şeyiniz yok

Aradığınız yeni müşteriler, hali hazırda sizinle çalışmıyor. Yani olmayan şey için kaybedecek bir şeyiniz de yok denilebilir. Bunu düşünerek hareket etmeniz, rahat olmanızı ve efektif bir çalışma performansı sergilemenizi destekleyebilir.

Cesaretli olun

Güvenli alanınızdan dışarı çıkmak ve yenilikler edinmek için cesaretli olmanız gerekiyor. Aslında yeni müşteriler edindikten sonra güvenli vaktinizi ve alanınızı da arttırmış olacaksınız. Biraz cesaret size tahmin edemeyeceğiniz kapıları aralayabilir.

İlan süresi sona ermiş olan bir işi almaya çalışıyorsanız müşterinin hayal kırıklığı yaşadığını unutmayın

Eğer karşılaştığınız ilan süresi sona ermiş bir ev satışı var ise oturup düşünün; o ilanın sahibi, ona ümit olacak bir telefon konuşmasına ihtiyaç duyabilir. Pozitif olun ve bu satışı nasıl gerçekleştirebileceğinizi düşünün.

Arama yapın, e-mail atın ya da kart gönderin

Hali hazırda satış yönlendirmesi yaparken ya da yeni müşteri edinmeye çalışırken karşı taraf en iyisi olduğunuzu bilemeyebilir. Bu nedenle çok fazla düşünmeden aramalar gerçekleştirin, potansiyel müşterilerinize uzmanlık alanınız ve bölgeniz hakkında yönlendirici e-posta ya da kart yollayın.

Çok fazla düşünmeyin

İşleri basit tutun ve çok fazla düşünmemeye çalışın. Eğer gerektiğinden fazla düşünmeye başlarsanız bu size faydadan çok zarar getirebilir. Bu doğrultuda arama yaparken “Merhaba Ben X, taşınmak isteyip istemediğinizi görmek için aradım” gibi basit bir cümleyle konuşmaya başlayabilirsiniz.

Pratik, pratik ve yine pratik

Aramalarınızı profesyonel seviyede tutmanız gerekiyor. Bu yolda profesyonellerin pratik yapıyor olduklarını amatörlerin ise bu tarz bir şey gerçekleştirmediklerini unutmayın. Bunun adına profesyonel birini dinleyebilir ve ondan ders çıkarabilirsiniz.

Sesli mesaj desteğini arkanıza alın

Zamanınızın çoğunu akıllı mobil cihazlar ile geçiriyorsunuz. Bunun için sesli mesaj (Whatsapp) hizmetinden faydalanmayı ve 30 saniye sürecek olan sesli mesajlar oluşturmayı ihmal etmeyin.

Senaryo aslında kısıtlayıcı değildir

Çoğu emlak danışmanı, konuşma ya da satış pazarlaması öncesinde belirli bir metin oluşturmanın kısıtlayıcı olduğunu düşünür ancak tam tersi bir durum söz konusudur. Ezberleyeceğiniz bir metin, daha sağlıklı ve özgür hareket etmenizi sağlayabilir.

Daha az kişisel ve daha fazla pratik

İşlem sürecine odaklanın, numaraları takip edin ve sonucunda bu durumu küçük bir oyun haline getirin. Böylelikle hedefleyeceğiniz başarıya ulaşmanız da kolaylaşabilir.

DİĞER HABER
26 Aralık 2017