"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Dünyadaki İlk Holografik Gayrimenkul Satış Merkezi Açıldı

Studio 216, Skanska USA ve Microsoft ile birlikte ilk defa bir Holografik Gayrimenkul Satış Merkezi oluşturmak için bir ekip kurdu. Bu yeni merkezde, müşteriler Microsoft’un üretmiş olduğu HoloLens arttırılmış sanal gerçeklik gözlüğünü kullanarak gayrimenkul projeleri üzerine sanal turlar gerçekleştirebilecek.

Skanska’nın Seattle’daki ofisi, şehir merkezinde kurulması planlanan çok katlı projelerin ön izlenmesi adına oluşturulan ilk merkez olacak. Studio 2016’ya göre, Holografik Gayrimenkul Satış Merkezi, müşterilere çok katlı binaların dahili ve harici tüm detaylarını içeren bir sanal tur imkânı sunacak. Sanal turun yanı sıra, bu uygulama aynı zamanda “Şu An Buradasınız” gibi sizin o muhitte nerede olduğunuzu ve çevrenizi gösteren bir özelliğe de sahip olacak.

Holografik projesinin teknik lideri olan Kyle Riesenbeck, HoloLens ile geliştirilen bu yeni teknolojinin VR sanal gerçeklik kulaklıklarına benzediğini ifade ettikten sonra ikisi arasındaki temel farkı şöyle açıklıyor:

“VR ile gayrimenkul geliştiricileri hem çevreyi hem de içeriği birlikte oluşturmak zorundadırlar. Oysa arttırılmış gerçeklikte ise geliştiriciler, gerçek dünyayı içeriğin içerisinde gösterecek bir yol izleyebilirler. Böylece kullanıcıların gerçek yaşamdaki deneyimlerinin sanal gerçeklik üzerinde arttırılması sağlanmış oluyor.”

Temmuz ayında kapılarını kullanıcılara açan Holografik Gayrimenkul Satış Merkezi’nin kapsadığı alanın 2019’un başlarına kadar Seattle’ın dışındaki çok geniş bir alana yayılması planlanıyor.

Microsoft HoloLens Firması Hazırlık Programı’ndaki Sonraki Proje

Studio 216, karma sanal gerçeklik teknolojilerini geliştirmek için destek sağlayan firmaların bağlı olduğu Microsoft HoloLens Firması Hazırlık Programı’ndan kâr payı alan pek çok firmanın arasında bulunuyor. Böylece Studio 216 hem sanal gerçeklik hem de karma teknoloji temelli projeler oluşturabiliyor.

Şu an için Microsoft HoloLens Firması Hazırlık Programı’na kayıtlı olan yedi tane firma var ve sıradaki uygulanmaya çalışılan proje ise Holografik İş İstasyonları adı ile anılıyor. Üç boyutlu hologramlar ile gerçek zamanlı finansal verilerin oluşturulması anlamına gelen bu uygulama, ticaretle uğraşanların bunları görüntüleyip geliştirebilmesine olanak verecek.

DİĞER HABER
09 Ağustos 2016