"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
E-posta Pazarlaması Emlakçılar İçin Neden Vazgeçilmezdir?

Dijital çağın başlaması ve de her geçen gün teknolojinin varlığını hayatımızda arttırmasıyla birlikte iletişim yollarımız da günden güne şekil değiştirmeye başladı. Bu iletişim yollarından en yaygın ve etkili olanı dijital iletişim teknolojisi e-maildir. Online tüketicilerin %95’inin en azından bir e-mail adresi bulunmaktadır. Mail adresine sahip olan herkes günlük olarak gelen postaları mutlaka kontrol etme gereksinimi duyar. Teknolojiyle iç içe olunan bir çağda, bu değerli ve kullanışlı olan iletişim aracını emlak pazarlamanıza dahil etmezseniz çok değerli fırsatları ve de müşterileri kaçırmış olursunuz.

İşte e-maili bu kadar önemli yapan birkaç özelliği ve pazarlama başarınızı arttırmanıza yarayacak öneriler:

E-mail bir telefon konuşmasının aktaramayacağı bilgiyi aktarır - Potansiyel müşteri adaylarınızla e-mail aracılığıyla iletişim kurduğunuzda onlara hem evin fotoğraflarını, hem evin fiyatını ve büyüklüğü hakkındaki bilgiyi, hem de satış için gereken önemli noktaları aktarabilirsiniz. Telefonda mevcut müşterinize veya potansiyel müşterinize sözlü olarak aslında onun görmesi gereken şeyleri anlatmaya çalışmaktansa, evin tüm bilgilerini içeren bir mail göndererek müşterinizi daha ikna edici olabilirsiniz.  

Çoğu tüketici e-maili tercih ediyor - Şu ana kadar yapılan araştırmalar gösteriyor ki tüketiciler, e-mailin ticari iletişimler için tercih edilen etkili bir iletişim aracı olduğunu belirtmektedirler. E-mail,  insanların birkaç saniye içinde gelen pazarlama mesajının ana fikrini benimsemesine yardımcı oluyor. Telefon ile yapılan iletişimde, telefon çaldığında açmak zorundasınız; ama e-mailde zaman bağlılığı diye bir şey yok. Siz mesajlarınızı yollarsınız, müşterileriniz de kendileri için uygun olan zamanda mesajınızı incelerler.  

E-mail pazarlama yatırımınız üzerinden büyük bir dönüş sağlar - Ortalama bir e-mail pazarlama kampanyası yatırım üzerinden %400 geri dönüş sağlar. E-mail sizin çok düşük bir maliyetle istediğiniz kadar müşteri adayına ulaşmanızı sağlar. Bu yöntemi düzenli bir şekilde kullandığınızda büyük ölçüde müşteri edinme ücretlerini düşürerek gayrimenkul işinizin net kârını arttırmış olursunuz.  

E-mail müşterilerin geri gelmesini sağlamak için harika bir araçtır - Bir müşterinizin kiralık ev bulmasına yardımcı olduktan sonra aynı müşterinin kira kontratının süresi dolduğunda yardım için bir daha size gelmesi de muhtemel gözükmektedir. Yıl boyunca eski müşterilerinize değerli ve de kullanışlı bilgiler için e-mail pazarlama bülteni göndererek onlarla hep iletişimde kalmalısınız. Dekorasyon, ev gelişimi, bölge, fiyat bilgileri ve en iyi yerel cazibe merkezleriyle ilgili ipuçlarını bu bültende paylaşın. Zaman içinde eski müşterilerinizle iletişim içinde kalarak onlarla tekrar çalışma fırsatını yakalayın.  

E-mail dikkate değer bir dönüşüm oranı sağlar - E-mailin dönüşüm oranı ortalama olarak sosyal medya ile sağlayabileceğiniz dönüşüm oranından fazladır. E-mail pazarlamasını günlük olarak kullanan şirketlerin kullanmayan şirketlere göre %50 daha fazla müşteri potansiyeline sahip oldukları tahmin edilmektedir.   

E-mail yerelleştirmeyi kolaylaştırıyor - Potansiyel müşterilerinize tamamen ihtiyaç duydukları bilgi dahilinde bölgenizdeki emlak piyasa analizlerini içeren bilgileri düzenli aralıklarla gönderin. Müşterilerinizle sürekli olarak iletişimde kalmalısınız. Yerel ağırlıklı mailler yazarken yerel bilginin konu başlığında olmasına özen gösterin. Yapılan araştırmalara göre, mail alıcılarının %33’ü maillerini sadece konu başlığının cazibesine göre açmaktadır.

E-mail mobil pazarlama için harika bir araçtır - Günümüzde alınan e-maillerin yarısı dijital teknolojinin insanoğlu için kaçınılmaz bir aracı olan mobil cihazlar tarafından açılmaktadır. Bu durum gayrimenkul pazarlaması için elverişliliği ve de etkinliği ile büyük avantaj sağlayabilir. Potansiyel müşterileriniz yaşayacakları evleri araştırmak için harekete geçmiş durumdalar, bu yüzden e-mailleri mobil cihazda okunabilirliğine göre yazmak çok önemli. E-mailinizde konu başlığını kısa tutmayı unutmayın ki mobil cihaz üzerinde kolayca okunabilsin. E-mailinizi rahat okunabilmesi için çokça beyaz alan, maddeleme işaretleri ve alt başlıklarla paylaşılan bilgileri içermeli.   

DİĞER HABER
26 Mayıs 2023