"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Çoklu Aracılık Uygulamaları Emlak Müşteri İlişkisini Bozuyor

Müşteri için bir ev alma deneyimi hayal edin; bir ev alıyor veya satıyorsunuz ve her ay bu ofis ve danışman uygulamalarının her birinden gelen bilgi parçalarıyla bombardımana tutuluyorsunuz. Emlak şirketi aslında bu nokta çözümlerin her birine işletmeye sundukları faydalar için değer verirken; bu bakış açısı çoğu zaman hepsinin deneyimini anlamayı ihmal ediyor. Müşteri için, e-posta barajınız bir spam bilgi havuzu gibi görünüyor.

Bu e-postalar müşterinin gelen kutusuna düşer ve takdir edilir, ancak bu konuda iki sorun vardır:

1. Bilgiler organize bir şekilde iletilmiyor.
2. Bilgiler genellikle herhangi bir zamanda onların ilgi alanları veya ihtiyaçları ile ilgisizdir.

Nasıl düzeltilir?

1. Tüm yazılım uygulamalarınızda kendinizi bir müşteri olarak ayarlayın. Bu amaçla özel, ayrı bir e-posta adresi kullanmak isteyebilirsiniz. Mail adresinizi emlak ekibinizle paylaşarak herkesin deneyim sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. Neyin değerli olup neyin olmadığını belirleyen bir mail şablonu oluşturun ve yakın çevrenize bu iletiyi değerlendirmeleri için gönderin. Müşteriye göndereceğiniz mail mesajınızı hassaslaştırmak ve markanıza sağlayacağı katkıyı belirlemek için bu işlemi kullanın.

2. Etkili mail mesaj içeriğinizi geliştirmeye çalışın ve müşterileri aşamalara ayırın. Satın alan, satan veya kapanan/taşınan müşterilerin, evinde yaşayan müşterilerden farklı bilgi ihtiyaçları vardır. Müşteriyle paylaştığınız bilgilerin içinde bulundukları durumu dikkate alması gerekir.

3. İşlem yapmayan müşteriler için, değerli ev sahipliği bilgileri sağlamak ve piyasa bilgilerini iletmek için mail pazarlamayı kullanın. Müşteriyi spam gönderilerle boğmak yerine bilgileri bir araya toplayan akıllı bir haber bülteni hizmetine taşıyın.

Bir müşteriye her ulaştığınızda dikkatli olun – bağlantıda kalma çabalarınızın olumsuz bir deneyimle sonuçlanmasını ve nihayetinde istenmeyen postaların engellenmesini istemezsiniz. İstenmeyen posta engellendiğinde, müşteriyle iletişime geçin ve onlara ayda bir, hatta üç ayda bir farklı bir iletişim türü düşünüp düşünmediklerini sorun.

DİĞER HABER
02 Mart 2023