"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Pazarlama Öncesi? Steve Jobs Bir Evini Nasıl Satardı?

Eviniz bir Apple ürünü gibi pazarlansaydı, daha piyasaya sürmeden çok önce sattığınızla ilgili söylentiler duyardık. Piyasaya çıkmadan birkaç ay önce, kat planınız çok sayıda web sitesine "sızdırılırdı".

Son olarak, canlı yayına geçmeden önceki haftalar ve günler, "sahip olunması gereken" eviniz hakkında bilgi almak için büyük bir çaba harcanacaktı! Görüyorsunuz, Apple'ın pazarlamasının büyük kısmı ürün piyasaya çıkmadan önce yapılır!

Ama emlakta böyle olmuyor, değil mi?

Hayır. Belki bir emlakçı pencereye "yakında geliyor" yazan bir afiş asar ve belki siz ve emlakçınız birkaç hafta içinde satacağınızı birkaç kişiye söylersiniz. Kesinlikle bu yöntem, "Steve Jobs"un en yüksek fiyata satma yaklaşımı değil"

Eviniz piyasaya çıktığında ve "canlı" olduğunda, içeri girmek için kaç alıcı sıraya girecek? Yeni iPhone'un piyasaya sürüldüğü gün bir Apple mağazası gibi görünecek mi?

Çoğu ev satıcısı gibiyseniz, evinize bir sonraki Apple harika ürünü gibi davranılmayacak, bu nedenle uzun bir ev satış süreci planlamalısınız. Unutmayın! Zamanı boşa geçirdikçe para kaybedeceksiniz!

Yine de bu sizin deneyiminiz olmak zorunda değil. Bir evin ön pazarlamasının ev satıcıları için en iyi çözüm olduğunu anlamanız adına bir dakikanızı ayırın. Böylece, evinizi sattığınızda sizin için en yüksek fiyatı kazanmaya hazır olursunuz.

Pazarlama Öncesi Ev Satış Sürecinde Devrim Yaratıyor

Gayrimenkulde "pazarlama öncesi" terimini daha önce duyduysanız (emlakbroker.com'u ziyaret etmişseniz mutlaka duymuşsunuzdur :), o zaman nispeten küçük bir grup insan arasındasınız. Ancak, ev satıcıları daha iyi pazarlama planları ile daha yüksek satış fiyatları sunabilen emlakçılara ve şirketlere akın ettikçe, pazarlama öncesi pazarlama, yakında emlak sektöründeki en büyük vızıltı haline gelecektir.

Ön pazarlama, piyasaya girmeden önce satılık bir evin pazarlanması sürecidir. "Ne olmuş yani?" diye düşünüyorsanız o zaman bekleyin çünkü bu en önemli bir nokta. Bu konuyu doğru bağlamla açıklamak için, çoğu emlakçının bir evi nasıl sattığını ve çoğu satıcının neden her kuruşunu ev satışından ayırmadığını beraber değerlendirelim.

Geleneksel Ev Satışı Daha Az Alıcı Getiriyor

Eviniz için bir teklifte bulunan on alıcının, yalnızca bir alıcının istekli oluşundan daha yüksek bir satış fiyatı oluşturacağını kabul edeceğinizi düşünüyoruz, değil mi? Sonuçta, yalnızca bir alıcıyı çekerseniz, teklif fiyatı için aşağı pazarlık yaparsınız.

Ancak teklif veren birden fazla alıcı oluşturursanız, pazarlık yapmazsınız! Aslında, burada tüm ağır işleri yapması gereken alıcılar. Her biri, diğer birçok kişinin mülkü istediğini biliyor, bu nedenle müzakere süreci, onu en çok isteyen alıcıyı ortaya çıkaracaktır. Ve bu alıcı en yüksek doları ödeyecektir!

Ne yazık ki, çoğu emlakçı, yalnızca ilan sitelerinde yayına girdiğinde bir evi pazarlamaya başlar. Bunların %99'u, ilan sitelerine girişlerden gelecek olan alıcılara güveniyor. 

Alıcının Rekabetten Kaçmasına İzin Vermeyin

Emlakbroker.com'un uzun süredir okuyucusuysanız, geçmişte "mahalle" konularının öne çıktığı çok sayıda makaleyi hatırlayabilirsiniz.

Görüyorsunuz, tüm piyasa koşullarında, mahallenizde yaşamak isteyen birileri var. Piyasadaki her şeye baktılar ve zaten bir eve (kaybeden) bir teklif verdiler ve kaçırdılar. Alıcılar artık mahallenizdeki ev değerlerini çoğu emlakçıdan daha iyi anlıyor.

Evinizin piyasaya çıktığı gün, alıcılar bunu öğrenecektir. Ne de olsa alıcılar, en yeni listenin ne zaman geldiğini bilmek için sokakları tarıyor ve en iyi web sitelerini izliyor. Alıcılar, satıcıyla randevu ayarlayan ilk kişilerdir ve muhtemelen evin piyasaya çıktığını ilk gün herkesten önce göreceklerdir.

Şimdi kendinize şu soruyu sorun, evinizi çok isteyen bir kişinin yalnız kalmasını ister misiniz? Yoksa sizi harekete geçirmek için yarışan iz sürücü ve elli rakibi mi istiyorsunuz? Görüyorsunuz, hızlı satan çoğu satıcı, evi takipçi alıcılara satıyor ve muhtemelen satış için istenenden daha düşük bir fiyat için pazarlık yapıyor. Ama bu böyle gitmemeli!

