"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Emlakçıların Dörtte Üçü Günde Sekiz Saatten Fazla Çalışıyor

Emlak danışmanlarının dörtte üçü, haftada en az bir kez, günde sekiz saatten fazla çalışıyor ve emlakçıların yarısından fazlası bir haftada beş, hatta altı gün çalışıyor.

Geçen hafta İngiltere genelinde 564 emlakçıyla yapılan bir anket, emlakçıların yüzde 28'inin çalışma haftasının her günü dokuz ila beş arası rutin ofis saatinin ötesinde çalıştıklarını söylerken, yüzde 23'ü ise hafta sonları çalıştıklarını belirtti.

What does a REALTOR® do | Homes for Sale

Anket sonucuna göre, yaklaşık emlakçıların yüzde 20'si haftanın sadece bir günü normal çalışma saatlerinin ötesinde çalışıyor. 

Emlakçıların yoğun mesai harcamasının sebebi, müşterilerin 7 gün 24 saat iletişim halinde olmalarını sağlayan teknoloji gibi görünüyor - ankete katılım sağlayan emlakçıların yaklaşık yüzde 91'i, dokuz ila beş saatleri dışında alıcı ve satıcı sorularına yanıt vermek için haftasonları da dahil daha uzun saatler çalıştıklarını söylüyor.

Araştırmayı yürüten Nested'in yetkilisi Alice Bullard şunları söylüyor: “Mülkiyet sektöründeki dijital bozulma birçok yönden harika oldu ve alıcıların ve satıcıların pazara 24 saat erişimine izin verdi. Alıcılar ve satıcılar, mülk listelerini aramak veya kendi satışlarını veya satın almalarını kontrol etmek için zaman sınırı tanımıyorlar."

“Ancak bu, emlakçıların herhangi bir soru veya soruyla başa çıkabilmeleri için günün her saatinde erişilebilir olmaları konusunda büyük bir baskı oluşturdu ve bunu yapmamak, genellikle kötü müşteri hizmetleri sağlamak için ateş altında kalmalarına neden olabilir. 

"Bu derece esnek çalışma, birçok büyük şirketin uyum sağlamakta zorlandığı bir şey, bu emlak ofislerindeki birçok emlakçının düzenli bir ofis çalışma programını sürdürmesi ve aynı zamanda mesai saatleri dışında da fazladan yol kat etmesi bekleniyor." 

Temsilcilerin dörtte üçü günde sekiz saatten fazla çalışıyor

DİĞER HABER
16 Aralık 2021