"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Başarılı Emlak Danışmanlarının Değişmeyen Alışkanlıkları

İşinde oldukça başarılı insanların çoğu, belli başlı alışkanlıklara sahiptir. Nitekim aynı durumu gayrimenkul danışmanları içerisinde de görmek mümkün. Başarılı danışmanları başarılı yapan şeyler tam olarak neler? Günlük hayat içerisinde başarılı danışmanların ne tür alışkanlıkları mevcut? Gelin bu soruları 7 maddede listeleyelim.

1. Kendi hedeflerini belirlerler

Başarıya ulaşmak için kendinize belli başlı hedefler koyabilirsiniz. Rakiplerinizin başarılarından yola çıkarak bir hedef belirlemek yerine kendi başarılarınızı düşünerek bir hedef koymak çok daha etkili sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir. Hedefinize nasıl ulaşacağınızı düşünmeniz de bir hayli önem teşkil ediyor. Ayrıca ne yapmak istediğinize karar vermek, ulaşmak istediğiniz noktaya daha rahat bir biçimde erişmenize de yardımcı olabilir.

2. Zamanı akıllıca kullanmak

En başarılı gayrimenkul danışmanları, sabah erkenden kalkıp işlerinin başına geçen kişilerdir. Erkenden gün içerisindeki işlerini düzen içerisine koyan başarılı danışmanlar, ayrıca müşterileri adına gerekli olan bilgileri de önceden toplamayı seçerler. Uykunuzdan feragat edip bir an önce işlerin başına geçmeniz sizin yararınıza.

3. Geri aramaktan çekinmeyin

Başarısız kişiler, genellikle iletişime pek önem vermezler. Ancak başarılı gayrimenkul danışmanları, cevaplayamadıkları telefonlara sonradan da olsa mutlaka geri dönerler. İletişimde kalan ve müşterileri ile her daim konuşmayı seçen gayrimenkul danışmanları, böylelikle bağlantılarını güçlü tutuyorlar. Hatta kimi başarılı danışmanlar ne kadar meşgul olurlarsa olsunlar bunu asla karşı tarafa yansıtmazlar. En iyi hizmeti vermek, her zaman için müşterinin gözündeki değerinizi arttıracaktır.

4. Uzmanlık bölgenizi tanıyın

Satışını gerçekleştirdiğiniz gayrimenkullerin etrafında ne tür insanların yaşadığını bilmeniz yararınıza olacaktır. Böylelikle müşterinizin karşısına tam donanımlı olarak çıkmanız da muhtemel. Komşuların hikayelerini bilin, etrafı tanıyın ve işe tam anlamıyla dört koldan sarılın. Aynı şekilde yerel piyasa hakkında bilgi toplamayı da deneyebilirsiniz.

5. Kendi ağınızı oluşturmaya önem verin

İşlerinde etkili olmayı başaran emlak danışmanları, kendi ağlarını oluşturan ve güçlü ilişkilere sahip kişilerden oluşuyor. Sizi herhangi bir müşterinize kimin önerdiğini ya da müşterinizin isminizi nerede duymuş olduğunu bilemeyebilirsiniz. Fakat ilişkilerinizi güçlü tutar ve sıkça gittiğiniz mekanlarda dahi sağlam bağlantılar oluşturursanız bunun size bir süre sonra olumlu bir biçimde dönüş yaşattığını göreceksiniz.

6. Yeni teknolojilerden geri kalmayın

Teknoloji her geçen gün gelişiyor ve bu duruma ayak uydurmayan insanlar ne yazık ki başarıların gerisinde kalmak zorundalar. Bu nedenle değişen trendleri ve teknolojik yapıları takip edin. Hatta sosyal medya platformlarını etkili bir şekilde kullanmayı dahi deneyebilirsiniz. Bu platformlar üzerinden çeşitli ilişkiler kurarak bağlantılarınızı güçlendirme şansı elde etmeniz olası.

7. Süreci takip edin

Elde ettiğiniz başarıları ölçmek ve yeni trendlere ayak uydurmak dışında bir süreç içerisinde olduğunuzu unutmamanız gerekiyor. En önemlisi de söz konusu süreci takip etmeniz gerektiği. Kendinize bir hedef koyduktan sonra yaptıklarınızı ve elde ettiklerinizi takip edin, ölçün ve başarılı insanların davranışlarını yakından takip edin. Eğer iyi bir gayrimenkul danışmanı olmak istiyorsanız alanında uzman kişilerin davranışlarını ve yaptıklarını da ölçmeniz yararınıza olacaktır. Davranışları ölçtükten sonra çeşitli davranış biçimlerini kendi hayatınıza uyarlamanız çok daha başarılı olmanızı destekleyecektir.

DİĞER HABER
10 Ekim 2017