"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Pazar Koşulları Değişiyor. Farkında mısınız?

İnsanların asılmış brandalardaki numaraları çevirdiği, üzerlerine fiyat ve m2 yazılmış küçük ilanların kuyumcu mağazasındaki gibi emlak ofislerinin vitrinlerinden izlendiği, gayrimenkul danışmanı olmaksızın bölge rayici ve kritik verileri ile ilgili bilgi edinmenin imkansız olduğu “o güzel dönemler” artık geride kaldı.

Hem değişmeyen bir dünyayı bir an için düşünelim. Her akşam aynı yemeği yediğinizi, her gün aynı insanlarla hep aynı konularda aynı sohbeti ettiğinizi, sosyal medyada hep aynı paylaşımın yapıldığını, televizyonda hep aynı programın aynı bölümünün tekrarını izlediğinizi, havanın hep aynı olduğunu... Ne kadar da sıkıcı olurdu? Hayatımıza tat katan şeyin de adıdır değişim.

"Ne en güçlü olan tür hayatta kalır, ne de en zeki olan…
Değişime en çok adapte olabilendir, hayatta kalan." 

Charles R. Darwin

At nalı yaparak satan nalburların arasında değişime ayak uyduranları lastikçi ve oto tamircisi oldular. Uyduramayanları ise silinip gitti. Acımasız dünya değişime direnenleri dinazorları sildiği gibi kazıyarak söktü. Dünya ve onun gerçekleri ile kavga ederek eskimiş romantik ve antika alışkanlıklarınıza sarılmak çok büyük anlamlar ifade ediyor olabilir. Don Kişot’un yel değirmenlerine saldırmasını da şövalyece duyguların patlaması olarak görebilirsiniz. Ama bizi ilgilendiren tek bir gerçek var: Bu yoldan para kazanamazsınız.

"Rüzgarın yönünü değiştiremiyorsanız, yelkenlerinizi değiştirin." Max de Pree

Sektördeki değişimlere ayak uydurmak için gitmeniz gereken yollar sitemizde sıkça ifade ettiğimiz üzere artık oldukça açık: Kendinizi eğitmek, insanlarla iletişim kabiliyetlerinizi olabildiğince mükemmelleştirmek, muhteşem bir ilk intiba bırakabilmek, pazarınızın tüm dinamikleri, oturanların gelir durumları, meslek grupları, son 20 yılın geçmiş satış ve fiyat istatistikleri, bölge ahalisinin kültürel yapısı, alanın neden aldığı, satanın neden sattığı gibi tüm konularda güçlü bilgilerle donatılmış bir arkaplana sahip olabilmek, insanları anlama yeteneğini aktif bir dinleyicilik kültürü ile birleştirebilmek gerekiyor.

Satış yöntemlerinizde yenilikçi teknolojik eğilimlerin ağırlığını arttırmak, 360 derece sanal tur çekimlerinden faydalanmak, veri teknolojilerinden istifade ederek CRM tabanlı veri filtreleme sistemlerini kullanmak, hedef kitlenize sizin ulaşarak önerilerde bulunmanızı sağlayacak kişisel veri elde ederek bunu analiz edebilecek sistemleri kullanabilmek, otomatikleştirilmiş iletişim sistemleri ile her hafta ya da her ay mail – mesaj yoluyla kontağı canlı tutmak, online görünürlüğünüzü arttırmak ve internet görselleriniz ile içeriklerinizde kaliteyi olabilecek düzeyde ileriye taşımanız da değişime adapte olmanız için olmazsa olmaz unsurlardan yine bir kaçı.

Bir zamanlar klasik iş modelleri yeterince iyiydi. Almış olduğunuz eğitimlerde öyle. Artık değiller. Teknoloji dünyasının bizi götürdüğü yerde 'yeterince iyi' artık yaşamıyor. Otostopçunun galaksi rehberi bilim kurgu romanından çıkıyor bilimsel gerçeğe dönüşüyor. İş yapma şeklimiz bir daha asla aynı olmayacak. İhtiyacımız olan beceriler farklılaşacak. Kazanmak ya da kaybetmek eskisinden hızlı olacak. Peki bir danışman olarak sen ne yapacaksın? Tarihin en değişken zamanında yeni fırsatları nasıl yakalayacaksın? Hazırsanız başlıyoruz... 
Burası emlakbroker.com
"Tanrım bana kitap dolu bir evle çiçek dolu bir bahçe ver." Konfüçyüs

Bu konuda yazdıklarımız ile ilgili internet sitemizdeki diğer makalelerden istifade edebilirsiniz elbette ancak bu sefer daha farklı bir değişim tavsiyesi ile; “kendinizi değiştirmek”, tazelenmek ve yeni bir beyaz sayfa açarak adaptasyonunuzu arttırabilecek on adımlık bir yol haritası paylaşmak istiyoruz:

1 – İşe her zaman başladığınız saatten bir saat erken başlayın. Bu size günün hareketli zamanlarında kafa karışıklığı ve iş yoğunluğu ile kaybettirdiği konsantrasyonu, kendinizi ve yarım bıraktığınız işleri toparlayabileceğiniz altın bir saat  kazandıracaktır.

2 – Sizi mental olarak güçlendirerek psikolojinizi ve bilginizi taze tutacak aktivitelere vakit ayırın.

3 – Telefon rehberinizde kimler olduğunu, irtibat kurabileceğiniz eski vazgeçmiş ya da kararsız müşterileri aramaya koyularak ne çıkartabileceğinizi düşünün.

4 – Önümüzdeki üç ya da altı aylık periyotlar için tempoyu arttırmanızı sağlayacak günlük ve haftalık planlar yapın. Yapıyorsanız bu planları daha da agresifleştirerek geliştirmeyi deneyin.

5 – Gerçekten ne istediğinizi bir kağıda yazın. İlk 5 ya da 6 hedefiniz her ne ise bu konuda net olun ve netleştirdiğiniz hedeflere ilerlemede saldırganlaşın.

6 – Emlakbroker.com’daki tüm yazıları okuyun.

7 – Size gelen ve sık şekilde karşılaştığınız itiraz ve satışı engelleyici bahaneleri tespit edin ve bunların üstesinden ustaca gelebileceğiniz üst düzeyde ikna edici cevaplar geliştirin.

8 – Günlük ve haftalık planlarınızın yolunda gidip gitmediği ve hedeflerinizi tutturup tutturmadığınız konusunda kendinizi sınayın. Aksaklık varsa sebeplerini bulmaya koyularak engelleri ortadan kaldırın.

9 – En kötü zamanların önünüzde olduğunu farz ederek eldeki tüm kaynakları seferber edecek düzeyde girişken bir müşteri politikası izleyin. Portföyünüze ilgi duyabilecek herkes ama herkes ile görüşün.

10 – Sizi başarısızlıklarınızdan ötürü sorumlu tutacak, hesap soracak ve gelişimdeki yetersizliğinizden dolayı başınızı ağrıtacak birini bulun. Siz kendinize çeki düzen vermezseniz bunu size zorla verdirecek bir motivasyon unsuru bazen herşeyi daha da kolaylaştıracaktır.

"Sen değiştiğinde, talihin de değişir." Portekiz Atasözü

DİĞER HABER
04 Nisan 2024