"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Emlak İşinizde Beyin Fırtınası Yapmanızı Sağlayan Uygulama: Idea Sketch

Bildiğiniz üzere emlak sektöründe kullanılabilecek pek çok teknolojik araç var ancak bunların yenilerinin çıkması, diğer sektörlere göre zaman alabiliyor. Sizler için bu araçları takip ediyor ve emlak işinize entegre edebileceğiniz türde olanların incelemelerini yapıyoruz. Bu makalemizde de bunlardan birini inceleyeceğiz.

Aracımızın ismi Idea Sketch. Aslına bakarsanız bu uygulama, emlak sektörüne özel olarak hazırlanmış bir uygulama değil. Ancak bizim işimizle son derece alakalı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz. Idea Sketch uygulaması, kolayca haritalar çizmenize izin veriyor. Zihin haritası, kavram haritası ve akış şemaları gibi çok çeşitli haritalar çıkarmanıza olanak tanıyor. Ardından bu hazırladığınız şemaları veya haritaları bir metin dosyasına çevirebiliyor.

Emlak İşinde Nasıl Kullanılabilir?

Yeni fikirlerin beyin fırtınasını yapmak, kavramları görsel olarak birbiri ile ilişkilendirmek, listeler oluşturmak, sunumlar hazırlamak, organizasyon şemaları oluşturmak ve daha pek çok amaçla bu uygulamanın emlak sektöründe kullanılabileceğini düşünüyoruz.

Stratejiler Geliştirmek

Diyelim ki emlak işinizde bir pazarlama veya bir satış stratejisi hazırlamayı düşünüyorsunuz. Önce yapmanız gereken şey, bir beyin fırtınası yapmaktır. Aklınıza gelen tüm bilgileri ve yöntemleri önce bir yere dökmeniz gerekir. Ardından bunlar arasındaki bağlantıları kurar, sıralamasını yapar ve son şeklini verirsiniz. İşte Idea Sketch uygulaması, zihninizdeki tüm o saklı kalan verileri ortaya çıkarmanızı sağlayan bir özellik taşıyor. Zihninizdeki tüm kavramları buraya aktarıyorsunuz.

Ekip Çalışması Yapmak

Bunu tek başınıza da yapabilirsiniz, ekibiniz ile birlikte de. Ekipteki her bir üyenin bu program üzerinden hazırladığı şemaları, e-posta ile veya Google Drive, Dropbox gibi bulut tabanlı sistemler aracılığı ile paylaşabilir ve bunların hepsinin değerlendirilmesi ile ortaya yepyeni bir strateji çıkarabilirsiniz.

Müşteri Sunumu Hazırlamak

Aynı şekilde bu programı bir müşteri sunumuna hazırlanırken de kullanabilirsiniz. Sunumda değineceğiniz noktaları, izleyeceğiniz aşamaları bir şema şeklinde kolayca hazırlayabileceğiniz bu uygulama sayesinde, hazırladığınız şemayı PDF olarak kaydedebilir ve ardından çıktısını alabilirsiniz.

Sosyal Medyayı Hareketlendirmek

Emlak profesyonellerinin sosyal medyada yalnızca satış listeleri paylaşmaması gerektiğini ve faydalı bilgiler de sunulmasının önemli olduğunu her zaman yazıyoruz. Idea Sketch uygulamasını kullanarak hazırlayacağınız şemalara potansiyel alıcılar ve satıcılar için faydalı bilgiler yerleştirerek bunları sosyal medya hesaplarınızda direkt uygulama üzerinden paylaşabilirsiniz. Böylece sadece düz metin yerine, onları daha fazla etkileyebilecek bir görünüm ile bilgiyi aktarmış olursunuz. Üstelik bilgi görsel şekilde aktarıldığında hem daha akılda kalıcı olur hem de daha dikkat çekicidir.

Nasıl Edinilir?

Bu uygulama içerisine bir e-posta, doküman veya web sayfasından metin taşıyarak otomatik olarak bir fikir oluşturmasını sağlayabilirsiniz. Windows için 8,75 lira gibi cüzi bir ücretten satılan uygulama App Store için ücretsiz olarak sunuluyor. Uygulamayı App Store, Windows Store ve Windows Phone Store üzerinden indirebilirsiniz.  

DİĞER HABER
26 Mart 2017