"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Fuar Organizasyonları İçin Etkili Basın Bülteni Hazırlama Rehberi

Mesleki ve sektörel fuarlar, haber değeri olan duyuruların yapılması için benzersiz etkinliklerdir. Yeni hizmetlerinizi ve markanızı pazarın tüm oyuncularına duyurmanız için en etkili seçenektir. Daha da önemlisi medya ve tüketiciler bu tür etkinliklere pür dikkat kesilirler. Dolayısıyla eğer bu tür etkinliklerin bir parçası oluyorsanız, markanız da sektörde ve medyada konuşulur hale gelir.

Bu tür etkinliklerde katılımcılar kendilerine dair basın bültenleri hazırlarlar. Etkinliğe neden katıldığınızı, etkinlik boyunca hangi hizmetleri sunacağınızı ve buna benzer daha pek çok bilgiyi içeren basın bültenleri hazırlamanız gerekir.

Peki, haber değeri olan ve medya çalışanlarının dikkatini çekecek basın bültenleri nasıl hazırlanır?

Her firmanın fuar stratejisi ve ölçütleri farklı olacaktır. Ancak hepsinde olması gereken ortak bir nokta vardır ki o da hepsinin bir hikâyeye sahip olması gerektiğidir. Eğer markanız veya firma adınız bir sektör etkinliğinde bulunacaksa, etkili bir hikâyenizin olması gerekir.

Hedeflediğiniz bu hikâyenin de marka farkındalığını oluşturması gerekir. Daha fazla potansiyel müşteri edinme, içerik pazarlaması oluşturma, web siteniz üzerinden alıcı bulma ve buna benzer daha pek çok amacınız ve hikâyeniz olabilir.

İşte basın bültenlerinizde pazarlama ve marka stratejinizin hedefini ve hikâyesini anlatmanız önemlidir. Tabi ki bunu etkili bir şekilde yazıya dökebilmek için bazı ipuçlarından faydalanabilirsiniz. İşte o ipuçları:

  1. Başlık ve alt başlıklar

Başlığınızda veya alt başlığınızda etkinlik ismine marka isminizle birlikte mutlaka yer verin. Başlıklar okuyucunun ilk gözüne çarpacak bölümdür. Başlığınızın 100 karakterin altında olduğuna, hatta en fazla 65 karakter olmasına dikkat edin. Ancak bunu yaparken bültenin içeriğine dair ipucunun kaybolmasına da engel olun.

  1. Eyleme çağrı

Okuyucular bir sonraki adımda ne bilmek isterler? Basın bülteni içeriğini okuyan okurlar, bir sonraki adımda size ulaşmak için daha fazla bilgi isterler. Sosyal medya hesaplarınız, web sitenizin adresi veya marka içeriğinizden bahseden başka bir platform. Tüm bu bilgileri bültenin sonunda okuyuculara vermelisiniz.

  1. Multimedya araçları

Görsel bir hikâye oluşturmak için multimedya öğelerinden faydalanın. Sadece metinden oluşan bir bülten yerine, içinde fotoğraf, video linki ve infografik verilerin de yer aldığı QR kodlu bir basın bülteni hazırlamanız daha bilgilendirici ve etkileyici olacaktır. Fakat bu bilgileri verirken basın bülteninizin gereğinden fazla uzun olmamasına da dikkat edin.

  1. Sade bir dil

Yazarken doğal bir dil kullanın. Endüstri veya sektör jargonu ile anlatımda bulunursanız bu niş pazarlama hedeflerinizin boyutunu aşabilir. Oysa doğal ve sade bir anlatım tarzı benimserseniz tüm hedefler açısından anlaşılır olursunuz. Bu hem de online web ortamındaki arama motorlarında basın bülteninizin daha üst sıralarda çıkmasına da neden olacaktır.

  1. Stand numarası

Bu tür basın bültenlerinde en dikkat etmeniz gereken şey stand numarasını belirtmenizdir. Fuarda insanların size ulaşabilmesi için stand numaranızı bilmeye ihtiyaçları vardır. O nedenle basın bülteni metni içerisinde birkaç defa stand numaranızı geçirmenizi tavsiye ederiz.

  1. Sosyal medya

Sosyal medyanın gücünden faydalanın. Markanızın sosyal medya hesaplarını okuyucuların fark edeceği şekilde yerleştirmeye özen gösterin. Özellikle fuar zamanı gerçek zamanlı olayların paylaşılmasına olanak sağlayan Twitter platformu bunun için çok uygundur. O nedenle sosyal medya hesaplarınızda basın bültenlerinizi paylaşın ve etkinliğin etiketini kullanmaya çalışın.

DİĞER HABER
13 Ağustos 2016