"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Başarılı Emlak Danışmanlarının Zaman Yönetimine Dair Sırları

Emlak danışmanlarının, bu kadar koşuşturmaca içerisinde zamanı yönetmeyi nasıl başardıkları, diğer insanlar tarafından hayranlıkla karşılanır. Bu sektörde her gün birbirinden farklıdır ve emlak danışmanları bu farklılıklara göre zamanlarını nasıl yöneteceklerini iyi bilmelidirler. Eğer bunu beceremezlerse sonunda başarısız olacaklarının farkındadırlar.

Diğer iş dünyalarında çalışanlar fiks bir takvim çizelgesine uyum sağlamaya çalışırken, emlak danışmanları tam aksine birçok durumda bağımsız hareket etmek zorundadır. Onların zamanı israf edecek lüksleri yoktur. Peki, zamanın her saniyesini değerlendirebilmeyi nasıl başarırlar? İşte profesyonel emlak danışmanlarının zaman yönetimine dair sırları…

Güne geceden başlayın

Etkili emlak danışmanları, her gece bir sonraki günün yapılacaklar listesini çıkaranlardır. Onlar ertesi gün içerisinde tamamlanması gereken işleri listelerler ve her sabah bu listeye göz gezdirirler. Gün boyunca sabah okumuş oldukları yapılacaklar listesindeki işleri tamamlamak için çaba gösterirler. İster dijital ortamda ister basılı kağıtta olsun, yapılacaklar listesi onların her zaman ellerinin altındadır.

Angarya işlerle daha aktif olun

Zamanı iyi yönetebilen emlak danışmanları, angarya görevler için akıllıca bir yaklaşım izlerler. Diğer insanlar sıkıcı e-posta göndermek, telefon görüşmesi yapmak gibi işleri sıkıcı bulup bunlara mümkün olduğunca uzak dururken, emlak danışmanları bu gibi işleri kariyerlerinin ve finansal başarılarının önemli kaynakları olarak görürler. Çünkü angarya diye düşünülen işler, emlak sektöründe çoğu zaman müşteri kazandırıcı bir etken olabilir. Onları zaman kaybettirici olarak düşünmemelisiniz.

Elinizdeki işe odaklanın

Zaman yönetimini en kötü etkileyen şey, birden fazla görevi aynı anda yapmaya çalışmaktır. İş dünyasında oldukça popüler bir yaklaşım olan çok görevlilik, son araştırmalara göre aslında en zarar verici durumlardan birisi. Zamanını iyi yönetmeyi başaran emlak brokerları, hiçbir işi aynı anda yapmaya çalışarak vakitlerini boşa harcamazlar. Tam tersine, ellerindeki görevleri bölümlendirerek her birine ayrı ayrı odaklanmayı tercih ederler. Size her işi aynı anda yapmak zamandan tasarruf kazandıracakmış gibi gelebilir. Ancak tam anlamıyla odaklanmadan yaptığınız yarım yamalak birkaç iş, sonradan size daha fazla zaman kaybettirebilir.

Kesinti anlarını kontrol edin

İş dünyasında çok defalar kesintiler meydana gelebilir. Beklenmedik acil durumlar, yemek molaları, kısa sohbetler, eğlenceye ayrılan zamanlar ve daha pek çok sebeple günlük iş planınız sekteye uğrayabilir. Zamanı iyi yönetebilen emlak brokerları, bu tarz kesinti anlarını kendilerine birer fırsat olarak görürler. Herkes o anki duruma odaklanırken, emlak brokerları farklı bir durum ile ilgilenmektedir.

Uygun iletişim kaynaklarını kullanın

Zaman, kötü iletişim yöntemleri ile çarçur edilebilir. Emlak danışmanları için bir göreve gereksiz zaman harcamak kabul edilemez bir şeydir. Dolayısıyla onlar iletişim seçenekleri üzerine fazlasıyla kafa yorarlar. Bu aynı zamanda doğru ve güncel bilgiye erişebilmek için doğru kanalların seçilmesi anlamına gelir. Eğer en hızlı şekilde bir mülk hakkında bilgi edinmeye ihtiyaç duyarlarsa, zaman kaybetmeden hemen internette veya yenilikçi programlarda araştırmaya başlarlar. Bu sayede müşterilere karşı gerektiği zaman o bilgileri kullanabilirler.

Enerjinizi depolayın

Emlak danışmanları çok çalışırlar ve koşuşturmaca içerisinde son derece yorulurlar. Ancak onlar aynı zamanda iyi yaşam şartlarının ve dinlenmenin ne kadar önemli olduklarının da farkındadırlar. Eğer iyi yaşamsal şartlara sahip olmazlarsa verimli çalışamayacaklarını ve bunun onlara daha fazla zaman kaybettireceğini bilirler.

Pozitif düşünmenizin engellenmesine izin vermeyin

Olumsuz bakış açısı, üretimi yavaşlatan bir etki oluşturur. Sorunlar üzerinde gereğinden fazla durmak, çok fazla zaman kaybettirebilir. Umutsuzluk içerisinde yuvarlanıp gitmektense, hızlıca ayaklarının üstüne kalkmak ve devam etmek için plan yapmak daha iyidir. Zamanı iyi yönetebilen emlak danışmanları, ilerledikleri yolda karşılarına çıkan engelleri kendilerine öğretici birer zorluk olarak görmeyi seçerler ve eğer bu zorlukları aşarlarsa işlerinin başka bir boyuta geçeceğini düşünürler. Yani sorunların üzerinde düşünerek vakit kaybetmek yerine, o sorunları aşmak için plan yaparak vakitlerini değerlendirirler.

DİĞER HABER
18 Nisan 2024