"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Emlak Ofisleri İçin 7 Google Sayfa Şablonu

Sizi sıfırdan bir emlak e-tablosu kahramanına ulaştıracak sırlardan bahsetmek istiyoruz. Biliyorsunuz ki gayrimenkul camiasında sizi nelerin beklediğini ve nelerle ilgilenmek zorunda olduğunuzu hatırlatan bir şey yok. Acil durum planlarınız bir kenara, işinizi kolaylaştıracak temel bir plana sahip olmanız çok önemlidir.

Örneğin kendi şablonunuzda arama yapmak istediniz, “rahat bir mekan” konseptli arama oluşturdunuz. Karşınıza da birtakım evler çıktı ancak bunların arama sonucunuzla alakası olmadığını fark ettiniz. Eğer e-tablo konusunda kendinize güvenmiyorsanız Google sayfa şablonları bu noktada imdadınıza yetişebilir. Hem kullanışlı hem kolay bir yöntemle size anlatacağız. İşinizi kolaylaştırmak istiyorsanız bu yazımızı okumanız size çok şey katabilir.

İlk başta E-tablolar ana sayfasına gelin ve olabilecek her şeyi deneyimlemek ve fikir sahibi olmak için şablon galerisine tıklayın. Küçük boyuttaki resimler her seçeneği vurgular. Tek tıkla kendi sürümünüzü açıp şablonda çalışmaya başlayabilirsiniz. Yaptığınız işlemler otomatik olarak Google Drive’ınıza kaydedilir. İstediğiniz aralıklarda değişiklik de yapabilirsiniz

Google E-Tablolar’daki en güzel özelliğin, eş zamanlı olarak başkalarıyla da iş birliği yapmanıza olanak sağladığını unutmayın. Bu özellik, bilgi paylaşımı ve etkileşim için olanak sağlayan bir oluşum anlamına gelir.

Şimdi de emlak ofislerinin işine yarayacak favori şablonlara bir göz atalım:

#1# Proje İzleme Şablonu

Bir projeyle uğraşmaya başlarken ihtiyacınız olan tüm parçaları ve sayıları toplamaya geldiğinizde planlama aracınızın küçük dokunuşları olsa ne hoş olurdu… Bu şablonla tam da istediğinizi yapabilirsiniz! Projenizi tanımlayın (satışa çıkan ev planı, e-posta kampanyası oluşturma, büyük bir kişiler listesi için detaylar oluşturma, isim verme). Projenizin kapsamını belirleyin, teslim tarihini ayarlayın hatta e-tablodaki diğer kullanıcıları da görevlere atayın. Unutmayın, E-Tablolar iş birliği çalışmasıdır. Ekibinizi oluşturduğunuz e-tabloya dahil etmekten çekinmeyin.

#2# Haftalık Zaman Çizelgesi Şablonu

Şimdiye kadar zaman ayırma konusunda problem yaşıyor musunuz? Belki de bu yol göstericiniz, takvimde sizin için kullanılacak zaman bulabilir. Eksikliği telafi edeceğiniz durumlarda, bu zaman çizelgesi şablonu, görevlerinizin tamamlanmasında yardımcı olabilir. Bu şablon gününüzü kazanmanıza ve hiçbir boşa geçen zaman kalmadığına emin olmanız için planlama yapmanıza yardımcı olur.

#3# Gantt Grafik Şablonu

Gantt Grafiği, herhangi bir zamanda dahi dikkat etmenizi gerektiren şeylere odaklanmanıza yardımcı olan bir araçtır. (Eğer merak ediyorsanız, Gantt grafikleri temelde bir proje takvimini gösteren çubuk grafikleridir. Bu grafik, dikey eksende gerçekleştirilecek görevleri ve yatay eksende zaman aralıklarını listeleyip sunar. Grafikteki her yatay çubuğun genişliği, aktivitelerin her birisinin süresini gösterir)

Gantt Grafiği şablonunda, tam olarak neyi ne zaman yapmanız gerektiğini planlamanız için görevlerinizi ve tarihlerinizi doldurmayı ihmal etmeyin. Bu format, birbiriyle alakasız şeyleri planlayıp tamamlamanız gereken durumlarda birbirine bağlı adımlar içeren projeler oluşturduğunuzda gerçekten işinize yarar sağlar.

