"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Bitcoin ile Kira Ödeme Devri Başlıyor

Son günlerde değeri epey artan Bitcoin ve buna benzer sanal para birimleri, yavaş yavaş gayrimenkul sektöründe de görülmeye başlıyor. Yakında bir zamanda Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi birimler aracılığıyla ev kiraları ödenebilecek.

ManageGo kolları sıvadı

Dijital kira işleyicisi olarak çalışan ManageGo, bünyesine sanal para birim desteğini eklemek adına kolları sıvadı. Coinbase’in uygulama programlama arabirimini (API) kullanan uygulama, dijital para olarak gönderilen kiranın gayrimenkul sahibine Amerikan doları olarak aktarılmasını sağlayacak.

ManageGo’nun İş Stratejisi Başkanı Chaim Lowenstein, konu hakkında Technical.ly’ye verdiği demeçte, uygulama olarak kripto para birimlerine yatırım yapmayı ya da bu birimleri ellerinde tutmayı düşünmediklerini sadece sistemin “nakit” olarak dönüştürüleceğini aktardı. “Bunu yapabileceğimizi gördük ve dönüştürerek risk aldık… Eğer olur da biri farklı bir birimle ödeme yapmak isterse anında buna uyum sağlanabilecek.”

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki bağ güçleniyor

New York merkezli bir girişim olan ManageGo uygulaması doğrudan mülkiyetleri yönetmiyor sadece ev sahipleri ile kiracılar arasındaki ödeme ve bakım gibi işlemlerin yapılmasına kolaylık katıyor.

Kripto para birimlerini destekleyen kira uygulamaları şu anda az olsa da İsviçre merkezli VisionApartments, bu yılın başında Bitcoin gibi para birimlerini ödeme olarak kabul etmeye başladı. Uygulamanın ManageGo’dan farkı ise kripto para birimlerinin sadece kendi mülklerinde kullanılmasına olanak tanıması.

DİĞER HABER
07 Aralık 2017