Size eviniz için en çok parayı verecek kişinin muhtemelen mahalle takipçisi olduğunu öğrendiniz, ancak takipçi alıcılar aptal değil. Takipçi, hayalini kurduğu o evi kaybetmek istemez, ancak mümkün olan en iyi anlaşmayı elde etmek isteyecektir.

Takipçi, evin başka bir alıcıya kaptırılabileceğine inanırsa, evi kaybetmemek için piyasa üstü ödeme yapacaktır. Bunun tüm piyasa koşullarında gerçekleştiğini görüyoruz.

Burada ki anahtar, takipçi alıcı geldiği anda rekabeti eve getirmektir! Rekabet ve kaos, alıcıda kaybetme korkusu yaratmaya çalışır!

Pazarlama Öncesi - Steve Jobs Bir Evini Nasıl Satar?

Apple'dan bir ders almak istiyorsak, ürün lansman tarihinden önce ürün hakkında bir vızıltı oluşturmamız gerektiğini biliyoruz. Sizin için ürün evinizdir ve ürün lansman tarihi, ilan sitelerinde "canlı yayına başladığınız" ve ziyaretçilerin evinizi incelemesine izin verdiğiniz gündür.

Bir evi, yayınlanmadan önce satın alma havuzunun çoğuna tanıtmak için yaptığımız şey ( bir ev satmak için pazarlama öncesi planımız ):

Evin en çok satan özelliklerini belirleyin - Bir ev sattığımızda, (fiyatı için) evin hem olumlu hem de olumsuz satış özelliklerine sahip olduğunu biliyoruz. Hiçbir ev mükemmel değildir. Ancak her evin, normalde bir evde fiyatına bulunabilecek olandan daha güzel olan bir veya daha fazla özelliği vardır. Örneğin, daha küçük bir avluya sahip bir evde daha büyük bir mutfak veya yenilenmiş banyolar olabilir. Evi tanıtmak için evin temel satış özelliklerini bilmek istiyoruz.

Ev için hedef alıcıları belirleyin - Emlak Web Sitenizde, Çok Yakında listeleriyle ev satın almak isteyenlerin bir listesini (form) oluşturun. Böylece henüz bir ev satın almamış olanları ayırabilir ve ardından belirli bir evle ilgilenebilecek yüksek değerli bir müşteri listesi oluşturmak için listeyi mahalleye ve fiyat aralığına göre bölümlere ayırabilirsiniz.

Evi, hedeflenen alıcı listenize tanıtın - Emlakçılarının tamamı bağımsız olarak çalışan diğer emlak şirketlerinin aksine, danışmanlar ekip ruhuyla çalışmalı ve pazarlamanız ofis düzeyinde yapılmalı. Böylece alıcı havuzunuz, nihai olarak herhangi bir rakibinizden çok daha büyük olacaktır. Satmak için portföyünüze eklediğiniz bir ev için alıcı havuzunun bir bölümüne, yalnızca alıcıları yeni listeler konusunda uyarmak için e-postalar, mesajlar ve telefon yoluyla ulaşabilirisiniz.

Evi "Çok Yakında" kategorisinde Web Sitesinde tanıtın - Bir mülk, satışa çıkmadan önce, diğer emlakçıların satış için listeledikten sonra yaptığından daha fazla ziyaretçi alırsınız. Bu çok yakında pazarlama benzersizdir ve bir geri sayım sayacı içer(ebi)ir. Unutmayın, ev üründür ve tüm hazır alıcılar, mahalle takipçileriyle rekabet yaratmak için Ürün Lansmanı Tarihi'nin farkında olmalıdır.

Evi sosyal medyada tanıtın - Çoğu emlakçıdan farklı olarak, bu bir kereye mahsus bir iş değildir. Mülklerinizi çok sayıda sosyal medya kanalında tanıtın - buna TikTok'ta dahil. E-posta dağıtım listenizle birlikte, piyasadaki aktif alıcıları tamamını gözden geçirin. Bunu ucuz bir pazarlama olarak görmeyin. Havuzlanmış kaynaklar aracılığıyla bir ev pazarlamak için herhangi bir emlakçıdan çok daha fazlasını harcayın.

Evi emlakçılara tanıtın - Ayrıca satışa çıkarılacak evi emlakçılara önceden tanıtın. Bu önemlidir çünkü bölgenizde binlerce emlakçı bulunuyor ve bunlardan birinin ev için en yüksek fiyatı ödemeye en çok istekli olan kişiyle yakın olması çok muhtemeldir. Unutmayın, amaç, ürün lansman tarihinde her alıcıyı mümkün kılmaktır!

Şimdi, satılık bir evi önceden pazarlamanın önemini ve neden geleneksel bir emlak pazarlama planından daha fazla cebinize para koyacağını anlıyorsunuz. Evinizi şimdi veya yakın gelecekte satmayı planlıyorsanız, diğer emlakçıların evi kitlesel olarak ortaya çıkarma ve tüm alıcıları evin piyasaya gireceği ilk anlarda getirme becerisini gösterebileceğinden artık emin olabilirsiniz.

DİĞER HABER
25 Ağustos 2022