"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Airbnb 100.000 Ukraynalı Mülteciye Ev Sahipliği Yapacak

Airbnb CEO'su Brian Chesky bugün yaptığı açıklamada, Airbnb'nin Ukrayna'da savaştan kaçan 100.000 kadar mülteciye kısa süreli konaklama sağlayacağını duyurdu.

Rusya'nın Perşembe günü Ukrayna'yı işgal etmesiyle başladı on binlerce kişi savaştan kaçmaya başladı. BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi Pazartesi günü bir tweet'te 500 binden fazla kişinin Ukrayna'dan komşu ülkelere kaçtığını söyledi.

Airbnb’den savaştan kaçan Ukraynalılara ücretsiz konaklama desteği

Airbnb Ceo'su Chesky, Twitter'da "Airbnb ve Airbnb.org, Ukrayna'dan kaçan 100.000 mülteciye ücretsiz olarak ev sahipliği yapmak için Ev Sahiplerimizle birlikte çalışıyor" dedi.

Chesky, Polonya, Almanya, Macaristan ve Romanya gibi komşu ülkelerden ev sahiplerini destek vermeye çağırdı.

Airbnb, basın açıklamasında, son beş yılda 54.000 mülteci ve sığınmacı için konaklama ayarladığını söyledi. Şirket geçen hafta Afganistan'dan gelen 20.000'den fazla mülteci için ücretsiz geçici konut ayarladığını duyurdu.

Przemysl'deki mülteciler için geçici kamp

Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Çek Cumhuriyeti gibi yakın Avrupa ülkeleri, Rusya'nın saldırısı öncesinde Ukrayna'dan milyonlarca mülteci olasılığına hazırlandıklarının sinyallerini verdi. ABD ayrıca Ukrayna'dan kaçanları memnuniyetle karşılayacağını söyledi, ancak çoğu mültecinin Avrupa'ya ve komşu ülkelere gitmek isteyeceğini belirtti.

DİĞER HABER
01 Mart 2022