"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
3.000 Evi Deviren Bir Danışmandan Tüyolar

Emlakbroker.com global emlak pazarında rekorlar kıran başarı hikayelerini paylaşarak, alım satıma yatırımcı bakış açısıyla bakarak gayrimenkule farklı bir yaklaşım getiriyor.

Bir yatırımcıyla ortaklık kurmak, işlerini kurmak ve genişletmek isteyen emlakçılar için yeni ve heyecan verici bir girişim olabilir. West Realty Advisors'ın 26 eyalette etkileyici 3.000 evi deviren yönetici ortağı James Paine, sektörümüzün bu bölümü hakkında uzman görüşünü bizimle paylaşıyor.

Paine, emlakçıların kendilerini ve listelerini gayrimenkul yatırımcıları için nasıl daha çekici hale getirebileceklerini ve kalıcı ortaklıklar kurmak için izlemeleri gereken adımları ayrıntılı olarak açıklıyor.

Temel bilgilere sahip olduğunuzdan emin olun

Yeni mülkünüzü emlak ilan sitelerine göndermeye tıklamadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunuyor:

  • Mülkünüzde yüksek çözünürlüklü fotoğraflar var mı?
  • Ayrıntılı ve tam açıklamalar var mı?
  • Özel özellikler hakkında ek bilgi verdiniz mi?

Bu sorulardan herhangi birine "hayır" yanıtı verdiyseniz, şimdi geri dönün ve listenizi bu son derece önemli öğeleri içerecek şekilde güncelleyin.

Paine, emlakçılar gibi yatırımcıların da potansiyel mülkler aramak için emlak ilan sitelerini incelediklerini aktarıyor ve yatırımcıların birçok mülkte ciddi bilgi eksikliğinden şikayet ettiklerini söylüyor.

Paine göre, evin güzel görüntüleri eşliğinde mükemmel bir şekilde ifade edilmiş bir açıklama yazmak için fazladan bir saat harcamak hiç de zor olmamalı. Paine, dikkat çekici bir ilan açıklaması yayınlamak istiyorsunuz fakat fazladan zaman ayırmadığınız için potansiyel bir anlaşmayı ve hatta bir yatırımcıyla ortaklığı kaybetmeyide baştan kabul ediyorsunuz görüşünü bizimle paylaşıyor.

Yatırımcılar da yatırım yaptığınızda sever

Paine, yatırımcıların mülk hakkında önemli bir bilgi birikimi sergileyen alıcılar ve emlakçılarla çalışmaya daha meyilli olduğuna dikkat çekiyor.

Bu görüş epey açık değil mi sizce de? Ancak tüm bu hazırlıklar, yalnızca bu mülkle mükemmel bir sonuç elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda yatırımcıların gelecekte daha fazlası için size geri dönmeye devam edecekleri anlamına geldiğini söylüyor Paine.

Düşünülmesi gereken başka bir şey de, yatırımcıların hızlı bir kapanışı garanti ettiğinizde buna bayılmasıdır. Hatta o kadar çok seviyorlar ki, Paine bunun fiyattan daha önemli olduğunu düşünüyor.

Paine ayrıca mutfak ve banyoları iyileştirmek gibi basit adımlarla nasıl daha yüksek bir yatırım getirisi (ROI) elde edilebileceğini de paylaşıyor.

Büyüklerinizin deneyimlerini dinleyin

Paine, sektördeki uzun geçmişine değinerek, sektörde başarılı olan emlakçıların deneyiminden faydalandığını söylüyor.

Her şeyin ötesinde, Paine, emlak işinde sabrı ve sıkı çalışmayı savunuyor. Her şeyi öğren ki kendinden de öğrenebilesin. Emlak bölgenize hakim olana kadar oluşturduğunuz sistemlerinizi her zaman güncelleyin ve sıkı sıkıya bağlı olun.

Emlak işinde verilere de güvenmelisiniz. Emlak verileri, meslektaşlarımızdan gelen bilgilerden çok daha fazlasına yardımcı olacaktır. Bu verileri hikayeye dönüştürüp anlatmak için yapacağınız tek şey - uzmanlaşın, uzmanlaşın, uzmanlaşın. Emlak işinizde bir veya iki şeyi son derece iyi öğrenerek kendinizi rekabet savaşlarında farklılaştırın.

Gayrimenkul hakkında konuşurken nadiren yatırımcı perspektifinden başarı hikayeleri duyuyoruz. Ancak James Paine sayesinde, emlak danışmanları piyasanın nasıl işlediği ve hem yatırımcılarla hem de tek bir kişi olarak emlak pazarında nasıl davranacağınız hakkında birkaç değerli şey öğrenmiş oldular.

DİĞER HABER
16 Mayıs 2022