#4# Çalışan Planlama Şablonu

Round Robin(zamanlama algoritması), Görev Danışmanı ve hibrit ekip modelleri, çalışanların vardiya planlaması için fayda sağlayabilir gerçekten de. Bu şablon, ofisinizdeki yarı zamanlı çalışanların olması veya yaz aylarında aldığınız geçici yardımların yönetilmesinde kullanışlıdır. Yarı zamanlı çalışanların yönetilmesi genellikle güç olan bir durumdur. Çünkü yarı zamanlı çalışanlar genelde planlamaların içine pek dahil olmamaya çalışır ve bu durumda etkisiz kalabilecekleri anlamına gelir. Bu şablonu ekibinizle paylaşın ve verimli çalışma ortamından taviz vermeyin.

#5# Görüşme İzleme Şablonu

Görüşme süreciniz, birden çok kişiyle olduğu vakit biraz karmaşık olabilir. Yeni bir görüşme yapmaya başladıysanız notlar almak sizin için büyük kolaylaştırıcıdır. Görüşme izleme şablonu, karşılaştığınız durumları ve aldığınız geri dönüşeri takip etme noktasında kiminle bir daha görüşmemeniz gerektiğini hatırlatır. Deneyimlerinizi kolayca belgelemek için harika bir yoldur.

Bu şablonunuzu ekibinizin kendi görüşmeleriyle beraber kaydedin ve tüm bireysel görüşmeleri hatırlamanız için önemli cümleleri kaydedin.

#6# Bütçe Şablonu

Faturalar, faturalar… Hepsi baş belası değil mi? Gelirinizi ve giderinizi tespit edip işinizle alakalı finansal detayların içinde boğulmak büyük bir fobi gibidir. İşe veya planlamaya yeni başlıyorsanız bütçe şablonu harika bir yol olabilir. Her şeyi takip etmek kağıtları karıştırarak yapmaktan daha zevkli hal alır. Şirketinizin bütçesi için zaten kurulu bir sisteme sahipseniz bu şablon uzun vadeli projeler, küçük ekipler veya sahip olduğunuz harici ofisler vb. için bütçelemelere de yardımcı olabilir.

#7#Artılar ve Eksiler Şablonu

Hangi evin satın alınacağına karar vermek müşterileriniz açısından hem heyecan verici hem bir parça stresli olabilir. Müşterilerinizin ev satın alma işlemi sırasında olaya müdahil birçok dış etken olacaktır; yaşam tarzları, bütçeleri, uzun vadeli finansal hedefleri çerçevesinde mükemmel nokta atışı olan bir ev bulma çabası her şeyi etkileyecektir. Yatırımlar göz önüne alındığı zaman tüm detayları göz önünde bulundurmak sorun oluşturan bir unsur olmayacaktır. Artılar ve eksiler listesi, farklı mülk çeşitlerini sıralarken ve ev sahiplerine bilgiler sağlarken yararlı bir çalışma olabilir. Müşterilerinizin her durumu rasyonel şekilde düşünebilmesi için ufak bir zaman ayırın, müşterileriniz mülkleri ziyaret ettikten sonra artı ve eksi listesini doldururken onlara yardımcı olun.

E-tablolar, işletmenizin aksayan veya yavaş işleyen yönlerini organize edebilmeniz için yardımcı olabilir. Ancak büyümeye gitmek ve işletmenizin üretken olup verimli çalışmasını istiyorsanız akıllı teknoloji uygulamalarından destek almanız gerekir.

DİĞER HABER
01 Aralık 2022